Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká měla s Kovářovem slušný nástup. Výhru jistila po přestávce

 
čtvrtek, 12. září 2019, 08:16

Exkrajská Hluboká patří mezi hlavní kandidáty na postup z I. A třídy (sk. B). Pod staronovým trenérem Miloslavem Borovým, jemuž asistuje hlubocký patriot Milan Dudek (mj. otec olešnického kanonýra), zahájila porážkou s Nemanicemi, ale v dalších zápasech už byla stoprocentní. Platilo to i proti Kovářovu. S nováčkem se Hlubočtí utkali vůbec poprvé.

Hlubocký kádr v létě posílil o bavorovickou trojici Rottenborn, Blažek a Kučera. Ze Zlivi přišel Maňhal, který podruhé vyslyšel vábení Hluboké a zatím se ukazuje ve výborném světle.

Nedělní utkání v Roudném a na Hluboké měla podobný začátek. Obě utkání také Jihočeský fotbal navštívil. Už ve 12. minutě si dvojice, která loni nečekaně skončila na chvostu krajského přeboru, zadělala na dvougólové vedení.

Pod zámkem se jako první se prosadil zblízka důrazný Hájek, který protlačil míč do branky přes dva obránce a gólmana Baštýře. Za dvě minuty se zjevil sám před kovářovskou brankou Maňhal a nezaváhal. Nováček soutěže se po dvou direktech oklepal a postupně se začal osmělovat. Gól ve 29. minutě ještě neplatil, ale dvě minuty nato už Svojše snížil a vrátil svůj tým do zápasu.

Závěr poločasu si hosté nepohlídali a Kadlec přesnou střelou k levé tyči zvýšil opět na rozdíl dvou gólů. Zasloužené vítězství před návštěvou 150 diváků po přestávce podtrhly trefy Maňhala a střídajícího L. Adama po čtyřech minutách na hřišti.

Kovářov je po třech porážkách za sebou předposlední a v sobotu hostí v důležitém střetnutí poslední Ševětín (13). Hluboká se po změně pořadatelství představí v neděli opět doma s N. Včelnicí (16,30). S ambiciózním Týnem se střetne až v samém závěru podzimu.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ ZD Kovářov 5:1 (3:1)

Branky: 12. a 59. Maňhal, 10. Hájek, 44. Kadlec, 64. L. Adam – 31. Svojše. Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Bumba. ŽK: 2:2 (Hájek, Blažek – Vlna, Suchan). Diváků: 150.

Hluboká: Šiller – Rottenborn, Stráský, Kössl, Čermín – Rubick, Říha (58. Kučera), Kadlec (60. L. Adam), Maňhal (76. Krátký), Blažek – Hájek (76. Křiváček).         

Kovářov: Baštýř – Jarošík, Škoch (46. Hendrych), Vlna, Kvasnička (87. Suk) – Novák, Faukner, Svojše (69. Jaroš), Brůžek, Smetana – Suchan.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák