Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přestřelku Lažiště s Čimelicemi završil prvním dotykem náhradník Holub

 
pátek, 25. října 2019, 08:45

V 11. kole přivítali Lažišťští na svém hřišti zkušené Čimelice, které již sedm kol neprohrály. Oba týmy byly kompletní, tak se očekával kvalitní zápas. To se také naplnilo a bylo se opravdu na co dívat.

Hned v 1. minutě se dostal za hostující obranu M. Sedláček, ale jeho střelu stačil Hřebejk vyrazit na roh. Po domácím rychlém nástupu poté převzali iniciativu hosté. Více drželi balon na svých kopačkách a pokoušeli se dostat do nějaké šance, což se jim úplně nedařilo. V 6. minutě jim k prvnímu gólu pomohli výrazně domácí hráči. Tesař rozehrál nakrátko na Jar. Rauschera, který jeho přihrávku vůbec nečekal. Proto mu balon rychle vrátil, aby Tesař odkopem trefil napadajícího Hovorku, od něhož se balon odrazil šťastně do opuštěné branky. Tento moment domácí hráče na nějakou dobu přibrzdil v jejich aktivitě.

Byli to hosté, kteří nadále ohrožovali domácí branku, ale výraznější šance si nevytvořili. Hrozili zejména po levé straně, kde většinu akcí táhnul rychlonohý Sigmund. Až ve 23. minutě se do velké šance dostal Hovorka, ale neuspěl. Na druhé straně dopadl stejně i domácí M. Sedláček. Poté zahrávali hosté roh, který se nešťastně odrazil od Jar. Rauschera, aby ho z prázdné branky vyhlavičkoval D. Sedláček. Ve 32. minutě vyslal na zteč Hušek Makoše, ale tomu se nepodařilo ideálně zakončit a Hřebejk si z jeho střelou poradil.

Ve 40. minutě hrubým zákrokem loktem srazil Bednařík naskakujícího Makoše. Od sudího Peterky viděl ale pouze žlutou kartu. Rozehrávky se ujal Hušek, který přetaženým centrem našel Bízka, ten vrátil balon před branku, kde se nejlépe zorientoval Hojdekr a střelou pod břevno vyrovnal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Převrátil z penalt nezaváhal

Ve druhé půli již střelci obuli správné kopačky a většina šancí byla proměněna. Ve 46. minutě ještě svou příležitost neproměnil Sigmund, kdy mu jeho střelu pravačkou vykopl Tesař a za chvilku uvolnil Hovorka střídajícího Rambouse, ale ani on úspěšný nebyl. Po nevyužitých šancích hostů udeřilo na straně druhé. M. Sedláček si narazil ve vápně s Linhartem, aby poslal přihrávku na bratra Dominika, který prostřelil padajícího Hřebejka a poslal domácí do vedení. Za dvě minuty se po sklepnutí Kášem prosadil Hovorka. Jelikož jeho zakončení bylo z ofsajdové pozice, tak branka neplatila. Vše si hosté vynahradili následně. V souboji o balon zahrál nejdříve Káš rukou, aby se k odraženému balonu dostal Hovorka. Toho fauloval D. Sedláček a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Převrátil. Hned za další tři minuty byli hosté opět ve vedení. Na Sigmundův roh si naskočil Bednařík a nekompromisně skóroval.

V 73. minutě bylo znovu vyrovnáno. Makoš našel nabíhajícího Vokatého, který skóroval z velkého úhlu krásnou střelou do šibenice. Radost domácích netrvala dlouho. Na dlouhý aut J. Vitáka si nabíhal Hovorka, kterého loktem zbytečně udeřil Macek a kopala se druhá penalta. Navíc byl domácí hráč vyloučen. Penaltu opět s přehledem proměnil Převrátil. V tuto chvíli by si na domácí asi nikdo nevsadil.

Trenér Raušer udělal nějaké změny a vyplatilo se. V 87. minutě odcentroval D. Sedláček před branku hostů. Hřebejk jeho centr neudržel a toho využil pohotový Hušek, který ho naservíroval Holubovi a ten s přehledem svojí šanci proměnil. Byl to jeho první kontakt s balonem po příchodu na hřiště. Navíc se naposledy na hřišti objevil 6. dubna ve Vimperku při utkání I. A třídy, tudíž opravdu skvělý návrat na fotbalový trávník. V závěru se již nic podstatného nestalo, tak skončilo zajímavé utkání spravedlivou remízou.

Hosté působili fotbalovějším dojmem, domácí byli zase nebezpečnější před soupeřovou brankou. Zápas se musel, vzhledem ke vstřeleným brankám, divákům líbit. U hostů byl vidět zejména v první půli pohyblivý Sigmund, u domácích odehrál slušné utkání, střelec první branky, stoper Hojdekr.

V příštím kole hostí Čimeličtí trápící se Blatnou, kde budou favoritem, Lažiště zajíždějí do Jankova.

FK Lažiště – SK SIKO Čimelice 4:4 (1:1)

Branky: 40. Hojdekr, 53. D. Sedláček, 73. Vokatý, 87. Holub – 56. a 75. Převrátil (obě 11), 6. Hovorka, 60. Bednařík. Rozhodčí: Peterka – Žurek, Krčín. DFA: Štuk. ŽK: 4:2 (Jar. Rauscher, D. Sedláček, Macek, Jak. Rauscher – Bednařík, J. Viták). ČK: 1:0 (75. Macek). Diváků: 95.

Lažiště: Tesař – Jar. Rauscher (63. Albert), Hojdekr, Bízek (69. Volmut), D. Sedláček – Makoš, Jak. Rauscher (86. Holub), Hušek, Macek, M. Sedláček – Linhart (58. Vokatý). Trenér: Raušer.

Blatná: Hřebejk – Jizba, Bednařík, Listopad, M. Viták (46. Rambous) – Hegenbart, J. Viták, Převrátil, Sigmund – Káš (60. Varhan), Hovorka (85. Mezera). Trenér: Grossmann.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle