Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 6. kole KP

 
čtvrtek, 19. září 2019, 14:06

Po šestém kole zůstává bez porážky už jen první Olešník, který zdolal sympaticky bojující mladíky Táborska. Nad očekávání si stále vede Protivín, který vyhrál poprvé v Blatné a na druhém místě má čtyřbodový náskok na další pronásledovatele z popředí tabulky. Milevsko mělo několik šancí, ale neproměnilo žádnou a v Č. Krumlově okusilo první prohru. Velká radost zavládla ve Strakonicích. Junior porazil na Křemelce Třeboň a připsal si první tříbodový zisk. Úplně opačná situace je v táboře dalšího nováčka, Sokola S. Ústí. Po minulé porážce byl odvolán kouč Matěj Pěknice, v Lažišti zaskočil na střídačce předseda klubu Ladislav Šebek, ale k prvním bodů to hráče nenakoplo.

Výsledky 6. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov – FC ZVVZ Milevsko 1:0 (1:0)

Gól: 19. Tauber. Rozhodčí: Panský - Polák, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Švec, Klivanda – Málek). Diváků: 150.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Švec – Strapek (75. Savytskyi), Novák, Svoboda, Vávra, Kuna – Růžička (70. Klivanda), Tauber (86. Filip). Trenér Václav Domin.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Petr, Maršík, Málek – P. Novotný (60. Kálal), Komárek, Marvan, Sedlák (67. Sedláček) - Barda, Hadáček (71. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Trnka - Komárek

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Fotbal z naší strany byl hodně utrápený. Musím pochválit soupeře, který předvedl kvalitní výkon.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Musím říci, že jsme předvedli velmi dobrý výkon. Opětovná naše bolest proměňování šancí nás trápí čím dál tím víc. Byly jsme lepším týmem než domácí, ale co je to platné. Oni branku dali a my ne.“


FK Olešník – FC MAS Táborsko B 3:0 (1:0)

Góly: 17. Dudek, 48. Pecka, 88. Toth. Rozhodčí: Kroutl - Lovětínský, Krauskopf. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:1 (Šahajda, Grobár, Pecka – Postřihač). Diváků: 115.

Olešník: Matoušek – Nýdl, Kalášek, M. Studnička, Šahajda (63. Kouba) – Šálený (72. Rožboud), Heller, Grobár, Pecka (77. Lafata), Šíma – Dudek (77. Toth). Trenér Roman Chlumecký.

Táborsko B: Duchoň – Rytíř, Mácha, Laszák , Bouchal – Větrovský, Mikuláštík – Postřihač, Mischnik , Římanek (65. Smutný) – Radosta. Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Nýdl - Duchoň

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou a zaslouženě vyhráli. V prvním poločase jsme měli minimálně čtyři šance ke skórování, ale vytěžili jsme z toho pouze jeden gól. Mladíci z Táborska měli jednu velkou možnost, ale z malého vápna přestřelili. V druhé půlce jsme prostřídali a přidali další dvě branky. Teď nás čeká těžký zápas v Dražicích.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Rozhodla zkušenost v koncovce. Začali jsme se zbytečným respektem, domácí se zaslouženě dostali do vedení, po několika šancích, kdy nás podržel gólman Tomáš Duchoň, nás potrestali z rychlého protiútoku. Postupně jsme se i my dostávali do hry, těžili jsme též z brejků, ale finální fázi jsme špatně řešili. Navíc, když jsme si vytvořili šanci, Římanek ji zazdil…Nepovedl se nám vstup do druhého poločasu, individuální chyba rozhodla. Naše sebevědomí šlo dolů a domácí více drželi míč a my běhali. V závěru utkání to na nás bylo vidět. Přesto jsme se dostali do několika brejků, ale nebylo nám přáno, výběr řešení nebyl dobrý a chybělo i štěstí. Kluky musím pochválit, odehráli utkání prakticky bez možnosti střídat. Věřím, že je to posunulo fotbalově dále.“


SK SIKO Čimelice – SK Rudolfov 2:0 (1:0)

Góly: 24. Sigmund, 88. Převrátil. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Toucha. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:1 (Sigmund – Tušl). Diváků: 80.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Převrátil, J. Viták, M. Viták – Varhan (90. Pavlíček), Káš, Hegenbart, Mezera (79. Nosek) – Sigmund, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann. 

Rudolfov: Teringl – Dvořák (46. Kryeziu), Novotný, Hajný, Pexa – Tušl, Prokeš, Kovačičin, Šindelář, Peiger – Vejvar (73. Keřka). Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: Převrátil, Sigmund, Hegenbart - Teringl, Kovačičín, Šindelář, Prokeš

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „V úvodu utkání jsme byli velmi aktivní a dostali soupeře pod tlak, po pěkné střele Sigmunda šli do vedení. Bohužel se nám po řadě velmi dobrých situací nepodařilo dát další branky, takže zápas byl dál otevřený. Rudolfov byl v začátku druhé půle velmi nepříjemný a dostal se do několika gólových pozic. My jsme byli trpěliví a čekali na pojistku v podobě druhé branky. Ta přišla až v samotném závěru zápasu, kdy Převrátil krásně poslal svůj trestný kop do šibenice a bylo rozhodnuto. Potvrdili jsme cenné vítězství z Oseka a konečně zahráli vzadu na nulu.“

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Úvodní šanci jsme si vytvořili my, ale Vejvar ve výborné pozici o pár centimetrů minul přízemní centr. První čtvrthodina byla poměrně vyrovnaná, ale od té doby nás domácí začali výrazně přehrávat. Po jedné z našich ztrát na polovině hřiště se po dobře sehrané brejkové situaci dostali zaslouženě do vedení. Do konce poločasu si soupeř vytvořil několik dalších příležitostí, ale díky nepřesnému zakončení a zákrokům brankáře Teringla se skóre nezměnilo. Druhý poločas jsme začali aktivně a svojí hrou jsme domácí zřejmě překvapili. Získali jsme územní převahu, měli více ze hry, a já jsem v té době věřil, že se nám povede vyrovnat. I když jsme si vypracovali několik šancí a měli řadu standardních situací, tak jsme se gólově bohužel nedokázali prosadit. Na druhé straně měly šance i Čimelice, ale také bez gólového efektu. O konečném výsledku tak rozhodla povedená střela z přímého kopu dvě minuty před koncem zápasu.“


TJ Blatná – FK Protivín 0:4 (0:2)

Góly: 3. Kasík, 36. (pen.) J. Vorel, 51. Nedvěd, 75. Dan. Rozhodčí: Mach - Žemlička, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 5:2 (Mišiak, Motyka, Sýkora, Čadek, Prokopec – Fiala, Zb. Vorel). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda – Sýkora (59. Hrádek), Šejvar (46. Čadek), Sedláček (59. Stulík), Nový – Mišiak, Motyka, Brynda (7. Prokopec) Jícha, Křivanec – Kůst (77. Zíka). Trenér Michal Brabec.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta, Zb. Vorel, Zach (66. Vojík) – Fiala (59. Dan), Bečvář, Říha (78. Buko Leroy), Nedvěd – Kasík, J. Vorel. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Nový, Prokopec – Nedvěd, celý tým

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Stejně jako v minulém kole měl první šanci Mišiak a neproměnil ji. Z protiútoku, kdy jsme museli hrát nepochopitelně v deseti, jsme obdrželi první branku. Tu druhou pak z pokutového kopu za nefaul Motyky. Ve druhém poločase třetí po individuální chybě Sýkory a čtvrtou po sólu z půlky soupeřovo hráče do otevřené obrany. Naše šance, kterých bylo opět nespočet i za stavu, kdy ještě nebylo zdaleka o zisku tří bodů pro soupeře rozhodnuto, skončili v náručí gólmana nebo mimo branku. Neproměňování šancí je nyní to, co nejvíc sráží naše mužstvo. Protivín u nás odehrál dobrý zápas a potvrdil tak současné postavení v horní části tabulky. My jsme mu ale svými individuálními chybami cestu k zisku bodů dost ulehčili.“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Již ve 3. minutě se nám podařilo vstřelit gól a možná i díky tomu jsme celý první poločas byli lepším mužstvem. A protože se nám z pokutového kopu povedlo zvýšit na rozdíl dvou branek, šlo se do kabin za stavu 0:2. Hned na začátku druhého poločasu jsme vstřelili třetí gól a v podstatě tím rozhodli o vítězi. Myslím, že jsme celý zápas byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.“


TJ Sokol Lom – TJ Dražice 6:0 (2:0)

Góly: 13. a 43. Šimák, 50. Neužil, 58. Vysušil, 68. Janů, 71. Bosnyak. Rozhodčí: Klátil - Peterka, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 1:1 (Zeman – Kromka). Diváků: 240.

Lom: Chylík – Chotovinský, Jelen, Vysušil – Mařík, Trantýr, J. Šimák (54. Voneš), Kosobud (71. Zeman), V. Císař (46. Janů) – Neužil (78. M. Císař), Bosnyak (83. Špičák). Hrající trenér Marek Císař.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hořejší, Novotný – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík, M. Stuchlík (63. M. Šimák) – Kromka (72. Vlašin), Hojdar (63. Mareš). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Šimák, Neužil, celý tým - nikdo

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Derby s Dražicemi nelze hodnotit jinak než pozitivně. Od prvních minut jsme byli na hřišti lepším týmem, vynikali jsme po herní stránce, v bojovnosti i v nasazení. Dali jsme šest gólů, žádný jsme nedostali a navíc jsme Dražice nepustili do žádné šance. Kluci předvedli výborný výkon a některé akce, po kterých jsme dali gól, byly opravdu výstavní. Přišlo hodně diváků, kterým jsme předvedli pěkný fotbal, pro nás tedy příjemné nedělní odpoledne.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Z naší strany to bylo nejhorší podzimní vystoupení. Chyběla nám především bojovnost, která nás zdobila v předchozích zápasech. Chleba se lámal na začátku druhého poločasu, kdy jsme mohli po Štěcherově centru snížit Hojdarem a vrátit se zpátky do hry, ale místo toho jsme inkasovali za chvilku třetí gól. Od té chvíle bylo rozhodnuto, my jsme rezignovali a kvalitní soupeř nám přidal ještě tři góly. Nakonec z toho byl debakl. Musíme se z toho rychle oklepat, příště nás čeká doma první Olešník.“


FK Junior Strakonice – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 55. Máška, 84. M. Šrámek - 64. Průcha. Rozhodčí: Ondřej - Kaštánek, Lepič. Delegát: Štuk. ŽK: 4:3 (Říha, T. Kostka, Zelenka, Lízal – Průcha, Kubata, Koktavý). Diváků: 148.

Strakonice: Lízal – Peroutka, M. Kostka, Říha, Němeček – Petráň (71. Moudrý), Zelenka, M. Šrámek, Bálek (78. Juhaňák) – T. Kostka (90. Boukalík), Máška (88. Čapek). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Třeboň: Skála – Týnavský, Koktavý, Tůma – Holzepl (80. Cimerhanzl), Doležal (46. Lonsmín), Kubata, Franěk, Matoušek (53. Vranovský) – Navrátil (73. Pancíř), Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: M. Šrámek, celý tým – Franěk, Průcha

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „První dvacetiminutovka patřila hostům, když dominovali na míči, ale branku ohrozili pouze jednou a to hned v první minutě. Ošemetnou střelu Navrátila vyrazil Lízal na roh. Hra se pak začala vyrovnávat a ve 30. minutě měl Skála v brance veliké starosti se střelou Mášky a se štěstím ji vyrazil na tyč. Ve 35. minutě dobře mířený trestný kop Fraňka dokázal Lízal zlikvidovat. Ve 45. minutě měli obrovskou příležitost hosté, když Holzepl postupoval sám z půlky na Lízala a naštěstí zakončil vedle branky. Celý druhý poločas jsme byli mnohem aktivnější než hosté. V 55. minutě předvedl krásnou individuální akci Němeček, když od půlící čáry prošel přes tři hráče, do vápna přihrál T. Kostkovi, který šel do skluzu s hostujícím brankářem a odražený míč zasunul do prázdné branky Máška. V 59. minutě hostující Průcha z dobré pozice dal vedle. V 60. minutě jedovka Bálka šla kousek od tyče. V 61. minutě po přihrávce T. Kostky vystřelil Máška a jeho dobře mířenou střelu Skála vyrazil na roh. V 65. minutě z nenápadné akce hostí dal Průcha hlavou vyrovnávací gól. Domácí nesložili zbraně a dál se snažili dobývat branku Třeboně. V 84. minutě se to povedlo, když Juhaňák vystřelil z vápna, jeho střela byla zblokována a odrazila se k M. Šrámkovi, který nadvakrát dotlačil míč do branky a tak se zrodila první výhra Junioru.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „První půlhodina utkání patřila nám, ale bez gólového efektu. Poté převzali otěže domácí a nepustili je až do konce zápasu. Už v první půli zvonily dvě naše tyče, ve druhém poločase šel náš výkon ještě více dolů. Po důrazu zkušeného Kostky ve vápně otevřel skóre Máška, my poměrně brzy srovnali umístěnou hlavičkou Průchy po dalekonosném Tůmově centru. Větší vůli po výhře prokazoval soupeř a dočkal se po dalším důrazu v šestnáctce, když se nadvakrát prosadil nekompromisně Šrámek. Strakonice byly bojovnější, nebezpečnější a prostě lepší.“  


FK Lažiště – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)

Gól: 19. (pen.) M. Sedláček. Rozhodčí: Izugrafov – Havlík, Vican. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:5 (Makoš – Brůžek 2, Bartáček, Sazma, Mrúz). ČK: 0:1 (69. Brůžek). Diváků: 80.

Lažiště: Tesař – Macek, Hojdekr, Bízek (66. D. Sedláček), Albert – M. Sedláček, Hušek, Volmut (75. Hrbek), Makoš – Jak. Rauscher (58. Linhart), Vokatý. Trenér Josef Raušer.

S. Ústí: Basík – Fišer, Vilímek, Škarda, Brůžek – Doubek (46. Hladík), Mrúz, Bartáček, Drs (25. Petr Sazma) – Hoffmann – Žilinčík. Zastupující trenér Ladislav Šebek.

Nejlepší hráči: Tesař, Macek, Sedláček - Basík, Petr Sazma

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Hodnocení zápasu bude velice jednoduché. Celý zápas jsme se velice snadno dostávali do šancí, které jsme neproměňovali a to ani ty z kategorie stoprocentních. Zápas mohl klidně skončit sedm nula a nikdo by se nemohl vůbec divit, již po poločase mohlo být po zápase. Jenže jsme šance neproměnili a hosté mohli v závěru z první vážnější akce vyrovnat. V té době nás podržel brankář Tesař, díky němuž jsme uhájily čisté konto a získali tři body. Za laxnost v proměňování šancí jsme málem byli po zásluze potrestáni. Chtěl bych ocenit i snahu hostí, kteří za každou cenu chtěli hrát kombinační fotbal. My se do příštího zápasu musíme ve finální fázi výrazně zlepšit.“

Ladislav Šebek, předseda klubu a zastupující trenér: „Další zápas jsme vůbec nezvládli, první půli jsme na hřišti prakticky neexistovali. Domácí se jednoduchými balony za naši obranu dostávali neustále do šancí, které likvidoval náš nejlepší hráč gólman Basík. Druhý poločas byl z naší strany o něčem jiném, co se týče bojovnosti a nasazení. Bohužel, chyběla nám ale kvalita v útočné fázi. Postupem času jsme hru otevírali a domácí se dostávali do dalších šancí. Naše situace v soutěži začíná být velice vážná a kritická.“


SK Jankov – TJ Osek 1:1 (1:0)

Góly: 24. Smékal - 75. Carda. Rozhodčí: Krčín - Brom, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Smékal, Bürger - Krejčí, J. Říský, Lávička, Blatský). Diváků: 148.

Jankov: Hučík - Fajtl, Lošek, Popelka (46. Honner), Bürger - Klíma, Rytíř, Kroneisl, Kollár, Lovička - Smékal (69. Šebelka). Trenér Petr Kadlec.

Osek: Budoš - Rybák, Carda, Krejčí, Benda - Kinkor (90. Hájek), Hoch (63. Kuneš), J. Říský, Blatský, Hosnedl (17. Lávička) – D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Kroneisl, Bürger, Smékal – Krejčí, Carda

Petr Kadlec, trenér Jankova: „V dalším domácím utkání jsme chtěli bodovat naplno. S houževnatým soupeřem se nám podařilo Smékalem otevřít skóre zhruba v polovině prvního poločasu, který jsme celkově zvládli celkem slušně. Po přestávce nucené střídání obránce Popelky a později další nucené střídání Smékala s roztrženým obočím. K tomu jsme nedokázali herně navázat na výkon z prvního poločasu. I tak jsme měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Vyrovnání přišlo po standardní situaci, kterou v podstatě soupeři darujeme. Očekával bych, že závěr utkání bude patřit nám a na týmu bude vidět větší touha po vítězství. To je ale asi pouze jen mé očekávání a tak utkání dospělo do nerozhodného konce.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Domácí byli v prvním poločasu aktivnější a právě díky výbornému pohybu dokázali po standardní situaci ve 23. minutě skórovat. Další výraznější šance zásluhou naší obranné činnosti jsme domácím nepovolili, naopak těsně před přestávkou jen o kousek minul David Říský. Po obrátce jsme kvůli zdravotním problémům Hosnedla a Hocha museli přeskupit rozestavení, přesto jsme to byli my, kteří začali přebírat iniciativu, jakoby nám v závěru zbývalo více sil, než soupeři. V 75. minutě po rohovém kopu se v pokutovém území nejlépe orientoval Carda a dorážkou pod břevno srovnal. V utkání, které nepřineslo mnoho fotbalové krásy, jsme si z Jankova přivezli bod a určitě si jej ceníme.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák