Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Milevsko přemoženo v Č. Krumlově, jízda Protivína trvá. Strakonice slaví první výhru

 
neděle, 15. září 2019, 20:35

Remízový král z Milevska okusil první hořkost porážky. Vzduchotechnici prohráli v Č. Krumlově Tauberovým gólem a po pěti kolech vyšli naprázdno. Protivín pokračuje pod trenérem Miroslavem Říhou v ofenzivní hře. Kvalitu směrem dopředu prokázal i v Blatné, kde vyhrál na celé čáře. První Olešník ustál roli favorita a krátce po přestávce pojistil náskok, který na konci zvýraznil premiérovým gólem Jakub Toth. Čimelice potvrdily body z Oseka domácím vítězstvím s Rudolfovem a přiblížily se klidným vodám. Překvapením nedělních zápasů byla výhra Strakonic nad Třeboní. Lom rozdrtil v derby Dražice půltuctem.

Čimelice si poradily s Rudolfovem

Domácí po vítězství v Oseku začali utkání aktivněji, ale úvodní čtvrthodinka se hra odehrávala především ve středu hřiště. Až poté si začali Čimeličtí vytvářet šance. Jako první zahrozil Sigmund, zakrátko Hovorka hlavičkoval do břevna, Sigmundův pokus zlikvidoval brankář Teringl a stejně dopadl i Hegenbart. Skóre se měnilo ve 24. minutě zásluhou aktivního Sigmunda, který z 20 metrů levačkou překonal rudolfovského gólmana.

Druhý poločas začal aktivněji Rudolfov a získal územní převahu. „Soupeř byl na začátku druhé půle velmi nepříjemný a dostal se do několika gólových pozic. My jsme byli trpěliví a čekali na pojistku v podobě druhé branky,“ poznamenal čimelický kouč Rostislav Grossmann. Hovorka hlavičkoval dvakrát nad a do třetice se prosadil Převrátil, hrající mimořádně ve středu obrany. V 88. minutě se z přímého kopu z 20 metrů krásně trefil do šibenice a stanovil výsledek 2:0.

Blatná znovu neskórovala

Po Třeboni prohrála Blatná i další utkání poměrem 0:4. Krutou porážku jí tentokrát uštědřil Protivín. „Stejně jako v minulém kole měl první šanci Mišiak a neproměnil ji. Z protiútoku, kdy jsme museli hrát nepochopitelně v deseti, jsme obdrželi první branku. Tu druhou pak z pokutového kopu za nefaul Motyky,“ popsal Roman Remeš, asistent blatenského trenéra první poločas, v němž skórovali Kasík a z penalty J. Vorel.

Naděje domácích pohřbila hrubice obránce Sýkory, kterou ztrestal Nedvěd. „Hned na začátku druhého poločasu jsme vstřelili gól na 0:3 a v podstatě tím rozhodli o vítězi. Myslím, že jsme celý zápas byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli,“ uvedl trenér Protivína Miroslav Říha. Blatná si připravila několik příležitostí, ale střelecky se trápila až do konce. „Neproměňování šancí nás sráží nejvíc,“ dodal Remeš. Vítězství Protivína završil po sólu střídající Dan.

Zacílil jen Tauber

Fotbalisté Č. Krumlova poskočili těsnou výhrou nad milevskými vzduchotechniky na třetí příčku. Rozhodla o tom situace z 19. minuty. Kunův centr z levé strany našel přesně hlavu Taubera a ten osamocen měl dostatek času překonat brankáře Dvořáka.

Milevsko po obdrženém gólu zvýšilo úsilí a útočilo na Trnkovu branku. Největší nebezpečí hrozilo ze standardek zahrávaných zkušeným Komárkem, ale kýženého vyrovnání v utkání, v němž se hrálo nahoru dolů, se žlutočerní nedočkali. Milevská ofenziva vyšla podruhé naprázdno a to znamenalo první letošní porážku v sezoně.

Olešník zvítězil doma 16krát v řadě!

Obhájce Olešník prodloužil vítěznou sérii na vlastním trávníku už na 16 zápasů. Mladý tým Táborska porazil 3:0. „Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou a zaslouženě vyhráli. Potěšila nula vzadu, Lafi zase naskočil na pár minut, dobře zahrály letní posily,“ chválil si kormidelník Roman Chlumecký. „Rozhodla zkušenost v koncovce,“ poznamenal táborský lodivod Karel Musil, který se v Olešníku potkal se svým bývalým svěřencem Lafatou.

Táborští i přes porážku zanechali v Olešníku dobrý dojem. Několikrát je podržel brankář Duchoň. V prvním dějství kapituloval jen jednou po učebnicové přihrávce Grobára za obranu a brejk Dudek s přehledem zakončil k levé tyči. V nástupu do druhého poločasu navýšil vedení domácích po rohu hlavičkující Pecka. „Postupně jsme se i my dostávali do hry, těžili jsme také z brejků, ale finální fázi jsme špatně řešili. A když už jsme si vytvořili šanci, Římanek ji zazdil…,“ mrzelo Musila. V závěru jako poslední upravil stav střídající Toth svým prvním gólem v krajském přeboru.

Lažiště zahazovalo šanci za šancí

V souboji dvou nováčků to byl od začátku ze strany hráčů Lažiště festival zahozených šancí. Zahodili, co se dalo, nebo je vychytal Basík, jako M. Sedláčka či Huška. Až v 18. minutě hosté zbytečně faulovali M. Sedláčka a ten se štěstím penaltu proměnil. Další příležitosti nevyužili Makoš, dvakrát Jak. Rauscher, který z malého vápna nikým nehlídaný trefil pouze tyč. Hosté hráli vzadu hodně naivně a vepředu se do žádné větší šance nedostali. Poločasový stav 1:0 byl pro ně hodně lichotivý.

Druhá půle začala šancí Jak. Rauschera a následně hlavičku Bízka po rohu Volmuta vyhlavičkoval obránce z brankové čáry. Sezimoústečtí se začali osmělovat, ale skórovat mohli domácí po rychlých protiútocích M. Sedláčkem, Makošem a střídajícím Linhartem, ale Basíka už nepřekonali. Po vyloučení Brůžka se hra opět vyrovnala, ale na konci mohli hosté z jediné šance vyrovnat, Lažiště podržel skvělým zákrokem Tesař. „Zasloužená výhra, ale neskutečné množství zahozených gólových šancí nás může příště hodně mrzet. Moc nechybělo, aby hosté odjeli s bodem, který by byl pro ně zlatý,“ uvedl lažišťský funkcionář Pavel Hodina.

Tři body zůstaly Na Křemelce

První dvacetiminutovka patřila Třeboňským, kteří dominovali na míči, ale branku ohrozili pouze jednou. Hra se postupně vyrovnávala a růžky začali vystrkovat domácí hráči.  Ve 30. minutě měl brankář Skála veliké starosti se střelou Mášky a se štěstím ji vyrazil na tyč. Zahrozili i hosté trestným kopem Fraňka a v samém závěru prvního poločasu postupoval Holzepl sám z půlky na Lízala, ale zakončil vedle branky.

Celý druhý poločas byli mnohem aktivnější Strakoničtí. V 55. min. se ujaly vedení dorážkou Mášky. „Solidní fotbalový výkon jsme předvedli pouhou třetinu zápasu, poté se naše hra doslova rozsypala, což posadilo na koně domácí, kteří už do přestávky nastřelili dvě tyče. Podařilo se nám po hlavičce Průchy srovnat a doufali jsme v obrat, ale nešlo nám takřka nic,“ posteskl si Karel Kladenský, trenér Třeboně. Domácí šli prvnímu vítězství naproti a v 84. minutě byli odměněni po střele kapitána Martina Šrámka.

Neprůstřelnost Jankova ukončil Osek

Zápas v Precis aréně byl vyrovnaný, bojovný a hráče notně bolel. Z různých zdravotních důvodů střídali hostující Hosnedl s Hochem, v domácím dresu zase musel v poločase dolů Popelka a Smékal měl po souboji s Krejčím tržnou ráno na čele. Přesto více nebezpečných situací bylo před brankou Budoše. Ten si poradil se střelou Bürgera, ale v 24.minutě kapituloval, když se Smékal dostal k dorážce svojí vlastní střely. Další slibné akce domácí nedotáhli a v poslední minutě první půle byli rádi, že D. Říský ve velké možnosti nesrovnal, neboť branku těsně minul.

Druhá půle bolela nejen hráče, ale i oči přítomných diváků. Na hrací ploše to byla válka s velkým množstvím faulů a neustálého přerušování. Jenže Jankov z toho vítězně nevyšel, protože čtvrthodiny před koncem neuhlídal rohový kop a Carda zblízka vyrovnal. „Mezi pohledné tento zápas určitě nezapadne. Ze soupeře, hlavně jeho ofenzivy, jsme měli respekt, ale až do 75. minuty jsme ho udrželi na uzdě. Pak z první střely mezi tyče vyrovnal. Řekl bych, že remíza je spravedlivá. My jsme ve druhém poločase neměli tolik sil, kolik bylo zapotřebí, abychom toto utkání vyhráli,“ zmínil vedoucí mužstva SK Jankov Petr Maxa.

Lom doma naděloval, podruhé o půltucet

Čtvrté utkání před vlastními příznivci na Svépomoci sehráli fotbalisté Lomu proti třetím Dražicím a po minulé povzbuzující remíze s prvním Olešníkem znovu ukázali svou sílu a kvalitu. A navíc poprvé porazili okresního rivala (vloni 3:4 a 2:2). „My jsme odehráli možná ještě lepší zápas již minulý týden proti Olešníku, který jsme ovšem nevyhráli, a tak jsem rád, že se nám podařilo navázat na náš poslední výkon a tentokrát už jsme brali tři body,“ těšilo lomského kouče Marka Císaře.

K vítězství v derby zavelel dvěma góly v prvním poločase Jan Šimák, který neměl daleko od hattricku. Po třetím zásahu Neužila byli domácí k nezastavení a Dražice přehrávali po všech stránkách. „Soupeř přitom nehrál špatně, my jsme však byli efektivnější a produktivnější v koncovce,“ podotkl Císař. V 58. minutě zvýšil Vysušil, deset minut nato zaznamenal pátý gól Janů a střelecké představení zakončil na půltucet Bosnyak. Lom po třech zápasech bez vítězství zabral v derby naplno a poskočil v tabulce na čtvrté místo.

 

Výsledky 6. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov – FC ZVVZ Milevsko 1:0 (1:0)

Gól: 19. Tauber.

FK Olešník – FC MAS Táborsko B 3:0 (1:0)

Góly: 17. Dudek, 48. Pecka, 88. Toth.

SK SIKO Čimelice – SK Rudolfov 2:0 (1:0)

Góly: 24. Sigmund, 88. Převrátil.

TJ Blatná – FK Protivín 0:4 (0:2)

Góly: 3. Kasík, 36. (pen.) J. Vorel, 51. Nedvěd, 75. Dan.

FK Lažiště - Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)

Gól: 19. (pen.) M. Sedláček. ČK: 0:1 (69. Brůžek).

TJ Sokol Lom - TJ Dražice 6:0 (2:0)

Góly: 13. a 43. Šimák, 50. Neužil, 58. Vysušil, 68. Janů, 71. Bosnyak.

FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 55. Máška, 84. M. Šrámek - 64. Průcha.

SK Jankov - TJ Osek 1:1 (1:0)

Góly: 23. Smékal - 74. Carda.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Daniel Pekař, Michaela Mikešová
 


 

Reklamní sdělení

Reklama