Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Roudné narazilo v Prachaticích, Kovářov porazil Ševětín

 
neděle, 15. září 2019, 13:53

V 6. kole se vytáhli fotbalisté Prachatic, kteří na domácím stadionu porazili vedoucí Roudné 3:0. Čtyři Dvory přišly v závěru nejen o vyloučeného Rachaře, ale i o vedení 2:1 nad T. Sviny. Vítězný gól Spartaku vsítil z přesilovky v 87. minutě Lukáš Gažák. Ve skupině B zvítězil popáté za sebou Týn. Chýnov importoval body z Nemanic. Ševětín prohrál u nováčka v Kovářově a bez bodů zůstává poslední. Půltucet gólů nastříleli slávisté domácímu Meteoru Tábor.

Ve skupině Nová Ves vyhrála v Sousedovicích, když ve druhé půli zaznamenala vítězný gól osm minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Alešem Prokopem jeho druhým gólem v utkání. Prvním vyrovnával v úvodní pětačtyřicetiminutovce vedení domácích. Novoveští obsazují v tabulce druhé místo díky horšímu skóre s vedoucí Kaplicí. Vimperk po vyhraném prvním poločase inkasoval od Semic ve druhé půli v rozmezí třiadvaceti minut tři góly. Kontaktní gólovou trefu zaznamenal Silvestr Schwarz čtyři minuty před koncem zápasu. Ve zbývajícím čase hosté cennou venkovní výhru uhájili. Čtyři Dvory neudržely v Trhových Svinech jednogólový náskok z prvního poločasu, vedení držely téměř celý zápas, avšak v 82. minutě srovnal skóre David Brůha a o pět minut později zaznamenal vítěznou trefu v přesilovce Lukáš Gažák (v utkání svou druhou).

Asi pro mnohé překvapivý výsledek se zrodil v Prachaticích. Tatran si totiž vyšlápl na lídra tabulky z Roudného. Dva góly Tatranu zaznamenal Martin Fischer. Domácí tak poskočili na pátou příčku tabulky a od prvního místa našlapaného čela je dělí pouhé dva body. Planá u Českých Budějovic neměla velký problém porazit nováčka z Velešína, čtyři góly si rozdělila rovnoměrně do obou poločasů. Skóre načal proměněním pokutového kopu kapitán mužstva Tomáš Pintér a ukončil sedm minut před koncem exligový Roman Lengyel. V nedělních zápasech poprvé zabodovala Olešnice. Vodňany vedly po první půli o dva góly, ale nováček stihl po přestávce vyrovnat. Kontaktní gól zaznamenal Radim Horelica a v 84. minutě dotáhl skóre utkání Bohumír Bahenský. Kaplice o gól porazila na podzim herně a bodově nevýrazné Lhenice a posunula se na čela tabulky. „Šatňák“ zaznamenal František Marek, po přestávce přidal pojistku na vedení Marek Urazil. Hosté korigovali v závěru Balicou.

Chýnov překvapil v Nemanicích

Ve skupině B si lídr tabulky z Týna nad Vltavou hladce poradil s mladíky z Dačic a přidělil jim na jejich trávníku nepopulárního „bůra“. Po dvougólovém vedení v prvním poločasu je čistým hattrickem v tom druhém dorazil exbechyňský Radek Šťastný v průběhu pouhých třinácti minut. Kovářovský nováček si spravil na svém trávníku chuť po sérii proher s kvalitními soupeři a zvítězil nad posledním mužstvem tabulky ze Ševětína. Hosté sice vyhráli první půli gólem minutu před jejím koncem z kopačky Radima Novotného. Po přestávce ale skórovali už pouze domácí Jan Hubička a Luboš Holub ml., díky tomu byla druhá domácí výhra na světě. Lokomotiva Veselí nad Lužnicí po bezgólovém prvním poločasu nasázela v poslední patnáctiminutovce utkání svému soupeři z Lišova čtyři góly a vysoko zvítězila. Dvěma góly se o to nejvíce zasloužil Denis Fichtner. Díky této výhře se posunula již do středu výsledkové tabulky. Meteor Tábor v domácím prostředí narazil na soupeře, který ho herně jasně předčil. Českobudějovická Slavia mu nasázela šest gólů, které si rovnoměrně rozdělila do obou poločasů. Dvakrát za ní skórovali Leoš Hromádka a Matěj Bohůnek.

Od počátku soutěže dobře hrající Nemanice našly prvního přemožitele v soutěži v mužstvu z Chýnova. To v minulém kole odvezlo tři body také z Ševětína. Všechny gólové trefy byly zaznamenány již v první půli, na dva góly hostů z kopaček Richarda Kučery a Filipa Zadražila navázal pět minut před jejím koncem proměněním pokutového kopu stoper Jan Sulek. Ve druhé části utkání již nebyla žádná branková příležitost proměněna a hosté vezou z cizího hřiště další tři body. Bernartice se tentokrát hodně natrápily v utkání s Lokomotivou České Budějovice, co jim byla platná jasná převaha v celém zápase, když gólové zakončení nefungovalo. Nakonec se jim povedl jediný gól zaznamenat hlavičkou Jakuba Nováka dvacet minut před závěrem. Snažili se zaznamenat další uklidňující trefu, to se jim do konce zápasu již nepodařilo. Naopak tři minuty před závěrem měli velké štěstí, že soupeř z ojedinělé nebezpečné akce nesrovnal skóre utkání. Díky výhře se dostali na třetí místo tabulky. Hluboká nad Vltavou potvrdila roli favorita v utkání s Novou Včelnicí. Po vedoucím gólu Pavla Hájka v první půli zaznamenala pojistku v 63. minutě hry Kryštofem Kadlecem. Hostům se zdramatizovat koncovky zápasu zaznamenáním kontaktního gólu nepodařilo. Hluboká si druhé místo v tabulce udržela a má na lídra tabulky z Týna nad Vltavou tříbodovou ztrátu.

 

VÝSLEDKY 6. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Westra Sousedovice – TJ Nová Ves 1:2 (1:1)
Branky:
11. Horňák – 33. a 82. Prokop.
Rozhodčí: Leiš – Průchová, Hučík. DFA: Chlaň. ŽK: 2:1 (Hrach, Milan Glazunov – Trejbal). Diváků: 80.

TJ Šumavan Vimperk – FC AL-KO Semice 2:3 (1:0)
Branky:
7. (pen.) Vondrášek, 86. Schwarz – 56. Císařovský, 66. Škulina, 79. Štumpfal.
Rozhodčí: Tůma – Tauber, Kollmann. ŽK: 0:2 (Jak. Keclík, Šourek). Diváků: 105.

FK Tatran Prachatice – TJ Malše Roudné 3:0 (1:0)
Branky:
11. a 79. Fischer, 47. Juroš.
Rozhodčí: Vítek – Písek, Nedvěd. ŽK: 3:2 (Juroš, Mareš - trenér, Lukeš – Cahyna, Zíka). Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Čtyři Dvory 3:2 (1:2)
Branky:
16. a 87. L. Gažák, 82. David Brůha – 13. Sobolík, 28. Dubský.
Rozhodčí: Hošek – Kříž st., Bumba. DFA: Štuk. ŽK: 1:2 (Jakub Zatloukal – Čepička - ved. mužstva, Hofmann). ČK: 0:1 (84. Rachač). Diváků: 100.

SK Planá – FC Velešín 4:0 (2:0)
Branky:
34. (pen.) T. Pintér, 41. Carda, 72. Bukharin, 83. Lengyel.
Rozhodčí: Kříž ml. – Vican ml., Picka. DFA: Pípal. ŽK: 3:0 (Kneys, Balogh, Jakub Šteyer – Karel Zatloukal). Diváků: 70.

TJ Sokol Olešnice – FK Vodňany 2:2 (0:2)
Branky:
60. Horelica, 84. Bahenský – 7. Šťastný, 29. Brož. Rozhodčí: Boček – Vican ml., Kabele. ŽK: 2:5 (Faktor, Horelica – Moravec 2, L. Benedikt, Brož, Šteier). ČK: 0:1 (87. Moravec). Diváků: 120.

FK Spartak Kaplice – SK Lhenice 2:1 (1:0)
Branky:
45. Marek, 53. Urazil – 65. Balica. Rozhodčí: Tauber – Jarolím, Zabilka. ŽK: 1:0 (Janura). Diváků: 170.


SKUPINA B

TJ Centropen Dačice – FK Olympie Týn nad Vltavou 0:5 (0:2)
Branky:
48., 50. a 61. Radek Šťastný, 31. Houska, 42. Dobal.
Rozhodčí: Jarolím – Slepička, Ct. Novotný. ŽK: 3:0 (Točík, T. Zejda, Vítkovský). Diváků: 50.

TJ ZD Kovářov – SK Ševětín 2:1 (0:1)
Branky:
58. Jan Hubička, 77. Luboš Holub ml. – 44. Radim Novotný.
Rozhodčí: R. Mráz – Dunovský, Pánek. ŽK: 1:4 (Martin Faukner – Radim Novotný, Stehlík, Luk. Novotný, Hanousek). ČK: 1:1 (86. Jakub Suchan – 86. Jan Švejda). Diváků: 125.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Lišov 4:0 (0:0)
Branky:
76. a 89. Fichtner, 81. Jiří Lukáš, 86. Kolář.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Cigáň, Juráň. DFA: Jiří Urban. ŽK: 1:3 (Jiří Lukeš – Jan Mach, Babmbule, Koláček). Diváků: 110.

FK Meteor Tábor – SK Slavia Č. Budějovice 2:6 (1:3)
Branky:
19. Janošík, 62. Fiala – 6. a 84. Leoš Hromádka, 16. a 81. Bohůněk, 29. Wejskrab, 74. Petr Kindermann.
Rozhodčí: Jevčák – Pravda, M. Mráz. ŽK: 1:0 (Švejda). Diváků: 80.

SK Nemanice – FC Chýnov 1:2 (1:2)
Branky:
40. (pen.) Sulek – 27. Kučera, 38. Fil. Zadražil.
Rozhodčí: Koranda – Valeš, Rous. ŽK: 1:3 (Polomčák – Průša, Ursacher, Doubrava). Diváků: 100.

TJ Sokol Bernartice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:0 (0:0)
Branka:
71. Jakub Novák. Rozhodčí: Cigáň – Kollmann, Krejník. ŽK: 1:0 (Trantina). Diváků: 100.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Nová Včelnice 2:0 (1:0)
Branky:
40. Hájek, 63. Kadlec. Rozhodčí: Žurek – Brych, R. Mráz. DFA: Petr Tupý. ŽK: 1:2 (Kössl – Mareš, Petráš). Diváků: 80.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama