Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom obhájil loňské třetí místo. Polepšil si bodově i střelecky

 
středa, 11. prosince 2019, 09:45

I ve své druhé sezoně v nejvyšší krajské soutěži se fotbalisté Sokola Lom zařadili do elitní společnosti. Především ve druhé polovině podzimu se rozehráli k výborným výkonům a až na plichtu v Protivíně s přehledem vyhrávali. Technicky vybavený tým těšil kombinační hrou. Vyčnívaly individuality. Třeba šutér Neužil se rozstřílel takovým způsobem, až překonal 20gólovou hranici. „Zbytečně jsme ztratili šest bodů, jinak by byla spokojenost ještě větší, ale i tak je to z naší strany dobrý podzim,“ říká v rozhovoru asistent trenéra Lomu Lukáš Zeman.

Jak jste spokojený s umístěním po podzimní části?
Třetí místo po podzimu bereme, ztrácíme bod na druhý Č. Krumlov, takže s umístěním jsme spokojeni.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Celý podzim bych hodnotil jako povedený. Kromě zápasu s Českým Krumlovem, který se nám herně nepovedl, jsme ostatní zápasy odehráli tak, jak jsme si představovali. Je pravda, že v některých zápasech, hlavně na začátku podzimu, jsme dělali individuální chyby. Společně jsme na tom všichni zapracovali a výkony týmu v druhé části podzimu byly velmi kompaktní.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Nejvíce nás mrzí prohra v Milevsku, kde jsme v šedesáté minutě vedli 2:1, ale nakonec jsme prohráli 2:3. Tam právě byly ty individuální chyby. Kluci se z toho ale poučili, o těch chybách jsme si řekli a v dalších zápasech jsme se těchto chyb dokázali vyvarovat. A druhý zápas byl doma s Jankovem, kdy jsme si vytvořili několik tutových šancí, které jsme bohužel nedokázali proměnit a zápas nakonec skončil naší porážkou 0:1. Přišli jsme tak o šest bodů, jinak by byla spokojenost ještě větší, ale i tak je to z naší strany dobrý podzim.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Paradoxně asi zápasy, které skončily nerozhodně, a to doma s Olešníkem 1:1 a zápas v Protivíně 0:0. Musím ale ocenit výkon hráčů, který v zápasech předvedli a samozřejmě musíme respektovat kvalitu obou týmů. Co se týče výsledků, tak poslední dva zápasy, kdy jsme doma porazili Lažiště 7:1 a v Blatné vyhráli 9:2. Kluci i za stavu, kdy bylo rozhodnuto, si chtěli zápasy užít a dokázali se fotbalem bavit.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Hráči vědí, že jeden bez druhého nic nedokáže a všichni jsou pro nás důležití. Každý hráč má v týmu svůj úkol, svojí roli, kterou když si bude stoprocentně plnit, tak jedině tak můžeme být úspěšní. I tak bych ale řekl tři hráče: Jelen, Šimák, Neužil.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Můžu porovnat pouze s předchozím ročníkem, kdy jsme do KP postoupili. Loni, jako s nováčkem, se s námi tolik nepočítalo, letos jsou na nás soupeři více připraveni, proto mi možná přijde, že oproti loňsku je úroveň vyšší.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Nejvíce přístup hráčů k tréninkům a k zápasům, jak na sobě pracovali, jak si dokázali uvědomovat chyby, které jsme v zápasech udělali, a hlavně snaha pracovat na tom, abychom je společně odstranili. Výsledkem toho byly poslední zápasy podzimu, které byly z naší strany vynikající a za to patří hráčům obrovské díky.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu začínáme 4. února, budeme trénovat třikrát týdně plus přátelská utkání a na přelomu února a března máme soustředění na Lipně.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Tým bychom chtěli určitě ještě posílit.

S jakými plány půjdete do jara?
Pro nás je nejdůležitější, aby nás fotbal bavil, předváděli jsme hru, která se bude divákům líbit, a samozřejmě budeme chtít vylepšit postavení v tabulce.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař