Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nepovedený podzim Ledenic hodnotí trenér Jindra. Změny ve Slavoji nečekají

 
pondělí, 18. listopadu 2019, 21:58

Snaha jim nechyběla, ale body ano. Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice mají za sebou jeden z nejhorších podzimů v historii a v „déčkové“ skupině I. B třídy přezimují na posledním 14. místě. Trenér Stanislav Jindra bilancuje nad první polovinou soutěže a prozrazuje i první informace o zimní přípravě.

Hodnocení podzimu kladné určitě nebude. Nicméně dá se na něm něco dobrého najít?
Podle mě jsme některé venkovní podzimní zápasy odehráli velmi dobře, ale bohužel bez bodového zisku, což se s narůstajícím počtem zápasů promítalo do sebevědomí hráčů. Někteří se s tím byli schopni vyrovnat lépe a někteří hůře. V současné době není sport pouze o fyzické kondici, ale jak se lidově říká, tak i o „hlavě“. A my jsme právě některé zápasy nezvládli spíše kvůli tomu. Jinak pozitivní na podzimní části sezony byla účast hráčů na trénincích, protože ta se oproti minulé sezoně určitě zlepšila. Doufám, že v tomto nastoleném trendu budeme pokračovat i zimní přípravě a jarní části sezony, abychom byli schopni se v krajské soutěži udržet i pro nadcházející sezonu.

Ukázal vám podzim něco úplně nového?
Co říkáte na fakt, že pokud se vám zraní zkušení hráči, tým ztrácí kvalitu i klid pro hru. Mužstvo přeci nemůže stát na čtyřicetiletých matadorech… Toto přesně navazuje na mou předchozí odpověď. Naši starší a zkušenější hráči jsou schopni zápas odehrát s větším přehledem a klidem, protože jim ta hlava funguje více. Mladší hráči k tomuto musí ještě dospět.

Byla ztráta domácího hřiště nakonec stěžejní faktor neúspěchu?
Nebo proč máte jen sedm bodů? Nemožnost hrát domácí zápasy v Ledenicích určitě byla znát, ale jako hlavní faktor neúspěchu bych to neviděl. Proč máme v současné době jenom 7 bodů a jsme poslední v tabulce, bylo podle mě především ovlivněno velkou marodkou, která nás v podzimní části potkala. A potom jsme se opakovaně dopouštěli hrubých individuálních chyb, které nás stály hodně bodů.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Těch zápasů, kde jsme měli bodovat a nebodovali, bylo několik. Nejvíce mě mrzí čtyři zápasy – v Mladém, v Třeboni, v Dolním Bukovsku a v Českých Velenicích. Tam jsme o poločase vedli 3:1, ale nakonec utkání skončilo 4:4. Zde jsme měli jednoznačně vyhrát.

Na druhou stranu kromě Třebětic odehrajete celé jaro doma. Pro jistotu záchrany potřebujete pod sebe dostat tři týmy. Aktuální ztráta na jedenácté místo je devět bodů. Je to reálné?
Reálné to určitě je, protože téměř všechny týmy v naší skupině jsou velmi vyrovnané a každý může porazit každého. Bude záležet pouze na nás, jak se k tomu postavíme a zda to zvládneme.

Chcete i přes poslední místo v tabulce vyzdvihnout některé jedince?
Velmi si vážím přístupu a odvedené práce všech hráčů, protože fotbal je týmová hra. Ale i tak musím za mě vyzdvihnout výkony Honzy Fencla, který je naší oporou již několik sezon. Dále se mi až na drobné výjimky líbil přístup a výkony Jakuba Čermáka, který k nám přišel v letní přestávce z Borovan a navíc vynechal pouze jediný trénink. Dalším, koho bych vyzdvihnul, byl Fanda Benhák, který se k nám přidal v polovině podzimní části sezony po dvouleté fotbalové pauze zaviněné zraněním, ale i tak byly jeho výkony na velmi vysoké úrovni. Věřím, že mu zdraví vydrží i nadále. Registrujeme o něj zájem z jiných klubů, ale doufám, že se Fanda rozhodne pro Ledenice, kde bydlí. A odehraje za nás ještě hodně sezon.

Dá se v zimě očekávat nějaký pohyb v kádru?
Myslím si, že se žádný velký pohyb hráčů v zimní přestávce očekávat nedá. Kádr máme dostatečně široký a doufám, že každý z hráčů k jarní části sezony přistoupí tak, abychom soutěž v Ledenicích zachránili.

Jelikož nic kolem vašeho konce u týmu nezaznělo, tak zůstáváte, že? Kdy začnete zimní přípravu, jak bude vypadat a na co se nejvíce zaměříte?
Pokud vím, tak bych měl u týmu zůstat i pro další část sezony. Pokud by ale mělo vedení klubu jiné záměry, tak to budu respektovat. Zimní přípravu zahájíme v úterý 21. ledna a budeme využívat náš domácí areál, ale budeme i dojíždět na UMT do Třeboně. Některé tréninky proběhnou navíc v ledenické sokolovně, kde se zaměříme především na silovou část přípravy.

Do konce listopadu bude v Ledenicích dodělaný zcela nový tartanový ovál. Vítáte tuto možnost pro tréninky?
Zcela určitě, protože fyzická příprava je nutná a je mnohem lepší a bezpečnější běhat po oválu, než běhat v pozdních odpoledních a večerních hodinách ve tmě po okolních místních komunikacích. Po dokončení rekonstrukce bude areál patřit k těm lepším v naší soutěži, za což bych chtěl poděkovat městysu Ledenice. Je to pro nás další motivací k záchraně soutěže.

Zatím je to předčasná otázka, ale pokud by se sestoupilo, měl byste chuť u týmu zůstat?
Předně doufám, že s týmem nesestoupíme a I. B třídu v Ledenicích zachráníme. Co bude v létě, to si v tuto chvíli netroufám odhadnout.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman