Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek posiluje. Na hostování přichází Roman Wermke

 
pátek, 21. února 2020, 16:20

Písek - Třetiligový FC Písek vyjede za sobotním soupeřem do východočeské metropole s čerstvou posilou. V jarní části bude žlutomodrý dres oblékat Roman Wermke, jehož mateřským klubem je SK Dynamo Č. Budějovice.

Pětadvacetiletý rychlonohý záložník a odchovanec černobílých, který byl jedním ze strůjců postupu do ligy, se v létě překvapivě nevešel do kádru prvoligového nováčka. Mládežnický reprezentant strávil uplynulý podzim na hostování v druholigovém Sokolově. I přes mohutné posílení a velká očekávání skončili baníkovci poslední. A nový trenér s českobudějovickým rodákem už dál nepočítal.

Roman Wermke absolvoval s Pískem páteční dopolední trénink a s mužstvem se vydá v sobotu do Hradce Králové. U Otavy bude hostovat do konce sezony. Nejčastěji nastupuje na pravém kraji zálohy. „Doufám, že se u nás dostane do optimální formy a naváže na své výkony, které předváděl ve druhé lize,“ říká k nové posile kouč Písku Milan Nousek ml.

V sobotu si nová tvář Písku odbyde nelehkou premiéru s druholigovým protivníkem. „Nebude to mít jednoduché. Čeká nás těžký soupeř. Navíc se bude muset narychlo sžít s novým prostředím a spoluhráči. Věřím, že se s tím dobře popere. Je to rychlostně vybavený hráč a měl by do našeho systému hry zapadnout,“ míní Nousek.

Froněk zůstává v Písku

Další dobrá zpráva pro fanoušky píseckého fotbalu. Tomáš Froněk po skončení podzimu ukončil po roce a půl vydařené hostování v druholigové Chrudimi (ve 43 zápasech vstřelil 10 gólů) a do zimní přípravy nastoupil s mateřským FC Písek.

28letý záložník i přes zájem několika týmů v Písku zůstává i pro následující jaro. „O Tomášových kvalitách není pochyb. Máme dvě varianty, kde může nastupovat,“ poznamenává písecký kouč. „Ještě si to musí sednout na hřišti. Papírově je to veliké posílení, a to jak v případě Froňka, tak Wermkeho,“ těší Nouska, který bude mít příjemné starosti se skladbou základní jedenáctky.

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek
 


 

Reklamní sdělení

Reklama