Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Agilní Král táhl Chýnov za výhrou s Bernarticemi

 
úterý, 22. října 2019, 15:35

V Chýnově se hrál v neděli nadprůměrný fotbal a domácí vybojovali nad kvalitním soupeřem po výborném výkonu všechny tři body. Se zájmem sledované utkání mezi odvěkými soupeři skončilo zaslouženou výhrou domácích a Chýnovští se tak dotáhli po tomto kole na svého soupeře na jednobodový rozdíl.

Nutno podotknout, že to byl zápas nejlepšího hráče na hřišti domácího útočníka Davida Krále, s kterým si hostující obránci po celých 90 minut nevěděli rady, a i když během utkání zahodil několik vyložených příležitostí, tak nakonec rozhodl zápas krásným gólem a ještě hezčí asistencí…

Hned v 5.min. orazítkoval Král po centru z pravé strany tyč bernartické branky, když na jeho umístěnou hlavičku byl Fučík v hostující brance krátký, ale levá tyč mu pomohla… O minutu později zahrával trestný kop domácí Doubrava, přesným centrem našel Vl. Hrušku, ale ten měl míč na svou slabší pravou nohu a jeho nepovedenou střelu Fučík zlikvidoval. V 11.min. zahrozili hosté, ale centr Staňka rozběhnutého Rakovana nenašel, neboť na poslední chvíli se vložil do přihrávky vracející se Doubrava a míč odvrátil na rohový kop. V 16.min. napřáhl zdálky po krásném přiťuknutí od Krále domácí T. Kučera a jeho střela skončila na břevně.

Ve 24.min. pak předvedli domácí nádhernou akci. Zítek předložil míč do tisíciprocentní šance před prázdnou branku Královi, ale ten nepochopitelně přestřelil, když na brankové čáře stál pouze bernartický obránce Novák a brankář Fučík byl úplně mimo tyče… Domácí fanoušky na tribuně v tu chvíli braly mrákoty, co se dá i neproměnit… Ve 36.min. si vypracovali domácí další gólovou šanci, ale tvrdou střelu R. Kučery skvělým zákrokem na brankové čáře zlikvidoval skvěle Fučík a opět prokázal, že patří mezi nejlepší gólmany v I. A třídě. Domácí celek hosty prakticky v první půli k ničemu nepustil a tak mohli být Bernartičtí rádi, že se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Dvě gólové hlavičky domácích

V kabině hostů však trenér Schorník o přestávce zřejmě hodně zvýšil hlas a bernartičtí hráči nastoupili do druhé půle jako vyměnění. Hra se zcela vyrovnala a hosté začali dokazovat, že jejich poslední výborné výsledky na hřištích soupeřů nebyly vůbec náhodné. V 55.min. měl jasnou gólovou šanci na hlavě Rakovan, ale Průša předvedl, že i on je velkou oporou domácích. Hned o minutu později se uvolnil ve velké pohodě hrající Král a jeho volej skončil jen těsně vedle. V 65.min. se opřel na druhé straně z dvaceti metrů do míče bernartický Staněk, ale Průša byl opět u tyče včas. V 69.min. měl Král další tutovku na hlavě, ale Fučík jej opět vychytal.

A tak udeřilo až v 74.min., ale stálo to za to. Milimetrový nákop domácího Doubravy, který odehrál také výborný zápas, si našel v pokutovém území mezi dvěma obránci Král a jeho prudká hlavička se otřela o pravou tyč a skončila v brance hostů, když její strážce tentokrát neměl vůbec nárok… (1:0). Domácí se tak dostali čtvrt hodiny před koncem zaslouženě do vedení a i když hosté se snažili ještě s výsledkem něco v závěru udělat, domácí fotbalisté již mířili za třemi body…

V 80.min. reklamovali hosté a jejich lavička ruku chýnovského obránce v pokutovém území domácích, ale hlavní rozhodčí Nedvěd jen rozpažil. A v 85.min. se zrodila další krásná akce domácích, kdy nepolapitelný Král obešel v rohu pokutového území i vyběhnuvšího gólmana Fučíka a od brankové čáry posadil míč před prázdnou branku na hlavu střídajícího D. Havlíka, který v pádu utěšenou hlavičkou do pravého horního rohu rozjásal domácí publikum podruhé (2:0). Závěr zápasu si již domácí pohlídali a jejich fanoušci je po závěrečném hvizdu vyprovodili do šaten bouřlivým a zaslouženým potleskem.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „První poločas byl zcela v naší režii a byla otázka jen času, kdy se střelecky prosadíme, ale bohužel se nám branku vstřelit nepodařilo. Polovinu druhé půle byl soupeř lepší, prezentuje se silovým fotbalem a má vysoké hráče, kteří se umí prosadit po standartních situacích. V poslední čtvrthodině jsme se ale po krásných akcích už střelecky prosadili a vstřelili jsme dva nádherné góly. Naše mužstvo bych pochválil za kvalitní výkon a to ve všech řadách.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Pavlem Schorníkem: „První poločas jsme vyloženě prospali a hlavně v agresivitě, ale i v rychlosti jsme za domácím celkem zaostávali. Druhá půle se již vyrovnala, myslím si, že i na šance již to bylo zcela vyrovnané, ale paradoxně jsme obdrželi dvě branky. Domácí ale vyhráli zaslouženě, k výhře jim blahopřeji, i když si myslím, že nám byla odepřena za stavu 1:0 penalta za ruku domácích uvnitř pokutového území.“

FC Chýnov – TJ Sokol Bernartice 2:0 (0:0)

Branky: 74. Král, 85. D. Havlík. Rozhodčí: Nedvěd - Tauber, Křížovský. ŽK: 3:2 (Václ. Hruška, Doubrava, Král - Češka, Fučík). Rohy: 9:5. Diváků: 120.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, Vl. Hruška – Zítek, (73. D. Havlík), Mládek, Václ. Hruška, R. Kučera, T. Kučera, (82. J. Hladík) – Král. Trenér Petr Holota.

Bernartice: T. Fučík – Brož, (79. Psohlavec), Novák, Trantina, T. Češka – Pěchota, Smrčina, (74. Ťupa), Kukrál, Staněk - Rakovan, Peterka. Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama