Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Komárek režíroval výhru nad Lomem, Oseku se doma nedaří

 
neděle, 22. září 2019, 20:09

Vedoucí trojice nezaváhala. Olešník a Č. Krumlov si venku připsaly vysoká vítězství 4:0, v efektivitě vyučovaly domácí Dražice a Osek, stejným skóre vyhrály také Čimelice v Třeboni. Poslední sezimovoústecký Sokol prohrál s Blatnou a stále čeká na první letošní body ve vyšší soutěži. Bez gólů se odehrálo jen derby Rudolfova s Jankovem. Milevsko otáčelo v závěru pohledného duelu proti Lomu a podruhé doma zvítězilo.

Sedmé kolo otevřel duel v Táboře mezi domácím rezervou Táborska a nováčkem z Lažiště. Oba celky hrály útočně, vypracovaly si řadu šancí, ale gólový moment přišel za celých devadesát minut jen jeden. Ve 20. minutě stačil dorážku zblízka hostující gólman Tesař skvěle vyrazit na roh, ale po něm se před brankou nejlépe orientoval pendl Pavel Vandas a propálil míč do sítě. „Šance za šancí byly z obou stran, pro diváka určitě zajímavé utkání,“ řekl k průběhu domácí kouč Karel Musil. „Uhráli jsme vítězství. Věřím, že nám pomůže,“ dodal s vírou do příštích zápasů. V táborské sestavě si odbyl premiéru v pátek příchozí obránce Mikuláš Jáša (20) z béčka Dynama ČB.

Druhý Protivín proti Strakonicím sice nepodal skvělý výkon jako minule, ale body se počítají. „Každý zápas je jiný, nám se až tolik nepovedl, ale přesto jsme ho dokázali vyhrát,“ cenil si předseda Protivína Václav Křišťál. I když se domácím nedařilo, nastříleli tři góly a neproměnili další tři vyložené šance. Nováček se spoustou mladých hráčů nedokázal potrestat nepřesnosti a chyby Protivínských, navíc propadl na začátku obou poločasů, kdy se dvakrát prosadil Kasík. „Z naší strany to vypadalo, že jsme do Protivína přijeli hrát pouťový přátelský zápas a domácím jsme tak nabídli bezproblémové vítězství,“ poznamenal vedoucí týmu Junioru Jiří Cibulka.

Osek potřetí za sebou doma rozdával body. Po Blatné a Čimelicích tam zvítězil Č. Krumlov, který zaznamenal všechny góly po přestávce. Mužstvu trenéra Jaroslava Voříška citelně scházely opory Hoch, Hosnedl, Brabec a kapitán Krejčí. „I když jsme udrželi poločasovou nulu a po změně stran se osmělili k větší aktivitě, byli to hosté, kteří měli zápas pod kontrolou a díky výbornému pohybu a kombinační hře zaslouženě zvítězili,“ uznal Voříšek. Slavojáci udeřili po obrátce dvakrát během minuty Strapkem a Novákem, další dva zásahy obstaral Růžička. „Pro nás to jsou důležité body z horké půdy. Výborně zahrál celý tým, hlavně fotbalově,“ chválil si Václav Domin, trenér vítězů, kteří se drží za vedoucí dvojicí.

Nováček Sokol Sezimovo Ústí kopíruje neúspěšný vstup do sezony před dvěma roky. Tehdy měl po 7. kole KP také na kontě nulu, ale nastartoval se v Dačicích. Příště hraje ve Strakonicích. Ani Blatná na tom nebyla nejlépe, z posledních tří prohraných zápasů neskórovala a obdržela 11 gólů. Průměrné střetnutí se odehrávalo většinou uprostřed hřiště. Misky na blatenskou stranu naklonil úvodním gólem Filip Čadek, který přidal pojistku po hodině hry. „Tentokrát jsme se prosadili střelecky, doufám, že se nám trochu zvedne sebevědomí. Utkání bylo do našeho druhého gólu víceméně vyrovnané. Závěr zápasu jsme si už pak zkušeně pohlídali a přidali ještě jednu branku,“ sdělil asistent Blatné Roman Remeš.

 

 

Žádná hitparáda se nekonala ani v derby rivalů Rudolfova s Jankovem. Od kopaček na rozdíl od předešlých zápasů v minulých sezonách nelétaly žádné jiskry a vyložené šance se daly spočítat na prstech jedné ruky. Domácí trenér Jiří Nárovec už mohl nasadit Pouzara, ale proti nejlepší obraně přeboru, která obdržela pouhé čtyři góly, si Rudolfov žádnou loženku nevypracoval. V ofenzívě ale neoslnili ani Jankovští, kteří měli k zisku tří bodů o něco blíž. Po přestávce si vypracovali tři velké šance. Tu největší zazdil obránce Fajtl, který sám v prostoru penalty mířil vedle Teringlovy branky a zároveň tím demonstroval, proč nastříleli Kadlecovi hoši jen šest gólů v sedmi kolech. V závěru se ještě zbytečně nechal vykartovat Bürger.

V nedělním dopoledním střetnutí deklasovaly Čimelice 4:0 domácí Třeboň a do třetice slavily vítězství. Neprodyšná obrana toho domácím moc nedovolila. „První poločas byl herně vyrovnaný, ale hosté nás potrestali ze své silné disciplíny a po dvou standardkách zakončených hlavou vedli o dvě branky,“ řekl k průběhu prvního dějství domácí trenér Karel Kladenský. Po rohu se trefil J. Viták a na samém konci po Sigmundově trestňáku překonal Skálu Bednařík. „Ve druhé půli jsme chtěli zápas zvrátit, ale nervozita nám svazovala nohy, soupeř nás naopak dorazil dalšími dvěma zásahy z penalty a v poslední minutě z brejku. Krutý výsledek, kterému jsme šli naproti jalovou hrou,“ pravil Kladenský. Penaltu proměnil sám faulovaný Hovorka a v poslední minutě se radoval obránce Jizba.

Šlágr a nejatraktivnější utkání se odehrálo v Milevsku. Jak vzduchotechnici, tak Lom vyznávají ofenzivní styl.  Domácí potřebovali po třech ztrátách a zisku pouhých dvou bodů konečně bodovat, ale dvakrát museli dotahovat náskok Lomu. Na kolena je nesrazil ani vlastenec dobíhajícího Hejla po Maříkově přihrávce, jímž šli hosté v 57. minutě podruhé do vedení. Chvilku nato přečkali gólovku unikajícího Bosnyaka. „Nebyli schopni dát pojistku na 3:1 a velice efektivní Milevsko nás potrestalo dvěma góly. Sice jsme nastřelili dvě tyče a břevno, gól jsme ale dali vlastně jen jeden, protože ten druhý si dali domácí sami. Byl to pro nás smolný zápas,“ posteskl si trenér Lomu Marek Císař. Domácí srovnali v 79. minutě hlavičkou Bardy a dvě minuty nato proměnil další trestný kop špílmachr Josef Komárek.

Úspěšnou sérii prodloužil vedoucí Olešník, který dal lekci Dražicím. Domácí zakončili sérii tří zápasů s mužstvy z první trojky. Po domácí remíze s Č. Krumlovem a debaklu s Lomem 0:6 nestačili na obhájce titulu.  Zahájili sice aktivně, ale ve 13. minutě si nepohlídali roh a Tomášek svým prvním gólem v olešnických službách favorita uklidnil. Vzápětí neuspěl při dorážce M. Stuchlík, proti němuž včas vyběhl brankář Matoušek. Z protiútoku napálil břevno Dudek. Vítr z plachet vzala Dražickým dvougólová dvouminutovka Olešníka. Nýdlův centr zaplachtil až do sítě a když povedenou ranou za vápnem zvýšil Šíma na 0:3, bylo rozhodnuto. Šestou výhru neporaženého Olešníka ještě zvýraznil ve druhé půli výstavním gólem ze 40 metrů Pecka. Domácí hráči se snažili až do konce, ale korekce skóre se nedočkali.

 

Výsledky 7. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FK Lažiště 1:0 (1:0)

Gól: 20. Vandas.

FK Protivín – FK Junior Strakonice 3:1 (2:0)

Góly: 4. a 48. Kasík, 29. P. Hrachovec - 65. Zelenka.

Sokol Sezimovo Ústí – TJ Blatná 0:3 (0:1)

Góly: 29. a 67. Čadek, 79. Prokopec.

SK Rudolfov – SK Jankov 0:0

TJ Osek – FK Slavoj Č. Krumlov 0:4 (0:0)

Góly: 53. Strapek, 54. Novák, 71. a 77. Růžička.

TJ Jiskra Třeboň – SK SIKO Čimelice 0:4 (0:2)

Góly: 26. J. Viták, 45. Bednařík, 67. (pen.) Hovorka, 90. Jizba.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Lom 3:2 (1:1)

Góly: 31. a 81. Komárek, 79. Barda - 20. Neužil, 57. vlastní (Hejl).

TJ Dražice – FK Olešník 0:4 (0:3)

Góly: 13. Tomášek, 31. Nýdl, 33. Šíma, 62. Pecka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Daniel Pekař, Michaela Mikešová
 


 
Reklama