Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Borovan s Hradištěm rozhodla Benedová

 
pátek, 27. září 2019, 11:07

Po týdenní pauze, kdy měli borovanské hráčky volno vzhledem k lichému počtu mužstev ve skupině, přivítali opět na svém hřišti hráčky z Hradiště u Písku. Domácí trenéři se museli obejít bez tří hráček základní sestavy a oproti minulému zápasu měli na střídačce pouze dvě náhradnice.

Domácí hráčky se nemohly dostat do zápasu, hodně kazily rozehrávku, byl špatný pohyb po hřišti a málo se nabízely pro přihrávku. Přesto se dostaly do první velké šance v 8. minutě. Michálková vyslala do sóla Kršíkovou, její pokus ale zmařila Michalcová včasným vyběhnutím. Hostující Mužíková zahrávala ve 14. minutě přímý kop ze 25 metrů, branku však přestřelila. Domácí diváci se branky dočkali ve 24. minutě. Michálková vyslala přesnou přihrávkou za obranu do úniku Benedovou a její střela pověstným „bodlem“ skončila v síti – 1:0.

Ve 30. minutě faulovala Sivá před hranicí vápna, Mužíková branku opět přestřelila. Do poločasové přestávky se hrálo většinou ve středu hřiště s množstvím nepřesných přihrávek na obou stranách a množstvím osobních soubojů s minimem brankových příležitostí.

Druhý poločas nabídl z obou stran mnohem lepší fotbal. Domácí se po pěkných akcích dostávali před branku hostí, ale v zakončení byli nepřesní. Hosté se po chybách borovanské obrany také častěji dostávali před Zemanovou, ta však jejich pokusy kryla nebo míč minul branku.

Hned ve 46. minutě zahrávala Vyslužilová přímý kop po faulu na Michálkovou, brankářka Michalcová byla připravena. Za další dvě minuty Michálková převzala míč na půlící čáře, překonala ofsajdový systém hostí a postupovala sama na branku. Brankářka Michalcová však její kličku vystihla a míč kryla.

V 57. minutě vybojovala na levé straně míč Konopová, přihrávkou našla Jandovou, její střela z 20 metrů skončila opět vedle branky. V 65. minutě se Michálková ocitla po přihrávce Jandové znovu před Michalcovou, ta však byla znovu úspěšná.

Z hostujících hráček byla aktivní hlavně Mužíková a Hynoušová. Do šancí se dostávaly i Jamburová a Sigmundová, jejich pokusy však za zády Zemanové neskončily. V 73. minutě ještě dvakrát ohrozila branku hostí Jandová, znovu neúspěšně. V 80. minutě se po přihrávce od Vyslužilové ocitla sama před Michalcovou Kršíková, opět nebyla úspěšná. Další pokusy Benedové, Kršíkové, Jandové a Michálkové byly také neúspěšné.

Hosté se v závěru zápasu snažili o vyrovnání, byli častěji před brankou domácích, ale brankářku Zemanovou nepřekonali. Domácí hráčky se tak po závěrečném hvizdu rozhodčího mohly radovat ze zisku všech bodů.

TJ Calofrig Borovany – TJ Hradiště 1:0 (1:0)

Branka: 24. Benedová

Borovany: Zemanová - Konopová, Kršíková, Besedová, Jandová, Benedová, Vyslužilová, Kotrčová, Sivá, Kubíčková, Michálková, Kováčová, Kunová.

Hradiště: Michalcová - Veselá, Mužíková, Jamburová, Hynoušová, Jančisková, Suková, Sigmundová, Pletková, Šprunglová, Grecmanová, Švarcová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany