Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 13. kole KP

 
čtvrtek, 7. listopadu 2019, 16:55

Olešník neochvějně drží nulu v kolonce porážek, remízami zaváhali jeho pronásledovatelé Protivín a Č. Krumlov. Manko posledního Sokola S. Ústí začíná nebezpečně narůstat, nováček nestačil v domácím derby na Dražice. Z nejvyššího podzimního vítězství se radovaly Strakonice, které předčily do té doby dobře hrající Čimelice.

Výsledky 13. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – TJ Sokol Lom 0:4 (0:2)

Góly: 23. a 52. Neužil, 3. Trantýr, 85. Bosnyak. Rozhodčí: Krčín - Kroutl, Izugrafov. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:0 (Laszák). Diváků: 96.

Táborsko B: Pecháček – Dybala, Mácha, Laszák (46. Jansa), Mikuláštík – Rytíř (64. Pavlík), Jáša - Radosta, Štefl (83. Smutný), Mischnik (77. Římanek) – Bouchal (72. Víteček).

Lom: Chylík – Chotovinský, Kosobud, Jelen, Vysušil (69. Voneš) – Do Trung (76. Bosnyak), Trantýr, Balogh, J. Rabiňák, Janů (77. Mařík) – Neužil.

Nejlepší hráči: nikdo - Neužil, Trantýr, celý tým

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Odehráli jsme výborný zápas, který ovlivnil námi vstřelený gól po rohovém kopu Radkem Trantýrem hned ve třetí minutě. Na hráčích bylo vidět, že chtějí v derby vyhrát a všichni, kteří do utkání nastoupili, podali velmi dobrý výkon. Za zmínku stojí třetí vstřelený gól Davidem Neužilem, který po krásné akci a střele z otočky vymetl šibenici soupeřovy branky. Jsem rád, že jsme získali tři body, ale ještě mnohem více jsem spokojen s výkonem, který jsme v utkání předvedli.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Utkání jsme odehráli se zbytečným respektem. Brzy jsme inkasovali, nedokázali jsme se zodpovědně připravit na standardní situaci. Celé utkání jsme byli bez konstruktivní hry a správného pohybu, výběru místa. Tady to nebylo o zkušenosti, ale o jednoduchém řešení, nedokážeme jej správně vyhodnotit a použít. To už je několikáté utkání a hlavně to ukazuje naše možnosti. Jsem zklamaný z našeho výkonu, opět se ukázalo, že sebevědomí nemáme na hřišti a fotbalová stránka našich hráčů má určité limity. Nikdo nejde přes svůj stín, přitom příležitosti dostávají stále a stále. Hrajeme jako v dorostu, a proto výkony jsou jako na houpačce. Chybí progres…“


FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Góly: 81. Nedvěd - 31. Sedlák. Rozhodčí: Ondřej - Lepič, Panský. Delegát: Štuk. ŽK: 3:2 (Dan, J. Vorel, Hrynevich – Komárek, Dvořák). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Dan, Vojta, Uhlík., Jiskra (62. Blažek) – Hrachovec (74. Hrynevich), Bečvář, Zb. Vorel, Nedvěd – J. Vorel – Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Milevsko: Dvořák – P. Novotný, Vakoč, Volf, Málek – Sedlák (85. Sedláček), Maršík, Komárek, Barda – Hadáček (75. Hejl), Kálal (89. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Hanus, J. Vorel, Bečvář - Komárek

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Celkově se jednalo o slušné fotbalové utkání, kdy se obě mužstva snažila hrát kombinační fotbal. První poločas jsme si vytvořit nějaké nebezpečné situace před soupeřovou brankou, ale zrovna tak jsme udělali spoustu individuálních chyb a nabídli soupeři několik brejkových situací. A po jedné z nich nabídli soupeři vedení. Ve druhém dějství jsme zpřesnili hru a po zásluze vyrovnali. Nakonec mohla obě mužstva strhnout vítězství na svoji stranu, ale nestalo se a tak zůstalo u dělby bodů.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Samotný zápas byl vyrovnaný. Oba týmy si vytvořily nějaké šance. Škoda, že když už jsme měli jednobrankový náskok, tak jsme ho pak nedokázali z velké možnosti navýšit. V závěru jsme inkasovali na 1:1. Domácí posledních patnáct minut zvýšili obrátky a my jsme nedokázali podržet balon vepředu, takže nás přitlačili a tím se dočkali vyrovnání.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Dražice 0:4 (0:1)

Góly: 57. a 80. Horka, 22. Novotný, 69. Kromka. Rozhodčí: Toucha - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Škarda, Hoffmann – Horka, Kromka). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Škarda, Říha, Brůžek, Petr Sazma – Hladík, Šmíd (25. Fišer), Hoffmann, Drs (46. Doubek) – Žilinčík (80. Nikl). Trenér Milan Barteska.

Dražice: Baka – Vlašin, Horka, Hořejší, D. Štecher (81. Kouřil) – P. Novotný, J. Štecher, Veselý, M. Stuchlík (84. Vanýsek) – Kromka (86. J. Novotný), Mareš (53. Bareš). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: nikdo - Baka, Horka, Novotný, Kromka, celý tým

Ladislav Šebek, předseda S. Ústí: „Byl to další totální herní propadák. Hráli jsme doma, derby, hrajeme o žití v soutěži a ten zápas byl totálně nepovedený. Nevím, kdy už jindy chtěli hráči jezdit víc po zadku a nechat tam na hřišti všechno, než s tímto soupeřem. Já jsem poprvé v životě odešel dříve ze zápasu, protože už jsem na to neměl nervy. Máme dvě kola do konce, ty musíme nějak přežít, protože z tohohle nás může dostat jen zimní příprava a oživení kádru. Pokud na to budou finance a chuť oslovených hráčů, tak určitě kádr musí doznat aspoň menšího posílení, protože nás čeká ještě dlouhé jaro, a to by bez nějakého posílení znamenalo další výsledkovou i herní katastrofu také na jaře. Myslím si, že se také v sezoně projevuje kvalita naší letní přípravy. Přes zimu musíme něco udělat, protože by se jinak trápili na jaře jak hráči, tak i vedení klubu a fanoušci Sokola.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Další důležitý zápas se soupeřem se spodku tabulky jsme po špatném začátku nakonec zvládli. Domácí jsme pustili trestuhodně v prvních deseti minutách do dvou gólových situací oproti naší jedné ani na jedné straně bez využití. My jsme udeřili v polovině první části po rychlém brejku středem hřiště a mohli jsme navýšit ještě jednou do šatny. Ve druhém poločasu jsme už dominovali a třikrát skórovali ze standartních situací a hlavně třetí branka byla výstavní. Domácí zahrozili pouze jednou střelou z poza vápna, ale náš gólman bravurně vyrazil na roh a tak jsme po bojovném výkonu dosáhli na důležitou výhru.“


SK Rudolfov – FK Olešník 0:5 (0:2)

Góly: 34. Dudek, 39. Lafata, 51. a 63. Toth, 66. Grobár. Rozhodčí: Lovětínský - Havlík, Vican. Delegát: Kučera. ŽK: 0:1 (Nýdl). Diváků: 160.

Rudolfov: Teringl – Hrbáč (82. Vejvar), Novotný, Hajný, Pexa – Prokeš, Pouzar, Kovačičín, Sládek, Peiger (68. Keřka) – Šindelář. Trenér Jiří Nárovec.

Olešník: Matoušek – Tomášek, M. Studnička (70. Šálený), Kalášek, Nýdl (62. Rožboud) – Dudek, Pecka (62. Grobár), Heller, Lafata, Šíma – Toth (87. J. Studnička). Trenér Roman Chlumecký

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Výsledek mluví za všechno. Zápas s lídrem soutěže se nám vůbec nepovedl, bohužel jsme v něm nedokázali navázat na zodpovědný, koncentrovaný a bojovný výkon z Oseku. Olešník byl jednoznačně lepší a vyhrál naprosto zaslouženě.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Na Rudolfově je to vždycky těžké. Menší hřišti a nepříjemní domácí v čele s Pouzarem, Šindelářem a Hrbáčem. Začali jsme aktivně a do dvacáté minuty jsme měly tři velké šance, které bohužel brankou neskončily. Až pak jsme vstřelili dvě branky do přestávky. V 50. minutě jsme navýšili na 3:0 a tím asi nejspíše rozhodli. Zápas jsme s chutí dohráli do konce a přidali další dva góly. Bylo to zasloužené vítězství.“


TJ Blatná – SK Jankov 0:2 (0:1)

Góly: 43. Smékal, 49. Popelka. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 7:5 (Motyka, Kůst, Chlanda, Sýkora, Jícha, Nový, Prokopec – Klíma, Kollár, Lošek, Bürger, Hučík). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda – Hrádek, Sedláček, Motyka, Sýkora (84. Bláha) – Mišiak, Brynda, Kůst, Jícha – Levý (65. Prokopec), Říha (54. Nový). Trenér Michal Brabec.

Jankov: Hučík – Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc - Klíma (77. Beránek), Fajtl (90. Honner), Kroneisl, Kollár, Lovička (88. Jirkovský) – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kůst, Motyka - Kollár

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Výsledkově se nám delší dobu nedaří, o to více se věnujeme jak tréninkům, tak samotné přípravě na každý zápas. Do utkání jsme i tentokrát šli především s pokorou k soupeři, protože známe jeho kvality, tak i individuality, které jim zápasy rozhodují. Bohužel musím po zhlédnutí videa, s odstupem času a už i s klidnou hlavou, konstatovat, že o zisku bodů pro Jankov tentokrát nerozhodla jejich větší kvalita nebo naše chyby na hřišti, ale hrubé chyby rozhodčích, které ovlivnily jak celkový průběh, tak i konečný výsledek utkání. Především naším komentářem a kritikou se nechceme za nic schovávat. Nechceme, aby si do nás mohl kdokoliv jen tak „kopnout“, kdy se mu to zachce a bral našim hráčům chuť bavit se fotbalem a ničil naši práci, které věnujeme téměř náš veškerý volný čas.
Rozhodující momenty nastaly za bezbrankového stavu. Ve 38. minutě nepotrestal sudí útočníka hostí Smékala, byť byl v bezprostřední blízkosti zákroku, který se v souboji úmyslně ohnal loktem a trefil do obličeje našeho stopera Motyku. To je prostě neomluvitelné, tam nemělo nastat nic jiného než červená karta!!! Ani ne o pět minut později nám ten samý hráč vstřelil první branku utkání. Výhodě k brejku na naši branku ale předcházela jeho hra rukou, kterou viděli snad všichni přítomní včetně pana delegáta utkání, tedy opět krom hlavního sudího a jeho asistenta. Celou přestávku jsme krotili emoce hráčů a nebylo to vůbec jednoduché. Padala i slova, že nemá smysl dál hrát, nebo že chtějí vystřídat! Druhý poločas bohužel ale začal tak jak skončil. 47. minuta, druhá branka hostí…a do třetice útočník Smékal. Centr do pokutového území, jeho nedovolené přidržení rukama bránícího Jíchy a následná finální přihrávka hlavou, ze které se zakončující Popelka nemohl mýlit. Tentokrát soupeři k zisku bodů nemám důvod pogratulovat, jejich výkon nebyl lepší než ten náš."

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Od zápasu jsme po zkušenostech z minulého roku čekali ledasco, ale musím se přiznat, že jsem byl nakonec opět nemile překvapen z celkové atmosféry, ve které se utkání neslo. Napadají mě pouze slova jako frustrace, zlost, nepřiměřenost od většiny zúčastněných a to i včetně některých jedinců z pořadatelské služby. Chápu a rozumím tomu, že lze k vytouženému cíli dojít různými prostředky a strategií, dovedu pochopit i subjektivní pocit z křivdy, ale pořád by to mělo mít nějakou formu s alespoň minimálním respektem k soupeři - hostům. Domácí kdyby se možná více soustředili na hru, tak by nemuseli ze zápasu odcházet bez nějaké větší šance a ohrožení naší branky. Celkově byla hra dost kouskovaná, nám se nedařila finální fáze, kde jsme i přes dostatečný počet hráčů nedokázali dále vytěžit více. Škoda, že jsme minimálně dvě další šance neproměnili, protože by možná nemuselo být na hřišti a mimo něj tolik negativních emocí.“


TJ Jiskra Třeboň - TJ Osek 1:0 (1:0)

Góly: 23. (pen.) Holzepl. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Koranda. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:1 (Skála, Cimerhanzl – Krejčí). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Schneider, Koktavý, Cimerhanzl – Matoušek, Lonsmín, Doležal, Franěk (66. Navrátil), Bartl – Holzepl, Průcha (82. Kubata). Trenér Karel Kladenský.

Osek: Budoš – Kinkor, Rybák, Krejčí, Brabec – Lávička (46. Benda), Hoch, J. Říský, Hosnedl – Blatský (75. Jan Hájek), D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Bartl, Cimerhanzl - Hosnedl

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Od začátku jsme Osek zmáčkli a vytvářeli si šance. Po průniku Fraňka do vápna jsme kopali penaltu, kterou proměnil Holzepl. Pokračovali jsme v dobré hře a je škoda, že jsme do přestávky nepřidali další branky, velké příležitosti měli postupně Průcha, Holzepl a Franěk. Druhý poločas soupeř zjednodušil hru a my se začali bát o výsledek. Hosté měli navrch, přečkali jsme několik ošemetných situací, ale nakonec jsme došli k výhře, na kterou jsme dlouho čekali. Je to pro nás velká vzpruha do zbytku podzimu.“ 

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Na domácích byla od začátku vidět snaha přerušit nelichotivou sérii., hráli v pohybu, z jejich rohových kopů hrozilo nebezpečí. My naopak využívali rychlých přechodů a zvlášť po levé straně jsme si vytvořili několik slibných možností k zakončení. Ve 23. min došlo k zaváhání v naší obranné činnosti. Při zpětné přihrávce  a podklouznutí našeho beka předvedl domácí hráč pád, po kterém se nedalo neodpískat penaltu...Druhý poločas jsme ve snaze srovnat převzali iniciativu, ale bez patřičného zakončení. A když ve skvělé pozici překopl branku Kinkor, zůstaly body v Třeboni.“


FK Junior Strakonice – SK SIKO Čimelice 3:0 (1:0)

Góly: 45. Bálek, 72. Němeček, 80. Boukalík. Rozhodčí: Krauskopf - Peterka, Macko. Delegát: Eibl. ŽK: 3:5 (Máška, Boukalík, Zelenka – Sigmund, Rambous, Převrátil, Listopad, Hovorka). Diváků: 142.

Strakonice: Lízal – Peroutka, M. Kostka, Říha, Kočí – Němeček (85. Moudrý), Zelenka, M. Šrámek, Bálek – Zušťák (54. Boukalík), Máška (71. Petráň). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Listopad, Bednařík, Řezáč (75. Mezera) – Varhan (46. Rambous), Káš (75. Nekl), Převrátil, Hegenbart, Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Bálek, Němeček – nikdo

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Tento domácí zápas se nám vydařil bodově, výsledkově a také i herně. První, kdo ohrozil branku, byl hostující Hegenbart, když s jeho střelou z vápna měl Lízal velkou práci. V 19. minutě vypustil jedovku z vápna domácí Zelenka a neméně bravurně stačil vyrazit hostující Hřebejk, který si poradil s brejkem Mášky a pěkné střele Zelenky. 45 minuta – povedená akce, kterou si sám rozjel Bálek – rozehrál do strany Máškovi, který dal do vápna prudký balon a na konci byl Bálek s přesným zakončením. Druhý poločas začali hosté ve velkém stylu a na dlouhých 20 minut nás uzamkli na naši polovinu, ale do gólovky se dostali pouze jednou, když v 59. minutě po rohovém kopu Hovorka hlavou překonal domácího Lízala, ale na brankové čáře zaskočil M. Kostka. V 70. minutě šli sami na jednoho obránce domácí Němeček s Bálkem, ale do zakončení se nedostali. O minutu později si to vynahradili, když Bálek rozehrál ze strany trestný kop a hlavička Němečka zapadla za záda Hřebejka. V 75 minutě šel Němeček sám na Hřebejka, ale kličku mu brankář vystihl. Vzápětí dobře rozehraná akce, na jejímž konci na vápně nalil ke střele Petráň Němečkovi a jeho přesně mířenou střelu mu Hřebejk vytěsnil na rohový kop. Po rohovém kopu podnikli hosté rychlý brejk, ale Listopad nedokázal z malého vápna trefit branku. Nádherný moment přišel v 79. minutě, kdy Boukalík ze 30 metrů chytře přeloboval Hřebejka v bráně hostí a dává na konečných.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Nepodařilo se nám navázat na dobré výkony a výsledky z posledních zápasů, tentokrát jsme herně i výsledkově propadli. Již v první půli jsme se nedokázali prosadit proti dobře bránícím domácím a navíc dostali zbytečnou branku do šatny. Ve druhé půli jsme byli aktivnější, ale nevyužili jsme řadu dobrých šancí k vyrovnání. Naopak jsme inkasovali do otevřené obrany další dvě branky, Strakonice podaly bojovný a ukázněný výkon. S předvedenou hrou nemáme příští týden v Olešníku šanci na dobrý výsledek.“


FK Lažiště – FK Slavoj Č. Krumlov 0:0

Rozhodčí: Albert - Brom, Žurek. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Bízek, Vokatý – Kuna, Vávra, Savytskyi). Diváků: 100. V 5. min. neproměnil hostující Vávra penaltu.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Bízek, Albert, Jar. Rauscher – M. Sedláček, Hušek (90. Holub), Hojdekr, Volmut (66. Linhart), Jak. Rauscher – Vokatý (77. Hrbek). Trenér Josef Raušer.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Kabele, Švec (46. Tauber) – Persán, Strapek, Novák, Vávra, Kuna – Savitskyi, Růžička. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Tesař, Bízek, Hojdekr, celý tým - nehlášeno

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Zápas se soupeřem z TOP trojky se nezačal vyvíjet dobře, když v páté minutě hosté kopali penaltu. Tu Tesař výborným zákrokem kryl. Od té doby jsme hráli to, co jsme si před zápasem řekli, naši hráči hráli ze zajištěného bloku, byli agresivní v soubojích a směrem dopředu nebezpeční. Celý zápas kluci tvrdě odpracovali a získaný bod si zasloužili. Hosté působili fotbalovým dojmem, ale remíza myslím je vcelku spravedlivá, obě mužstva si vytvořila šance, které neproměnila. Poděkování patří opět naším fans, byli opět výborní.“

Ohlas Č. Krumlova doplníme.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař