Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Naštěstí nám to tam třikrát spadlo, těší oporu Milevska Josefa Komárka

 
pátek, 27. září 2019, 16:18

Infarktový průběh měl duel sedmého kola Ondrášovky krajského přeboru mezi Milevskem a Lomem. Domácí v pohledném utkání dvakrát prohrávali, nakonec ale vyválčili tři cenné body, o které se velkou měrou zasloužil Josef Komárek (32), jehož jsme zvolili Mužem 7. kola KP. Zkušený středopolař vzduchotechniků se dvakrát trefil z trestných kopů, přičemž jeho rozhodující trefa na 3:2 stála opravdu za to.

Ze sedmi zápasů jste zatím prohráli jediný. Nyní jste si ale připsali teprve druhou výhru. Jak jste spokojeni s vaší dosavadní bilancí?
Již delší dobu nás trápí koncovka. Za zápas si vytvoříme spoustu šancí, které nedáme, a od toho se odvíjejí naše výsledky. Třeba před týdnem v Krumlově jsme neproměnili pět vyložených šancí. Pak inkasujeme a zápas už těžko obracíme.

Proti Lomu se vám to ale podařilo. Zřejmě jste prolomili střeleckou smůlu, která vás provázela v předchozích duelech...
Všichni jsme pociťovali, že s Lomem už nutně potřebujeme zabodovat a každý z nás tomu podřídil všechno. Naštěstí nám to tam třikrát spadlo a podařilo se nám vyhrát. A to je nejdůležitější.

Divákům se zápas musel líbit. Oba celky předváděly kombinační fotbal, hrálo se nahoru dolů a padlo pět branek. Zápas byl dramatický až do poslední vteřiny. Viděli jste to podobně i vy přímí aktéři utkání?
Zápas měl určitě svou kvalitu, což potvrdili i lidé, kteří to utkání sledovali. Přesvědčili jsme se o tom i na hřišti, že Lom má dobré mužstvo.

Lom předváděl opravdu dobrý fotbal a bod by si možná za svůj výkon zasloužil. Dvakrát jste prohrávali, brali byste ho nakonec i vy?
Vzhledem k průběhu utkání určitě ano. Ani za stavu 3:2 jsme neměli vyhráno, protože soupeř potom trefil ještě břevno a tyč. I ten bod bychom stoprocentně brali, ale tři jsou samozřejmě lepší.

Pojďme k těm vašim dvěma gólům za standardních situací. Při té první jste chtěl střílet nebo spíš nahrávat?
Standardky máme secvičené tak, že je nakopávám před brankáře a spoluhráči mají za úkol do toho jít. V tomto případě před Chylíkem proběhli tři naši hráči a asi dva obránci Lomu, balon však nikdo netečoval a gólman to měl tím pádem těžké.  Byl to cílený centr na bránu a míč přitom propadl až do sítě.

Při druhé standardce už jste ale jistě volil přímé zakončení záměrně...
Zrovna v týdnu na tréninku jsme si s trenérem říkali, že už mi to tam z trestňáku dlouho nepadlo a tak jsme se tomu věnovali. Při zápase jsem si věřil, cítil jsem se dobře a z toho vyplynul ten povedený kop. Ani to snad nešlo kopnout lépe.

V týmu Milevska jste specialistou na zahrávání standardních situací nebo exekutora vždy určí trenér?
Na zahrávání trestných kopů jsem určený já. Zkouším je kopat z různých pozic i na tréninku. Nemám sice na to speciálně vyhrazený čas, ale takových patnáct až dvacet jich kopnout stihnu. Trénovat se to musí.

Po výhře nad Lomem tedy půjdete do sobotního utkání v Dražicích dobře naladěni?
Tabulka je vyrovnaná, a je dobré, že stále držíme krok s ostatními týmy. Tři body získané doma teď potřebujeme potvrdit v Dražicích, kde to ale bude opět na tom jejich specifickém hřišti těžké. Nikomu se tam nehraje dobře. Uvidíme, v jakém budeme rozpoložení, protože pokaždé nám vypadne někdo ze základní sestavy. Každý zápas je jiný a bude to zase jenom o našem výkonu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle