Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Převrátil vymetl pavučinky, Basík držel naděje

 
pátek, 20. září 2019, 14:48

Minulé kolo ozdobila kanonáda Lomu s Dražicemi a první vítězství strakonického nováčka. I to mělo vliv na složení nejlepší sestavy 6. kola krajského přeboru.

Hrdinou souboje dvou nováčků, i když z něho nevyšel jako vítěz, byl sezimovoústecký brankář Radek Basík, který permanentně čelil šancím Lažiště a překonal jej jen M. Sedláček se štěstím z penalty.

Jan Šimák a David Neužil, dva bývalí sparťané, se postarali o krásné momenty derby Lomu s Dražicemi (6:0). První po vzájemné spolupráci – narážečce – zakončoval pohotově doléčený Jan Šimák, který vstřelil dva góly (jako jediný v tomto kole) a po parádním Neužilově lobu mohl střídat už v 54. minutě. Právě bývalého hráče bundesligových týmů Hannoveru a Leverkusenu jsme zvolili Mužem kola. I v jednačtyřiceti rozdává fotbalovou radost.

Čimelický Radek Převrátil musel zaskočit na netradičním postu stopera, kde podal výborný výkon korunovaný krásným gólem z trestného kopu, kterým završil výhru nad Rudolfovem. Kapitán Junioru Martin Šrámek povedenou ranou v závěru překonal brankáře Třeboně a stal se hlavním hrdinou poprvé vítězících Strakonic.

Obdiv zaslouží bojovník Tomáš Smékal z Jankova. Po střetu s Krejčím ve 30. minutě skončil na zemi s tržnou ranou na čele, s ovázanou hlavou skóroval a vydržel na hřišti téměř 40 minut.

Nejlepší střelci: 7 – Jakub Říský (Osek), Martin Průcha (Třeboň), 6 – Marek Sedláček (Lažiště), Lukáš Dudek (Olešník), 5 - David Neužil (Lom), 4 – Aliaksandr Hrynevich (Protivín), Jan Kromka, Michal Hojdar (oba Dražice), Petr Hovorka (Čimelice), Jan Hoch (Osek), Tomáš Tauber (Č. Krumlov), 3 – Jaroslav Hadáček (Milevsko), David Růžička, (Č. Krumlov), Jaromír Vorel, David Bečvář, Adam Kasík (vš. Protivín), Jan Carda (Osek), Tomáš Pecka (Olešník), Filip Radosta (Táborsko B)

Brankáři s nulou: 3 - Ladislav Chylík (Lom), 2 – Marek Hanus (Protivín), Tomáš Teringl (Rudolfov), Pavel Dvořák (Milevsko), Jan Komárek (Jankov), 1 – Michal Baka (Dražice), Miroslav Jirkal (Olešník), Lukáš Lízal (Strakonice), Jakub Skála (Třeboň), Michal Hučík (Jankov), Michal Trnka (Č. Krumlov), Filip Matoušek (Olešník), Tomáš Hřebejk (Čimelice), David Tesař (Lažiště)

Ideální sestava 6. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Radek Basík (S. Ústí)

Martin Nýdl (Olešník), Radek Převrátil (Čimelice), Jan Carda (Osek), Jan Macek (Lažiště)

Miroslav Franěk (Třeboň), Jan Šimák (Lom), Martin Šrámek (Strakonice), Michal Nedvěd (Protivín)

David Neužil (Lom), Tomáš Smékal (Jankov)

Napsal(a) Redakce | Foto Michaela Mikešová