Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovany dovezly z Domažlic všechny body

 
čtvrtek, 10. října 2019, 08:32

K dalšímu mistrovskému zápasu divize žen zajížděly ženy Calofrigu Borovan na hřiště do západočeských Domažlic. Odjížděly s odhodláním pokračovat v dobrých výkonech z předchozích zápasů a odvézt si všechny tři body. To se po výborném výkonu celého týmu podařilo.

Zápas ale začaly lépe domácí hráčky. Už ve 2. minutě se ke střele z pravé strany dostala Budková, brankářka Zemanová vyrazila její střelu k tyči na rohový kop. Ten zahrávala Chobotová, Zemanová jej opět vyrazila na další rohový kop, ten už hostující obrana odvrátila. Hosté se ujali vedení v 7. minutě. Michálková vyslala po pravé straně přihrávku na nabíhající Kršíkovou, ta si poradila s obránkyní a našla před brankou zcela volnou Vonkovou, před kterou už byla jen prázdná branka – 0:1.

Hned po rozehrání se za obranu hostí dostala do sóla Chobotová, Zemanová včas vyběhla a střelu chytila. V 16. minutě se dostala po levé straně do vápna Zvolánková, Zemanová byla opět pozorná. Za pět minut se ke střele z hranice vápna dostala aktivní Budková, Zemanová její pokus vyrazila na rohový kop.

Na hřišti se odehrávalo hodně osobních soubojů, domácí se snažili o vyrovnání, ale po ztrátě míče se hosté po rychlých protiútocích dostávali do brejků. Po jednom takovém se ve 29. minutě dostala ke střele ve vápně Konopová, brankářka Fröhlichová vyrazila míč na rohový kop. Po jeho rozehrání se míč dostal na vápně k Jandové a její střelu Fröhlichová kryla.

Hosté zvýšili své vedení ve 34. minutě. Vonková vybojovala na levé straně míč, našla volnou Jandovou a její střela skončila v síti – 0:2. Domácí hráčky byly druhou brankou zaskočeny a hosté měli častěji míč na kopačkách. Ve 37. minutě prošla přes obranu domácích Konopová, Fröhlichová se ale překvapit nenechala. Ve 42. minutě ještě střílela za hranicí vápna Jandová, ale domácí brankářka byla na místě. Před koncem poločasu ještě před Zemanovou dostala Steinbergerová, pokus ale skončil vedle branky hostí.

Kontaktní gól domácí nenastartoval

Druhý poločas začali lépe hosté. Uzamkli domácí na jejich polovině, dostávali se do šancí, ale chyběla přesná muška. V 51. minutě zahrávali hosté rohový kop, ale po ztrátě míče se domácí dostali do rychlého brejku, Zámostná šla sama na Zemanovou, ta její střelu zblokovala, ale míč přesto skončil za jejími zády – 1:2. Hosty to z míry nevyvedlo, nadále pokračovali v nátlakové hře, domácí hráčky je často zastavovaly za cenu hrubých faulů. V 60. minutě se dostala za obranu Kršíková po přihrávce Vyslužilové, trefila jen tyč domácí branky.

Domácí se dostávali před branku hostí ojediněle, v 64. minutě šel pokus Chobotové vysoko nad branku. Hned z protiútoku našla Michálková po pravé straně nabíhající Benedovou a ta z úhlu prostřelila Fröhlichovou – 1:3. Hráčky Domažlic se poté ještě více snažily zvrátit zápas, hostující obrana pracovala ale výborně a po získání míče přečíslovali domácí, avšak pokusy Kršíkové, Vonkové a Konopové k navýšení skóre nevedlo.

To se povedlo až v 81. minutě. Michálková vybojovala na levé straně míč, vyměnila si přihrávku s Benedovou, přihrávkou našla na vápně volnou Konopovou, ta jej však pustila za sebe na zcela volnou Jandovou a její umístěná střela k tyči znamenala vedení hostí 1:4. V závěru zápasu si už hosté výsledek pohlídali a po zásluze si připisují do tabulky všechny body.

TJ Jiskra Domažlice – TJ Calofrig Borovany 1:4 (0:2)

Branky: Zámostná – Jandová 2, Vonková, Benedová.

Domažlice: Fröhlichová - Steinbergerová, Budková, Maierová, Rajalová, Zvolánková, Chobotová, Bartková, Baumannová, Vlková, Nagyová, Paidarová, Zámostná.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Hurdálková, Jandová, Konopová, Benedová, Vyslužilová, Kotrčová, Sivá, Michálková, Vonková, Kunová, Kocoňová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany