Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Frymburský Vlastimil Mertl slaví šedesátku

 
středa, 25. prosince 2019, 17:20

Už i jeho dostihla šedesátka! Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Čas nejde zastavit a stále mladý Vlastimil Mertl se dožívá ve středu 25. prosince 2019 kulatých šedesáti let.

Narodil se ve Frymburku, kde také strávil žákovská léta. Za dorost nastupoval ve Škodě České Budějovice, kde si zahrál i 1. dorosteneckou ligu. Během základní vojenské služby hrál krajský přebor za Duklu Kroměříž a I. A třídu v Uherském Hradišti.

Po návratu z vojny přestoupil do Slavoje Český Krumlov, kde byl sezóně 1980/81 u postupu do II. NFL. V roce 1982 se vrátil do Frymburku. Zde hrál až do roku 1994, kdy odešel do rezervního týmu českobudějovického SK Čtyři Dvory. Po dvou letech se opět vrátil do Frymburku, kde nastupoval za B tým.

Po skončení hráčské kariéry zaujal místo na trenérské lavičce. Začal u frymburského dorostu, následovala jedna sezóna u žáků Čtyř Dvorů a pět sezón u přípravky českobudějovického Dynama.

Následovalo tříleté angažmá u žáků SKP České Budějovice, kteří pod jeho vedením tři roky po sobě vyhráli krajský přebor. Završení mistrovského hattricku dosáhli bez jediné bodové ztráty.

Od roku 2013 trénuje A tým FC Šumava Frymburk a několik posledních let je také sekretářem klubu.

K četným gratulantům se připojuje redakce Jihočeského fotbalu.

Napsal(a) FC Šumava Frymburk, redakce | Foto Petr Vlasák, archiv