Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Derby mělo náboj, Čížová musela sáhnout do béčka

 
čtvrtek, 14. listopadu 2019, 12:48

V předposledním podzimním vystoupení pokračovaly Katovice v bodové sbírce v derby na Složišti, kde nachystaly béčku Dynama ČB první domácí porážku. Černobílí i přes ztrátu zůstávají druzí jen o skóre za ambiciózními Přešticemi, které podruhé za sebou padly v Klatovech. Soběslav nezaváhala s předposledním Chebem a jen nepřesná muška spartakovců uchránila Západočechy od vysokého přídělu. Hradečtí zabojovali v Mariánkách, kde v dobře rozehraném utkání přišli o vedení v závěru. Čížové lepila sestavu čtveřicí hráčů z okresního B-týmu, přesto byla třetímu Mýtu rovnocenným soupeřem až do konce.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 14. KOLE DIVIZE A  


SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Otava Katovice 0:4 (0:2)

Góly: 30. Požárek, 36. a 67. Kadula, 83. Uher. Rozhodčí: Eibl - Benedikt, Matyš. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Pařízek, Etemike – Chylík, Janoch). Diváků: 200.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Tomek (78. Kalu), Pařízek – Malecha (73. Bouguetouta), Helešic – Delarge, Šplíchal, Kalousek (46. Etemike) – Matoušek (66. Lindák). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš, T. Hajdušek, Tušer, Chylík (83. Cibulka) – Janoch, Kahuj – Repa (80. Bálek), Kadula (73. Miklas), Pavlovič – Požárek (61. Uher). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Delarge – Kadula, celý tým

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Utkání nám ukázalo několik věcí. Rozhodly přístup a nasazení. Výše porážky nás samozřejmě mrzí, ale tak to je. Máme mladý mančaft, který podlehl atmosféře a nebyl schopný se přizpůsobit hře soupeře. Celkově jsme hráli špatně. Katovice mají zkušené mužstvo, hrály dobře a přehrály nás. Je tam Kadula, druholigový hráč, ostatní taky prošli Dynamem, které je v podstatě na tuhle soutěž připravilo. Na druhou stranu buďme rádi, kolik máme bodů, že se nám vyhýbají zranění, kluci pravidelně trénují, baví je to a chodí ve čtrnácti lidech na tréninky.“

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Odehráli jsme skvělý zápas, hráči splnili perfektně taktické pokyny a naprosto zaslouženě jsme získali tři body. Troufnu si říct, že jsme byli celý zápas lepší a nepustili domácí do žádných vyložených šancí. Naopak jsme měli další šance. Jsem na kluky pyšný, zasloužili si to. Většina z nich tady prošla mládeží a měli o motivaci postaráno. Nabudili se na to. Celý týden jsme se na to připravovali, že to bude náročný zápas. Věděli jsme, že domácí jsou silní na míči. Měli posily z A-týmu, Delarge s Helešicem. Odevzdali jsme maximum a výsledkem bylo naprosto zasloužené vítězství. A naši fanoušci byli opět fantastičtí. Fandili celý zápas, byli naším dvanáctým hráčem. Přál bych je každému týmu. Třetí liga? (úsměv) Hlavně chceme bavit naše fanoušky a sami sebe, aby za námi byly vidět výsledky. Na takové umístění nemyslíme. Teď si to užíváme, že jsme takhle nahoře, a jdeme s pokorou do každého zápasu.“


FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Jindřichův Hradec 1910 3:2 (1:0), penalty 5:4

Góly: 8. Nedbalý, 84. Kořistka - 62. a 77. Janák. Rozhodčí: Kastl - Kubec, Šálková. Delegát: Walter. ŽK: 2:2 (Pěček, Cinkanič – Scoarnec, Votava). ČK: 1:0 (72. Ruda). Diváků: 80.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Völfel, Votava, Škoda – Králíček (78. Abderrabi), Scoarnec, D. Cettl (60. Kubín), Jindra, Janák – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Janák, Jindra, Škoda

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Odehráli jsme velmi dobré utkání a za výkon musím kluky pochválit. Podali velmi kvalitní a sympatický výkon, podpořený bojovností a hlavně efektivní kombinací a držením míče. Škoda že jsme bohužel nezvládli konec utkání a o vítězství přišli naprosto zbytečně. Doufám, že se dostáváme z bahna, v kterém jsme byli, ale určitě nepůjde hned vše tak, jak bychom si představovali, i proto musím svůj tým pochválit.“


FK Spartak Soběslav - FK Hvězda Cheb 4:1 (3:0)

Góly: 23. Hromada, 39. a 45. Vaněk, 66. (pen.) Zeman - 67. Kubinec. Rozhodčí: Paták - Langmajer, Hrkal. Delegát: Macháček. ŽK: 0:3. Diváků: 152.

Soběslav: Kuník – Podráský (71. Maršík), Boháč, Suchan, Zeman – Mazouch (64. Brabec), Hromada (77. Žalda), Bouchal, Vaněk – Dvořák (49. Varačka), Kutner (77. Bouška). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Vaněk, Varačka, Kutner, Bouchal

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „První půle byla z naší strany velmi dobrá. Hráli jsme s chutí, vytvářeli jednu vyloženou šanci za druhou. Nechci, aby to vyznělo nějak nafoukaně, ale kdybychom v půli vyhrávali 6:0, tak by se nikdo nemohl divit... Jen Martin Dvořák měl čtyři vyložené šance, bohužel v jeho posledním zápase před našimi fanoušky mu nebylo přáno. I tak 3:0 byl dobrý základ do druhého poločasu. Ten jsme začali další stoprocentní šancí Martina, opět bez brankového efektu. Od této chvíle zřejmě pod dojmem vysokého vedení přišlo uspokojení, a fotbal z naší strany ztratil kvalitu. Na 4:0 zvýšil z penalty Zeman, pak si opět několik slabších chvil vybrala naše defenziva, čehož soupeř využil ke skórování. Zahráli si všichni z lavičky, a víceméně se dohrávalo. Poslední domácí zápas jsme zvládli a zkusíme přivést nějaký bodík z horké plzeňské půdy. Pak už dokopná a zasloužený odpočinek.“


TJ Slavoj Mýto - TJ Sokol Čížová 2:1 (2:1)

Góly: 33. Nečas (vlastní), 45. Hereit - 9. Zikmund. Rozhodčí: Gunitš - Cichra, Toman. Delegát: Pospíšil. ŽK: 2:2 (Štych, Brož – Rozhoň. J. Novák). Diváků: 129.

Čížová: J. Novák – Nečas, Rozhoň, Zikmund, Zahrádka – Janda, Mařík (90. Müller), Dvořák, Báca – Šlouf (61. Horník), Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: celý tým

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „V prvé řadě jsem rád, že jsme se vůbec na zápas sešli. Ještě dopoledne v den utkání nás bylo pouze devět. Naštěstí nás doplnili čtyři hráči z béčka, kteří ještě v pátek byli na dokopné. Během sobotního dopoledne jsem je musel vyzvednout doma, abychom dali jedenáctku na zápas dohromady. Se sebezapřením musel nastoupit i zraněný kapitán Radim Nečas. Taková je v Čížové současná realita. Nakonec jsme to utkání odehráli docela dobře. Vedli jsme, ale ještě do půle jsme si dali nešťastný vlastní gól a v poslední minutě inkasovali podruhé. Řekl bych, že z ofsajdu. I druhý poločas byl pro diváky myslím zajímavý. Viděli množství šancí na obou stranách, mohlo to skončit jakýmkoliv výsledkem. My jsme také trefili břevno. O výhře domácího mužstva rozhodla jeho lepší produktivita. Hlavně jsem ale rád, že jsme mohli hrát v jedenácti lidech, protože několik hodin před zápasem to opravdu vypadalo, že nás bude málo. To by mě mrzelo, protože takový stav jsem ještě nezažil.“


Ostatní výsledky

FK Hořovicko - SK Petřín Plzeň 0:3 (0:0), 46. Vohrna, 55. Provod, 56. Šimáně.
FC Rokycany - TJ Tatran Sedlčany 2:0 (1:0), 12. Sadílek, 72. Procházka.
SK Klatovy 1898 - FK Robstav Přeštice 1:0 (1:0), 22. Diviš.
Český lev-Union Beroun - SK Senco Doubravka 2:1 (1:0), 38. Počta, 54. Lhotka - 85. Nový.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle