Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Štěpán Holý zasekl míč ještě jednou. Bránícího hráče posadil na zadek

 
středa, 18. září 2019, 12:20

Třetí vítězství v řadě, navíc třetí zápas bez inkasovaného gólu, připsali na své konto fotbalisté Písku v 6. kole ČFL doma proti Slavii Karlovy Vary. Výsledek stanovili v průběhu excelentní první půle, kdy se dvakrát trefil Tomáš Valenta a třetí gól přidal Roman Vávra po nádherném centru Štěpána Holého, jenž působí u břehu Otavy již třetí sezonu jako hostující hráč z Příbrami.

Útoky jihočeského týmu se valily jako laviny. Po dvou zahozených tutovkách se zatřepal míč dvakrát v síti po střelách důrazného záložníka Tomáše Valenty, ale nejhezčí akci pátečního podvečera, který vyšperkovala písecká fotbalová premiéra pod umělým osvětlením, si domácí nechali na 35. minutu. Střelec Roman Vávra s rutinou zužitkoval centr Štěpána Holého z levé strany. Právě ten nejvíc pobavil diváky svoji přesností, ale také tím, co mu předcházelo. Jeho autor dokonale „vykoupal“ protivníkova obránce. „Dostal jsem balon u lajny, chtěl jsem to dát levačkou, ale nikoho jsem neviděl, tak jsem to ještě jednou zaseknul a trefil Vávrise, který to uklidil placírkou,“ popisoval krajní bek.

Za výkon v úvodních pětačtyřiceti minutách Písečanům slušel náskok 3:0. Mohl však být vyšší. „Předchozí dva zápasy jsme vyhráli shodně 1:0. Trápila nás produktivita, se kterou máme problémy celý rok a půl, co jsem v mužstvu. Vytvoříme si deset šancí, proměníme minimum. Proti Karlovým Varům jsme taky nebyli stoprocentní, ale přeci jenom už nám vyšlo, co jsme trénovali v předchozím týdnu. Předváděli jsme přesně to, co jsme chtěli,“ liboval si třiadvacetiletý fotbalista, který dosud nastupoval pouze za dva kluby. Do Písku přišel z Příbrami před jarní částí ČFL 2018 a v premiéře se uvedl gólem proti Vltavínu. Chyběl však celé jaro 2019 kvůli zraněnému kotníku.

Světla? Je to dobrá novinka

Druhá půle třetiligového souboje mezi Pískem a Karlovými Vary už nebyla tak výživná. Gól nepadl, byť se skóre mohlo změnit v 86. minutě po nápřahu Tomáše Benetky. Brankář Jiří Chára, po zásluze označený nejlepším hráčem hostí, ale zázračně vyrazil balon na tyč nataženou levou rukou. „O přestávce jsme si říkali, že musíme hrát jako za stavu 0:0 a hlavně nesmíme inkasovat. Povedlo se a doufám, že v tom budeme pokračovat,“ řekl Štěpán Holý po duelu s nezkušeným lázeňským týmem, který domácím leccos dovolil. „Netvrdím, že se nás báli, ale produkujeme hodně kombinační hru a zkoušíme to jeden na jednoho i v podčíslení. Soupeři si to uvědomují,“ pousmál se.

Více než šest stovek píseckých diváků si spolu s aktéry zápasu vychutnalo historickou premiéru, kterou nabídly čtyři zbrusu nové stožáry s umělým osvětlením. Dvaadvacet hráčů po setmění ve druhém poločase provázelo dvaadvacet stínů. „Vyzkoušeli jsme to už v tréninku. Je to dobrá novinka. Přišlo i dost lidí, zlepšila se atmosféra. Na výkon to ale nemělo vliv. Pořád se snažíme předvádět svoji hru,“ ujistil Štěpán Holý. Potěšilo ho, že žlutomodří konečně poskočili do horní poloviny tabulky. „Snad nás to nakopne do dalších zápasů. Teprve nás čeká ostrá zkouška proti ligovým béčkům. Za žádnou cenu se nechceme vrátit na loňské nelichotivé pozice,“ dodal.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle