Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko vyprovodilo rezervu Příbrami pěti góly

 
pondělí, 2. září 2019, 16:27

Třetiligová fotbalová paráda FC MAS Táborsko pokračuje. Tým si připsal čtvrté vítězství a udržel první místo v tabulce s 12 body. V neděli Táborsko naložilo Příbrami B pět gólů. U Jordánu panuje optimismus, ale také vzápětí přichází varování, že nejtěžší soupeři teprve přijdou.

Domácí tým šel do vedení v 19. minutě po akci Toutoua, míč se dostal na pravou stranu k Vozihnojovi, který z voleje mířil přesně k pravé tyči – 1:0. Pak šel Vozihnoj sám na bránu, asi měl jít do kličky, ale místo toho jen nastřelil brankáře. Ve 39. minutě přihrál Musiol na Toutoua a ten střelou či dorážkou do protipohybu brankáře navýšil vedení – 2:0. Třetí gól přidal těsně před přestávkou z penalty Musiol. Pískala se ruka hráče hostů v pokutovém území. V 53. minutě se podruhé v utkání střelecky prosadil Musiol, na počátku akce stál Toutou – 4:0. Skóre uzavřel tři minuty před koncem ranou z trestného kopu De Almeida – 5:0. Táborsko má zatím sérii čtyř vítězství.

Před utkáním se klub rozloučil se svou bývalou brankářskou jedničkou, legendárním gólmanem Michalem Tomou, který za Táborsko chytal 5,5 roku. Klub Michalovi děkuje za odvedené služby.

Hodnocení trenéra Miloslava Brožka: „Zatím hrajeme dobře, hrajeme, na co máme. Až nás někdo přehraje, tak prohrajeme. Pokud to přijde, tak musíme prohrát se ctí. Takovou situaci chceme co nejvíce oddalovat, jdeme zápas od zápasu. Asi jsme diváky namlsali, ale to bylo od začátku naším cílem: nedívat se na to, co bude po 30. kole, ale hned od prvního utkání vrátit do Tábora respekt od soupeřů, dělat radost divákům. To se nám daří, ale je to velmi křehká, tenká linie. Proti Příbrami jsme podali velmi kompaktní, odpracovaný výkon, za který si naši hráči jednoznačně zasloužili vítězství. Hráči zaslouží pochvalu. Když se ale hodně chválí, může nastat tendence polevovat. Mým úkolem je tým motivovat, aby nepolevoval. Věřím, že si hráči uvědomí, o čem je řeč, o co se hraje. Řada hráčů podala skvělý výkon, například záložník Conde, kterého jsem ve středu v poháru nechal odpočinout. Schramhauser si zasloužil šanci. Conde až na pár ztrát měl neskutečný počet vybojovaných balonů, pohledné fotbalové věci, dominanci ve středu hřiště. Musí ale vydržet a stále pracovat. Navíc se daří střelcům v útoku, také Vozihnoj střílí branky. To mě těší. Teď pojedeme dvakrát ven a nebude to vůbec jednoduché bodovat. Týmy se na nás budou připravovat úplně jinak než na začátku soutěže. Když se teď dívám na tabulku po 4. kole, říkám si, že se to pomalu dělí na osm týmů a osm týmů. Horní polovina spolu bude hrát sportovně vyrovnané zápasy, potom tam zřejmě bude skupina, kde se poperou o spodek tabulky. Může se to ale rychle změnit. Nejsou ještě ukončené přestupy. Do jiných týmů nevidím. K nám by měl přiletět 13. září hráč z Jemenu, už by měl mít víza.“

FC MAS Táborsko - 1. FK Příbram B 5:0 (3:0)

Branky: 45+1. (pen.) a 52. Musiol, 19. Vozihnoj, 40. Mpondo, 83. Almeida. Rozhodčí: Zadinová – Vyhnanovský, Lafek. ŽK: 0:1 (45. Nový). Diváci: 592.

Táborsko: Zadražil – De Almeida, Navrátil, Penc, Smetana (81. Havrda) – Vozihnoj (80. Větrovský), Kučera (75. Schramhauser), Conde, Tolno (63. Vandas) - Musiol, Mpondo Toutou (63. M. Novák).

Příbram B: Kočí – Nový, Mezera (73. Vlček), Vilotič, Jablonský (73. Puchmertl) – Dramé, Janota (80. Rohlík), Januška (73. Belej), Hájek – Polák (46. Ptáček), Antwi.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková