Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Derby rozhodla fatální minela, vítězná šňůra černobílých je u konce

 
čtvrtek, 10. října 2019, 10:48

Po hodech přichází půst. Tentokrát se o tom přesvědčili jihočeští zástupci v divizi. Po minulé hromadné sbírce 12 bodů získali pouhé čtyři, z toho tři z krajského derby. V tradičním sumáři projevili trenéři své zklamání nad zbytečnými ztrátami.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 9. KOLE DIVIZE A 


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Sokol Čížová 0:2 (0:0)

Góly: 46. Jirouš, 78. Rozhoň. Rozhodčí: Průcha - Matyš, Tupý. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 50.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Völfel, F. Votava, Králíček – Škoda (63. Cajz), Scoarnec, Jindra (79. Abderrabi), Janák – Kubín (73. Princ), Toman (88. Duarte). Trenér Marek Černoch.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Bohánek – Nečas (87. Šitner), Majer, Kočí, Mařík (81. Polodna) – Janda, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: nehlášeno – J. Novák

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bohužel jsme utkání opět nezvládli, tentokrát nás zradila koncovka a velká individuální chyba. V patnácté minutě to mohlo být v klidu o tři branky, Toman však sám před brankářem ani nezakončil, Janák nastřelil tyč a Kubín šel sám na brankáře a dal vedle. Ve 25. sekundě druhé půlky udělal náš brankář velkou chybu a zkušení hosté ji využili. My jsme byli i nadále aktivní a měli spoustu možností na zakončení, bohužel mezi tyče jsme ani jednou nemířili. Hosté pak po rohu dali druhou branku a o výsledku bylo rozhodnuto. Tato ztráta hodně bolí, nebyli jsme horším týmem.“

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „První poločas byl na šance vyrovnaný a nerozhodný stav po prvních pětačtyřiceti minutách odpovídal průběhu zápasu. Soupeř šel jednou sám na bránu a trefil tyč, zatímco my jsme nastřelili v první půli břevno. Hned na začátku druhého poločasu udělal jindřichohradecký brankář minelu, po které Nečas přihrál do prázdné brány Martinu Jiroušovi a dostali jsme se do laciného vedení. Tento gól pak určil ráz druhého poločasu. My jsme se pak zatáhli a vyráželi do protiútoků. Domácí vyrobili v našem pokutovém území nějaké závary, ale větší šance jsme měli spíš my. Jednu z nich využil Martin Rozhoň, který přidal po rohu druhý gól. Ta hrubka domácího gólmana byla pro vývoj zápasu zřejmě klíčová. Kdyby se jako první trefil Hradec, asi by se ten zápas vyvíjel jinak. Naštěstí nás ale opět podržel Jaroslav Novák v bráně. Jsme spokojeni, protože teď nás čeká utkání v Českých Budějovicích, kde proti běhavým mladíkům na velkém hřišti asi moc šancí mít nebudeme. Pak hrajeme doma s vedoucími Přešticemi, což bude další těžký zápas, takže jsme rádi, že jsme v posledních dvou utkáních uhráli šest bodů. Na to, jak málo trénujeme, je to super.“


SK Senco Doubravka – SK Otava Katovice 2:2 (1:2)

Góly: 43. a 77. Künstner - 32. Pavlovič, 41. Uher. Rozhodčí: Kyncl - Baum, Šimeček. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:1 (Řehoř – Pavlovič). Diváků: 150.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Tušer, Chylík – Repa (88. Miklas), Janoch, Kahuy, Pavlovič – Kadula – Uher (78. Požárek). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Uher, Pavlovič

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Na Doubravku jsme jeli s cílem bodovat, ale podle průběhu zápasu mám smíšené pocity. Začátek patřil domácím, ale od 15. minuty jsme byli nebezpečnějším týmem a po brankách Pavlovice a Uhera jsme zaslouženě vedli 2:0. Poté přisel klíčový moment zápasu. Nepohlídaná standardní situace a gól do šatny na 2:1. Druha půle byla v naší režii. Neproměnili jsme řadu šancí a nakonec nás to mrzelo. Nebyl nám uznán gól Repy pro ofsajd. Uher sel sám na bránu a hlavička Hajduška šla těsně vedle. Doubravka vyrovnala z jediné šance a penaltový rozstřel už je loterie. Musíme se na to koukat pozitivně. Plusový bod máme...“


FK Spartak Soběslav – FC Rokycany 0:2 (0:1)

Góly: 43. Koranda, 65. Procházka. Rozhodčí: Kvaček - Bednář, Depeš. Delegát: Gotthard. ŽK: 1:2 (Vaněk – Procházka, Hereit). Diváků: 153.

Soběslav: Kuník – Hromada, Boháč, Suchan, Zeman – Mazouch (83. Žalda), Bouchal, Kutner, Vaněk – Varačka, Dvořák (46. Bouška). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Pokud z jedenácti hráčů zahrají velmi dobrý zápas tři, dva průměrný a ostatní podprůměrný nelze pomýšlet na dobrý výsledek. Nechci být příliš kritický, a už vůbec ne veřejně, proto to nehodlám příliš rozebírat. Je škoda, že doma neprodáváme takové výkony, na které byli diváci zvyklí, no do konce podzimní části zbývá ještě šest zápasů, tzn. hraje se ještě o 18 bodů, což je  dost. Musíme o ně zabojovat hned následující zápas v Berouně...“


Český lev-Union Beroun – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:0 (1:0)

Gól: 25. Krůta. Rozhodčí: Kříž - Hodek, Špindlerová. Delegát: Petřík. ŽK: 1:2 (Lacina – Matoušek, Červený). Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Míka, Kortiš (75. Martinec) – Kalu, Malecha – Lindák, Tomek, Bouguetouta (80. Strejček) – Matoušek (78. Červený). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: nikdo

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Chtěli jsme navázat na předešlé utkání a prezentovat se stejnou hrou jako v minulých utkáních. Nepodařilo se nám dobře vstoupit do utkání a tím se odvíjelo celých devadesát minut v Berouně. Musíme si říci, že jsme nepodali dobrý výkon. Přivezli jsme s sebou velmi mladý tým, vypadli nám dva hráči ze základní sestavy, ale na to se nechceme vůbec vymlouvat. Prostě se nám utkání nepovedlo po všech stránkách a bez těchto aspektů jsme neměli šanci na hostující půdě sahat po bodech. Musíme si vše s hráči rozebrat a dobře se připravit na další domácí střetnutí, které odehrajeme v sobotu dopoledne v tréninkovém centru proti Čížové.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - TJ Slavoj Mýto 3:3 (3:3), penalty 0:3, 24. Provod, 43. (pen.) Zoubek, 56. Černý - 7. Suchý (vlastní), 40. Rešetár, 63. Brož.
FK Hořovicko - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:1 (1:1), 2. Mach, 67. Novotný - 34. Šácha.
FK Hvězda Cheb - SK Klatovy 1898 2:1 (0:1), 80. Hucl, 85. Mojcher - 26. (pen.) Janda.
TJ Tatran Sedlčany - FK Robstav Přeštice 3:2 (1:0), 39. Řehák, 54. (pen.) Brotánek, 73. Matoušek - 65. (pen.) Růžička, 81. Arzberger.

Napsal(a) Redakce | Foto David Koranda/mladisportovci.cz