Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalisté Dynama se těší na premiérový televizní zápas s Mělníkem

 
středa, 4. prosince 2019, 17:27

Čtvrteční večer bude patřit ve Všesportovní hale v Českých Budějovicích futsalu. Prvoligový nováček SK Dynamo PCO hostí v televizním utkání Olympik Mělník.

Sotva v předvánočním čase skončí přílet a průvod Anděla na českobudějovickém náměstí, mohou se fanoušci sportu přesunout do sportovní haly ve Stromovce. Pro futsal na jihu Čech se tu uskuteční další mimořádné utkání. Poprvé se odehraje za asistence televizních kamer. Zápas od 20:15 hodin vysílá stanice ČT Sport.

„I když utkání přenáší živě televize, budeme moc rádi, pokud nás dorazíte povzbudit přímo do haly, aby mělo důstojnou atmosféru,“ zve fanoušky do „sportovky“ lídr týmu Petr Benát. Pro diváky je o poločase připravená tombola, k dobré zápasové kulise přispějí bubeníci. Vstupné činí 50,- korun, pro děti je zdarma. „Měli bychom nastoupit kompletní. Po zranění se zapojí Peterek, bude i Lengyel,“ hlásí k sestavě kapitán Radim Pouzar.

Budějovičtí budou kompletní

Dynamu patří po deseti odehraných kolech devátá příčka a duelem s předposledním Olympikem Mělník (3 body) zakončí první polovinu Varta ligy. Černobílí získali všech devět bodů na domácí palubovce v hale Lokomotivy Č. Budějovice. „Naprosto respektujeme sílu soupeře, nicméně po poslední domácí prohře s favorizovanou Chrudimí, chceme před vlastními fanoušky zase naplno bodovat,” přeje si zkušený Benát. Jihočeský nováček může případnou výhrou udělat velký krok k záchraně a případné účasti v play off.

U Olympiku je nejproduktivnějším hráčem Josef Gabčo (hrával fotbal v Čížové, pozn. aut.), nejlepším střelcem je s 9 góly reprezentant Jiří Vokoun. Mělník by rád u dalšího nováčka zopakoval vítězství v televizním střetnutí ve Vysokém Mýtě.

S letošním rokem se futsalisté Dynama PCO rozloučí za čtrnáct dní, kdy ve Všesportovní hale přivítají aktuální jedničku v ČR, obhájce titulu a účastníka Ligy mistrů AC Sparta Praha. Utkání je na programu v sobotu 21. prosince od 19 hodin. „Spartu máme jako předčasný vánoční dárek pod stromeček,“ smál se Radim Pouzar.

Napsal(a) Michal Průcha