Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Čkyně brala sedmou výhru, Hradiště smázlo Planou 10:1!

 
sobota, 28. září 2019, 20:41

Mužstva oblastní I. B třídy sehrála sedmá podzimní utkání. Chvalšiny se vrátily na zrekonstruovaný trávník vítězným zápasem s béčkem Roudného. Na prvního přemožitele čeká suverénní Čkyně. V domácím střetnutí těsně udolala nováčka Střelské Hoštice Geroldovým gólem. Želeč stíhá vedoucí Mladou Vožici, vedoucí dvojice skupiny C venku nezaváhala. Ve skupině D si udržel suchdolský lídr dvoubodový odstup od N. Bystřice.

D. Dvořiště poskočilo na třetí místo

Netolice, lídr skupiny A, se oklepaly z minulé domácí porážky s Kamenným Újezdem a nahradily tyto zbytečně ztracené body výhrou v Dřítni. Po vyhrané první půli se v průběhu té druhé dostaly do čtyřgólového vedení a jasně vyhrály. Za domácí pak zaznamenal tři minuty před koncem utkání čestný úspěch Josef Moudrý. Sedlec vyhrál nad rezervou Trhových Svinů a má v tabulce čtyřbodovou ztrátu na lídra z Netolic. Dolní Dvořiště plně bodovalo na hřišti ve Zlaté Koruně díky hattricku 18letého Michaela Tesaře, kde vedlo již 4:0. V tabulce je na třetí příčce. Frymburk porazil Hrdějovice, když po dvou trefách zaznamenali Roman Mertl a Jan Rillich. Odpoutal se tak z předposledního místa. Podobně postoupily z posledního místa Chvalšiny, když na domácím trávníku zdolaly rezervu Malše Roudné. Černého Petra drží dík prohře ve Větřní mužstvo z Kamenného Újezdu, které tak překvapilo v minulém kole importem všech bodů z trávníku lídra z Netolic. Za Větřní rozvlnil dvakrát síť za zády soupeřova brankáře Jakub Cifreund. Loučovice se výhrou nad Boršovem nad Vltavou posunuly v tabulce o čtyři pozice výše a jsou aktuálně páté.

Gustav Bujok otáčel derby na Stachách

Ve skupině B měly Stachy velkou příležitost odpoutat se ze spodních vod tabulky, v první půli totiž vedly nad Vacovem již třígólovým rozdílem. Hosté však do půle výsledek korigovali a pak třemi góly v rozmezí čtrnácti minut (hattrick vsítil hrající trenér Gustav Bujok) otočili skóre utkání ve svůj prospěch a vybojovali vítězství. Lídr tabulky Čkyně se hodně natrápil se Střelskými Hošticemi, když jediný a vítězný gól zaznamenal již v 10. minutě hry Michal Gerold. To druhé Strunkovice smetly osmi kousky nováčka z Husince. Poločas sice vyhrály pouze o gól, avšak ve druhém ofenzivní brankovou smrští deklasovaly svého odevzdaného soupeře. V tomto zápase zaznamenal hattrick Roman Žurek ml., po dvou gólech vsítili Michal Kuneš a Václav Páník. Rezerva Prachatic zvítězila v Dražejově a dostala se na třetí příčku tabulky, avšak má na druhé Strunkovice již sedmibodovou ztrátu. Bělčice vyhrály nejtěsnějším výsledkem v Cehnicích. Gól zaznamenal pět minut před koncem první půle střídající Jakub Houda. Sedlice se výhrou nad Volyní posunuly na čtvrté místo tabulky, o jejich vítězství se postarali Vladimír Klíma a David Dumský, oba vsítili po dvou gólech. Osecká rezerva se vítězstvím nad Kestřany odpoutala z posledního místa tabulky, kam se propadl po osmigólovém debaklu ve Strunkovicích nováček soutěže z Husince.

Planá dohrávala s hráčem v brance

Ve skupině C exkrajská Želeč vysoko vyhrála v Klukách, po dvou gólech zaznamenali její nejlepší střelec David Pavličko a Lukáš Prokeš. Mladá Vožice si povinnou výhrou v Řepči-Opařanech vedoucí pozice v tabulce udržela. Chyšky jednogólovou výhrou na hřišti milevské rezervy, když jediný gól zaznamenal již ve 3. minutě hry bývalý hráč Milevska Jan Šimák, postoupila na třetí místo v tabulce s dvoubodovou ztrátou na její úplný vrchol. Čtvrté Hradiště smetlo deseti góly Planou nad Lužnicí, která přijela na písecké předměstí s brankářem Bohumilem Brandštýlem, který oblékl brankářský dres A mužstva po dvou letech, navíc byl ve 20. minutě vyloučen a hosté dohrávali v oslabení. Zápas pak dochytal hráč z pole Jiří Pospíchal. Tři góly domácích zaznamenal David Čejka (jeden z penalty), dvakrát pak skórovali Marek Valach a Jakub Nimburský. Vysoká výhra v minulém kole nad milevskou rezervou nastartovala Sepekov, který vítězství zopakoval na hřišti v Březnici a posunul se v tabulce již na šesté místo. Mirovice prohrály divokým výsledkem v Chotovinách, když poločas skončil 5:1 pro domácí, v tom druhém hosté výsledek korigovali a diváci viděli v utkání celkem devět gólů. Za domácí dvakrát skóroval Volodymyr Bondarev a za hosty také dvakrát Jakub Převrátil. Božeticím se v letošní sezóně nedaří a další domácí prohra s Větrovy je již poslala na předposlední místo tabulky. Dva góly za hosty vsítil Filip Vobr.

Neoprávněné vyloučení gólmana

Ve skupině D si Suchdol nad Lužnicí vítězstvím v Třeběticích udržel první místo v tabulce své skupiny. Druhou pozici drží také od počátku soutěže dobře hrající Nová Bystřice, když o gól přehrála mužstvo z Dolního Bukovska. Bystřickým byl však neoprávněně vyloučen ve 23. minutě hry brankář Patrik Podolský. Vysvětlení rozhodčího k udělení ČK: Červená karta během zápasu. Zabránění soupeřovu družstvu dosáhnout branky. ČK: zabránění dosažení branky domácím brankářem č. 35, který vyrazil malou domů z vlastní branky vlastní rukou v nepřerušené hře. Po utkání mu byla vytknuta delegátem hrubá chyba za nesprávné udělení OT ČK domácímu hráči č. 35. Vyjádření rozhodčího: „S vytýkanou chybou souhlasím, dopustil jsem se pravidlové chyby OT ČK neměl být udělen“. Domácí naštěstí do tohoto okamžiku však již vedli 3:0 a chybné vyloučení výsledek neovlivnilo. Ve druhé půli Bukovští mocně v přesilovce dotahovali. Byl jim také vyloučen v 75. minutě Ondřej Malecha a to je trochu přibrzdilo v aktivitě. Ke konci utkání za ně korigoval na minimální rozdíl Filip Sedlák. Tři góly vítězů vsítil David Frühauf (z toho dvakrát z proměněného pokutového kopu). Za hosty dvakrát rozvlnil síť František Cihla (jednou také z penalty). Na třetí místo v tabulce se dostala Kardašova Řečice díky výhře na hřišti ve Studené. Po vyhraném prvním poločasu přidali hosté další dva góly a domácí již na tuto skutečnost góly neodpověděli. Dvě trefy hostů zaznamenal Jan Klokner. Nováček z Neplachova veze všechny body ze Slavonic. Hattrick zaznamenal exševětínský Tomáš Hindy. Třeboňská rezerva odsoudila soupeře z Ledenic díky výhře na svém domácím trávníku v Břilici k sestupu na poslední místo tabulky, neboť Mladé vyhrálo nad Bukem a toto nepříjemné tabulkové umístění opustilo.

 
 

VÝSLEDKY 8. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Sokol Chvalšiny – TJ Malše Roudné B 2:1 (2:0)
Branky: 5. Kaprál, 15. Kravets – 69. Šedivý.
Rozhodčí: M. Mráz – Muzika, Lach. ŽK: 2:1 (Oškrda, Kravets – Zíka). Diváků: 50.

SK Větřní – TJ Sokol Kamenný Újezd 3:2 (3:0)
Branky: 15. a 26. Cifreund, 38. Gutheis – 52. Černý, 79. (pen.) Soukup.
Rozhodčí: Klimeš – Ryneš, Kemény. ŽK: 1:0 (Dobrovodský). Diváků: 55.

Vltavan Loučovice – FK Boršov nad Vltavou 2:1 (2:1)
Branky: 29. Sojka, 36. Havierník – 9. Komrska.
Rozhodčí: Bumba – Svora, Janda. ŽK: 1:4 (Ardó – Komrska, Fessl, Křemen, Kofroň). Diváků: 52.

FC Šumava Frymburk – TJ Slavoj Hrdějovice 5:2 (2:2)
Branky: 23. a 61. R. Mertl, 34. a 50. Rillich, 66. Petscher – 10. Bohoněk, 43. Píšek (vlastní).
Rozhodčí: Ryneš – Klimeš, Marek. ŽK: 1:3 (R. Mertl – Nedorost, Hrdlička ml., Kučera). Diváků: 100.

SK Zlatá Koruna – FK Dolní Dvořiště 2:4 (0:2)
Branky: 78. Ohnsorg, 84. Sláma – 15., 60. a 70. Tesař, 7. Štifter.
Rozhodčí: Muzika – M. Mráz, Adamovič. ŽK: 2:0 (Liška, Rychtář). Diváků: 40.

SK Sedlec – TJ Spartak Trhové Sviny B 5:0 (1:0)
Branky: 42. Milan Pešek, 62. Samohejl, 75. Koch, 87. (pen.) Hovorka, 88. Koňarík.
Rozhodčí: Hučík – Hora, Feitl. DFA: Albrecht. ŽK: 3:1 (Bašar, Šindelář, Zíka – Žoha). Diváků: 60.

TJ Dříteň – 1.FC Netolice 1:4 (0:1)
Branky: 87. Moudrý – 33. Jan Lukáš, 48. Vlášek, 72. Meindl, 85. Volf.
Rozhodčí: Crkva – Řehoř, Brom st. ŽK: 1:2 (T. Kovařík – Šulc, Fux). Diváků: 95.


SKUPINA B

Sokol Stachy – SK Vacov 3:4 (3:1)
Branky: 9. Eigner, 18. Záleský, 41. Demeter – 42., 69. a 83. (pen.) Gustav Bujok, 71. Zitta.
Rozhodčí: P. Šťastný – Frantík, Trněný. DFA: Němeček. ŽK: 3:4 (Pešl, Červený, Eigner – Gustav Bujok, Jírovec, Ant. Bujok, Makas). Diváků: 80.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Slavoj Husinec 8:0 (1:0)
Branky: 70., 83. a 86. Žurek ml., 30. a 80. Kuneš, 47. a 51. Páník, 64. Klein.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Šupík. ŽK: 0:4 (Toušek, Kolář, Zelený, Tichý). Diváků: 90.

TJ Osek B – FK IPD service Kestřany 3:2 (2:2)
Branky: 2. Diviš, 15. Jan Hájek, 87. Pavelka – 38. Markvart, 44. Lebeda.
Rozhodčí: Vejčík – Švec, Iral. ŽK: 2:2 (Čapek, Kafka – Kaderka, Václavík). Diváků: 100.

TJ Sokol Sedlice – SK Slavoj Volyně 4:1 (3:1)
Branky: 13. a 59. Klíma, 14. a 21. Dumský – 4. Pubal.
Rozhodčí: Čarek – Trkovský, Zábranský. DFA: Chlaň. ŽK: 2:4 (Petráš, Dumský – Hájek, Malina, Slavík, Pasler). Diváků: 50.

Sokol Cehnice – TJ Sokol Bělčice 0:1 (0:1)
Branky: 40. Houda.
Rozhodčí: Šíma – Poklop, Jeřábek. ŽK: 1:3 (Marek Martínek – Vácha, Houda, Ráž). Diváků: 40.

TJ Dražejov – FK Tatran Prachatice B 1:3 (0:2)
Branky: 55. Křivanec – 13. Šabršula, 33. Kolda, 88. Glomb.
Rozhodčí: Novák – Průchová, Homola. ŽK: 3:2 (Řezníček, Janus, Šulda – Janošťák, Tesárek). Diváků: 60.

SK Čkyně – TJ Sokol Střelské Hoštice 1:0 (1:0)
Branky: 10. Gerold.
Rozhodčí: Landík – Trkovský, Háša. DFA: Řezáč. Bez karet. Diváků: 120.


SKUPINA C

1.FC Boston Kluky – TJ Sokol Želeč 1:5 (0:2)
Branky: 54. Štěpán – 4. a 40. Pavličko, 72. a 74. L. Prokeš, 88. Kukučka.
Rozhodčí: Ovčáček – R. Šťastný, Třeštík. DFA: Eibl. Bez karet. Diváků: 80.

TJ Sokol Chotoviny – SK Mirovice 6:3 (5:1)
Branky: 5. a 40. Bondarev, 10. Logojda, 15. Vrhel, 27. M. Kromka, 90. Kubela – 22. a 78. (pen.) Jakub Převrátil, 53. Mrlina.
Rozhodčí: Zabilka – Křížovský, Smetana. ŽK: 3:1 (Slabý, Bondarev, Logojda – Vodňanský). Diváků: 100.

FK Opařany-Řepeč – TJ Sokol Mladá Vožice 0:2 (0:2)
Branky: 28. Tom. Dušek, 31. Tomáš Kukla.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Prchlík. ŽK: 1:1 (Fencl – Petr Kukla). Diváků: 69.

TJ Božetice – SK KAVAS Větrovy 1:3 (0:1)
Branky: 53. (pen.) Csanda – 76. a 88. Filip Vobr, 7. Petr Klejna.
Rozhodčí: Hnilička – Koukol, Řezáč. ŽK: 3:2 (Jiří Dušek, Fil. Stejskal, Tollinger – Pfeifer, David Vobr). Diváků: 100.

TJ Hradiště – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 10:1 (5:0)
Branky: 15., 22. (pen.) a 35. Čejka, 38. a 47. Marek Valach, 65. a 90. Nimburský, 31. Matějka, 58. D. Pichlík, 69. Hubička – 55. Ubl.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Ovčáček, Vlach. Bez karet. ČK: 0:1 (20. Brandštýl). Diváků: 143.

FC ZVVZ Milevsko B – FC Chyšky 0:1 (0:1)
Branky: 3. Šimák.
Rozhodčí: Kadlec – Prinz, Brodský. DFA: Vrzal. ŽK: 1:0 (Štěpán Komárek). Diváků: 90.

TJ Březnice – TJ Sokol Sepekov 1:4 (1:0)
Branky: 24. Kubíček – 47. Alexa, 57. Tupý, 68. Staněk, 86. Mich. Koutník.
Rozhodčí: Kovařík – Tomaň, Novák. ŽK: 3:1 (Radim Prášek, Kostelenec, Petr Dvořák – Voj. Doubek). Diváků: 70.


SKUPINA D

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Slavoj Ledenice 4:3 (1:2)
Branky: 22. (pen.) Holý, 47. Čábela, 80. Pancíř, 82. Tůma – 34. a 75. Bez, 20. Kadlec.
Rozhodčí: Ambrožová – Saidl, Kořínek. ŽK: 1:2 (Čábela – Kadlec, Fošum). Diváků: 50. Hráno v Břilici.

TJ Sokol Slavonice – TJ Sokol Neplachov 2:4 (0:2)
Branky: 77. Voj. Balík, 87. Milan Balík – 6., 80. a 90. Hindy, 8. Hruška.
Rozhodčí: Picka – Blažek, Janák. ŽK: 4:3 (Voj. Balík, Bodlák, Trávníček, Milan Balík – Hruška, Voj. Brozman - trenér, Štěcha). Diváků: 80.

FK Studená – FK Kardašova Řečice 1922 1:4 (1:2)
Branky: 15. L. Dvořák – 25. a 83. Klokner, 40. Slavík, 49. Porochoňski.
Rozhodčí: Černý – Makovička st., Loula. ŽK: 5:2 (Šimánek, Péč, Petr Adamec - trenér, Dav. Adamec, Dokulil – Šergl, Valek). Diváků: 150.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Lokomotiva Č. Velenice 3:1 (2:1)
Branky: 17. Rakušan, 36. Burda, 88. (pen.) Božovský – 40. (pen.) Fiala.
Rozhodčí: Devera – Koudelka, Bartyzal. ŽK: 2:3 (Hrubý, Rakušan – Macho ml., Fr. Dvořák, Novotný). Diváků: 100.

FK Sokol Třebětice – Sokol Suchdol nad Lužnicí 1:3 (0:1)
Branky: 89. Čáp (vlastní) – 16. D. Trmal, 63. Černoch, 70. Heřman.
Rozhodčí: Krejník – Blažek, Janák. DFA: Brož. ŽK: 1:2 (Černý – Špale, T. Záruba). Diváků: 150.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Dolní Bukovsko 4:3 (3:0)
Branky: 6., 16. (pen) a 73. (pen.) Frühauf, 21. Havel – 53. (pen.) a 58. Fr. Cihla, 89. Sedlák.
Rozhodčí: Barva – Svoboda, J. Šťastný. DFA: Hanzal. ŽK: 2:5 (Brabec, Bobál – Malecha 2, Podhradský, Fr. Cihla, Zahradník). ČK: 1:1 (23. Podolský – 75. Malecha). Diváků: 85.

SK Mladé – AC Buk 4:2 (1:2)
Branky: 41. a 68. (obě z pen.) Kočvara, 48. a 59. Voj. Moudrý – 34. Petr Jaroš, 39. Jak. Jaroš.
Rozhodčí: Pánek – Ambrožová, Hora. ŽK: 4:4 (Moudrý 2, Šťastný, Kočvara – Šenkýř, Puhlovský, Jak. Jaroš, Petr Jaroš). ČK: 1:0 (90. Voj. Moudrý). Diváků: 80.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michal Heřman