Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek nepromrhal rychlé vedení. Katovice neztratily ani v Želči. Vedoucí Soběslav udolala druhé Čimelice

 
sobota, 1. dubna 2017, 19:55

PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO - Sobotní dopolední duel mezi domácí Osekem a Protivínem zahájil 19. kolo krajského přeboru. Osečtí už po čtvrt hodině zadělali na dvougólový náskok, který jim po snížení Protivína vrátil Maroušek povedeným trestným kopem. V pohledném střetnutí dokázaly Katovice v Želči do poločasu vyrovnat a dvěma zásahy po obrátce zabodovat naplno počtvrté za sebou! Magnet kola viděly tři stovky diváků v Soběslavi. Na obou stranách padly vlastní góly, domácí Spartak zahazoval proti Čimelicím šance jako na běžícím pásu a nakonec byl rád za těsnou výhru. Záchranářský souboj Olešníka s nováčkem Ševětínem rozhodl hattrickem Radim Štos.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 19. KOLA KP


TJ OSEK - FK PROTIVÍN 3:1 (2:0)         

GÓLY: 4. VLASTNÍ (M. BROŽ), 15. HOSNEDL, 71. MAROUŠEK - 48. R. VOJTA.

ROZHODČÍ: L. EIBL – TŮMA, REITINGER. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 1:5 (KUNEŠ – HÁLA 2, ZB. VOREL, MORAVEC, J. VOREL). ČK: 0:1 (770. HÁLA). DIVÁKŮ: 100.


OSEK: CHALUŠ – BRABEC, KREJČÍ, CARDA, KUNEŠ – MAROUŠEK (79. VOŘÍŠEK), J. BROŽ (52. ČAPEK), HŘEBÍČEK (88. DIVIŠ), KROUPA, HOSNEDL (90. LÍZAL) – ŘÍSKÝ.  HRAJÍCÍ TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

PROTIVÍN: HANUS – ROTBAUER, M. BROŽ, HÁLA, ZACH – J. VOJTA (81. CHALUPA), R. VOJTA, Z. VOREL, RŮŽIČKA (75. VOJÍK) – MORAVEC – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŘÍSKÝ, MAROUŠEK, CHALUŠ – MORAVEC, J. VOREL.

Protivín přijel bez špílmachra Prášila, Oseku zase chyběli kapitán Blažečka, který se vydal do Prahy na půlmaraton, a Mráz, jehož nepustily pracovní povinnosti dispečera na letišti Václava Havla. „Šanci dostali dorostenci a nezklamali,“ poznamenala Věra Hochová, vedoucí mužstva a předsedkyně klubu.

Už ve 4. minutě se domácí mohli radovat. Centr na Cardu odvrátil hlavou M. Brož, ale míč skončil za zády vlastního brankáře Hanuse.  V 15. minutě chyboval Brož, Brabec jej obral o míč a vyslal dopředu Sebastiana Hosnedla, který dokázal přesně zakončit. Po půl hodině se prezentoval krásnou ranou za vápnem Říský, ale jen o vlásek se nevešla mezi tyče.

Protivín měl v závěru poločasu možnost dvakrát zahrávat trestné kopy, ale domácí brankář Chaluš se proti pokusům Moravce a J. Vorla vyznamenal. Co nepřišlo v závěru půle, nastalo na začátku druhé. Radek Vojta za přihlížení oseckých zadáků zamířil přesně k tyči a snížil. Protivín vycítil šanci a vytvořil si tlak. Během chvilky zahrával čtyři rohy.

Až v 69. minutě se připomněli domácí. Po Marouškově trestňáku z půlky pálil Říský, střela lízla břevno. O minutu později bylo rozhodnuto. Hostující Hála byl za řeči po druhé žluté kartě vyloučen a Karel Maroušek využil trestný kop dokonale, když střelou přes zeď nedal Hanusovi možnost zasáhnout. Pak ještě mohl potrestat váhající obránce domácí Hosnedl, ale z úhlu zakončil těsně vedle. Ve zbývajících minutách už si Osek vedení pohlídal. Přes deset minut si zahrál i trenér Jaroslav Voříšek. „Jsme rádi, že jsme potvrdili body z Písku. Příště nás čeká důležité utkání v Plané,“ dodala Hochová.


SOKOL ŽELEČ – SK OTAVA KATOVICE 1:3 (1:1)

GÓLY: 17. BRŮŽEK – 37. CIBULKA, 63. MIKLAS, 90. REPA.

ROZHODČÍ: TUPÝ – KRAUSKOPF, MACH. ŽK: 3:3 (NOVOTNÝ, PETR, ŠVÁB – HAJDUŠEK, POŽÁREK, ZOUBEK). DIVÁKŮ: 80.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, PETR, J. RABIŇÁK (70. FRONĚK) – PODROUŽEK, BRŮŽEK (31. SVÁB), ŠVEC, SOKOLT – HOLUB, NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ – MIKLAS (89. KOUTSKÝ), CIBULKA, ZOUBEK (81. SCHÁNĚLEC), REPA – UHER, POŽÁREK (84. KOČÍ). TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PAVLIČKO – REPA.

Želeč nastoupila do zápasu oslabena o zraněného stopera Kosobuda a záložníka Kukučku. Přesto začali dobře a vytvořili si územní převahu. Po několika šancích na obou stranách otevřel skóre krásnou ranou pod břevno domácí kapitán Brůžek. Po půl hodině však pro zranění domácí kapitán musel odstoupit, hosté vyrovnali hru a srovnali stav po dorážce Cibulky. Hrálo se pohledné střetnutí, v němž se hra přelévala od branky k brance.

Druhý poločas začal opět tlakem domácích, ale nic z něj nevytěžili. Naopak po šanci Holuba se z protiútoku hosté ujali vedení po hodině hry, kdy se střelou po zemi na vzdálenější tyč prosadili Miklasem.

Domácí vrhli všechny síly do útoku ve snaze srovnat výsledek. Vytvořili si několik šancí, ale bez úspěchu. V samém závěru využil otevřené domácí obrany agilní Repa, běžel sám od půlky na Hovorku a uzavřel skóre na konečných 1:3. Hosté tím potvrdili výbornou formu v jarní části a stále drží vítěznou sérii.


FK SPARTAK SOBĚSLAV - SK SIKO ČIMELICE 2:1 (1:0)

GÓLY: 32. ŠMÍDMAJER, 68. VITÁK (VL.) - 81. BOHÁČ (VL.).

ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK - HOCH, PŘIBYL. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 0:2 (ZELENKA, PÁVEC). DIVÁKŮ: 280.


SOBĚSLAV: HNILIČKA -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – FISCHER (85. ŽALDA), NOHAVA, PELTÁN, T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER (90. L. HROMADA), DVOŘÁK (88. MARŠÍK). TRENÉR RADEK HAJIČ.

ČIMELICE: SLAVÍK – HADÁČEK (72. SUCHAN), FARA, NĚMEC, VITÁK – ZELENKA, PÁVEC (78. NEKL), LISTOPAD, ŘEZÁČ (60. PŠENIČKA) – HEGENBART, SVOJŠE (65. KÁŠ). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠMÍDMAJER – SVOJŠE.

Souboj mezi první Soběslaví a druhými Čimelicemi byl jednoznačným tahákem víkendových bojů v KP. Hosté se mohli v případě úspěchu dotáhnout na lídra na pouhý jeden bod, jenže to výborně hrající Soběslav dnes absolutně nehodlala připustit. Po devadesát minut byla lepším mužstvem a nakonec zvítězila těsným rozdílem 2:1.

"Když to vezmu statisticky, oni dali ze čtyř šancí jednu branku, my jsme jich měli nepočítaně," hlásil krátce po skončení zápasu z místa dění zpravodaj František Maršík.

Během úvodní půlhodiny se mohli prosadit oba domácí forvardi, jenže ani Martin Dvořák ani Jiří Šmídmajer neměli přesnou mušku. Dvořákově hlavičce chyběly milimetry. Až ve 32. minutě hrubě chybovala obrana Čimelic, která podskočila Boháčův dlouhý centrovaný balón. Ten dopadl přesně na Šmídmajerovu nohu a zkušený střelec si s gólmanem Slavíkem poradil – 1:0. Jedinou šanci hostů v první půli měl po přímém volném kopu Svojše, ale skórovat nedokázal.

I ve druhém dějství pokračoval seriál zahozených šancí Soběslavi, který musel ukončit až vlastní gól Vitáka v 68. minutě. Čimelice tak byly dole o dvě branky a podle projevu na hřišti se zdálo, že domácí si tři body pohlídají. Přesto se ještě udála zápletka. Na Neklův centr si v 81. minutě naskočil Boháč a hlavou nasměroval balón za vlastního gólmana Hniličku – 2:1. Čimelicím tak spadla do klína nečekaná šance, jenže ji v závěru utkání nedokázaly podpořit kvalitou v útočné fázi a v Soběslavi prohrály.


FK OLEŠNÍK - SK ŠEVĚTÍN 4:1 (1:0)

GÓLY: 44., 64. a 86. ŠTOS, 89. JIRKOVSKÝ – 82. PETSCHER.

ROZHODČÍ: SEBERA - KOTALÍK , POLÁK. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 1:6 (ŠÍMA – L. NOVOTNÝ, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, SVÁTA, KUPEC, HANOUSEK). DIVÁKŮ: 105.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, ČERVENKA (33. TRESSL), ŠÍMA – M. RABIŇÁK (88. RYS) – ŠTOS (89. PÍCHA). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, HANOUSEK, SVÁTA, KŘÍHA – KUPEC, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ (90. TRNKA), BOHONĚK – HAVLÍČEK (46. PETSCHER), HINDY (80. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠTOS, HELLER – L. NOVOTNÝ.

Dění v první půli odpovídalo tomu, že se utkala dvě mužstva, kterým v aktuálně probíhajícím ročníku pořádně teče do bot. Veledůležitý záchranářský souboj mezi Olešníkem a Ševětínem nepřinesl kdovíjakou podívanou, kterou rozčísla až branka Radima Štose z úplného závěru úvodního dějství. Domácí útočník prokázal výbornou stabilitu a sílu v souboji, po centrovaném balónu se obtočil kolem beka a ranou do horní části branky se zapsal poprvé do střelecké listiny – 1:0.

Právě Štosovi může kouč domácího celku Ladislav Táborský vděčit za první tři jarní body. Druhou branku mu ale skvělým způsobem připravil Michal Rabiňák, který prošel středem ševětínské obrany a na ofsajdovou hranu předložil domácímu kanonýrovi míč. Ten už si se zakončením poradil na výbornou – 2:0.

Ševětínu evidentně docházely síly rychleji než domácím, přesto dokázal v 82. minutě střídajícím Petscherem, který přišel před startem jara z Plané u ČB, snížit na 2:1. Jenže o pár okamžiků později se znovu ozval Radim Štos a dokonal hattrick. Zápas ukončil střelou mezi nohama hostujícího beka Jirkovský, gólman Lukáš Novotný balón stíhal marně a počtvrté jej lovil ze sítě – 4:1. 


FC ZVVZ MILEVSKO – SOKOL PLANÁ N. LUŽNICÍ 3:0 (1:0)

GÓLY: 20. a 82. (11) BARDA, 69. KOUTNÍK.

ROZHODČÍ: JAROLÍM – KORANDA, ŽEMLIČKA. ŽK: 2:3 (BARDA, KOUTNÍK – ANDĚL, FOŘT, ŠTIAK). DIVÁKŮ: 55.


MILEVSKO: DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD, P. NOVOTNÝ – SEDLÁK, MARVAN, KOMÁREK, BARDA (87. PINC) – KOUTNÍK (88. REINIŠ), ŠIMÁK (78. ALEXA). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, FOŘT, HANDREJCH (87. JÍLEK) – POSPÍCHAL, PÖSINGER, ŠTIAK, DO TUNG (56. ŘÍMANEK), JANOVSKÝ – TRČKA. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOMÁREK, CELÝ TÝM – FAJFRLÍK.

Domácí si od začátku udržovali optickou převahu, ale i když si vytvořili několik slibných šancí, Fajfrlík v brance Plané dlouho odolával pokusům Šimáka či Koutníka.  Až ve 20. minutě se poprvé prosadil Jakub Barda. Roh Koutníka mu sedl přesně na hlavu a Fajfrlík tentokrát neměl šanci – 1:0.

Plánští, které poprvé vedl nový kouč Radim Hešík, se snažili ohrozit branku Dvořáka dlouhými nakopávanými balony, ale ta milevská defenziva stačila odvracet.

Stejný obraz hry nabídl i druhý poločas. Milevsko mělo míč na svých kopačkách častěji a Fajfrlík se měl v brance Plané co otáčet. Ale přišel další roh, tentokrát ho zahrával Komárek a Koutník proměnil další hlavičku – 2:0. A do třetice všeho dobrého pro vzduchotechniky. Koutník se ve vápně snažil prosadit, ale byl faulován. A nařízenou penaltu bezpečně proměnil svým druhým zásahem Barda – 3:0.


Neděle (2. 4. 2017)   

10:30   Jiskra Třeboň  - FK J. Hradec 1910, SK Rudolfov  - FC Písek B, 11:00   TJ Hluboká nad Vltavou - Centropen Dačice

Napsal(a) Milan Šíma, Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle