Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Tandem nováčků zůstává bez bodů. Protivín poskočil na druhé místo

 
neděle, 1. září 2019, 20:32

Bez jediného vyloučeného hráče se obešlo 4. kolo krajského přeboru. Ani napočtvrté nedokázali bodovat nováčci Sezimovo Ústí a Strakonice. Sokol obrannou hrou potrápil mistrovský Olešník, ale na body nedosáhl, Strakonice v derby s Osekem propadly ve druhém poločase. Překvapením jsou ofenzivní výkony Protivína, který vysoko vyhrál na Svépomoci s táborským béčkem a vyhoupl se na druhou příčku. Č. Krumlov zásluhou dokonale využitého závěru první půle porazil Lom. Hořkost porážky dosud neokusily suverénní Olešník a Milevsko. A máme tu také jeden velký návrat na trávník.

Produktivní Protivín vyhrál v Táboře 4:0

Táborští mladíci hostili v úvodním střetnutí 4. kola na Svépomoci nabuzený Protivín, který v odehraných zápasech oproti loňsku výrazně zlepšil hru směrem dopředu. Ke třem bodům je nasměrovala proměněná penalta kapitána Jaromíra Vorla ve 38. minutě po faulu na jeho bratra Zbyňka. „Utkání jsme nezvládli, soupeř byl lepší, hlavně ve středu hřiště, kde nás přehrával. My jsme byli v prvním poločase málo aktivní, měli jsme statický přechod, chyběla myšlenka. Byli jsme všude druzí. Myslíme si, že to uhrajeme fotbalově, ale bohužel, neuhrajeme...,“ podotkl kouč Táborska Karel Musil, který musel na střídačce několikrát zvýšit hlas. 

Bouřka v domácí kabině pomohla, hráči v modrobílých dresech vstoupili do druhého poločasu aktivně, ale veškeré naděje jim vzala výstavní trefa Zbyňka Vorla, na kterou se brankář Lukáš Novák marně natahoval. „Gól z dálky nás položil. Potom už to byla jenom frustrace,“ posteskl si Musil. Na hřišti pak dominovali Protivínští a zásluhou Bělorusa Aliaksandra Hryneviche (minulého Muže kola) a následně Davida Bečváře vytáhli stav až na 4:0. „Máme mladý tým, v sestavě je osm devět dorostenců (ročníky 1999, 2000). Rozhodující pasáže jsou pro nás těžké, ztratíme sebevědomí a naše výkony jdou dolů a výsledky jsou potom takové…,“ hledal Musil příčiny neúspěšných výsledků.

Nováček odolával, Lafatův návrat

Mistrovský Olešník, jemuž chyběli zranění Šahajda s Rožboudem, byl v domácím střetnutí s  Sokolem S. Ústí velkým favoritem. Nováček mu ale dlouho čelil a ani konečný výsledek nevypovídá o nějaké hitparádě. „Za povinné tři body s nováčkem jsem rád, ale nerodily se vůbec lehce,“ podotkl kouč Roman Chlumecký. Po čtvrthodině se opět prosadil Tomáš Pecka, který se nevešel do třetiligového kádru FC Písek. Skóroval podruhé za sebou a tentokrát nachytal na švestkách brankáře Sedloně mazáckým obloučkem z vápna. Jenže další očekávané góly v sezimovoústecké síti nepřicházely.

„Soupeř bránil v desíti lidech a nám chyběl větší pohyb,“ pravil Chlumecký, proč se jeho svěřenci celou hodinu neprosadili. Až po Grobárově rohu v 77. minutě propadl míč až na zadní tyč, kde měl Lukáš Dudek snadnou práci. Hosté snížili střelou z vápna levačkou Václava Hoffmanna, ale dvě minuty před koncem uzavřel skóre z pokutového kopu za ruku Lukáš Dudek. Na posledních sedm minut naskočil do hry po třech měsících uzdravený David Lafata. „Pro mě je to velké a příjemné překvapení,“ nečekal Chlumecký tak brzký návrat slavného odchovance Olešníka po zlomenině nohy.

Z derby vytěžily Čimelice jen bod

Čimelice povolaly v týdnu do zbraně matadora Tomáše Rambouse, jenž si navlékl kapitánskou pásku. Po třech porážkách za sebou toužily po prvním vítězství na domácím hřišti v derby s Milevskem. V úvodních minutách k němu slušně nakročily. „Začátek utkání byl z naší strany velmi dobrý, byli jsme aktivní a vstřelili také úvodní branku,“ uvedl domácí kormidelník Rostislav Grossmann. Radost Čimelických po trefě Petra Hovorky trvala pouhé čtyři minuty. Vzduchotechnici odpověděli proměněnou penaltou Tomáše Vakoče, proti níž neměl gólman Hřebejk nárok.

Neporažené Milevsko gól nastartoval a rázem vyrovnalo hru. Hrálo se nahoru dolů, rušno bylo před oběma brankami. „Snažili jsme se ve druhé půli dostat soupeře pod tlak a dát vítězný gól, ale Milevsko několikrát zahrozilo z nebezpečných brejků. My jsme z našich standardek nic nevytěžili, na druhé straně hosté také nedotáhli žádný brejk do gólového efektu, takže se zrodila nakonec asi spravedlivá remíza,“ soudil po nerozhodném výsledku Grossmann. Nebezpečné hostující útoky většinou končily na brankáři Tomáši Hřebejkovi, který společně s Kášem a Rambousem patřil k nejlepším čimelickým hráčům.  

Vyhrát si nezasloužil ani jeden

Utkání Blatné s Rudolfovem začalo pro domácí jedenáctku pohromou. Již v 50. vteřině prohrávala z první akce soupeře. Hrbáč přešel u šestnáctky přes několik hráčů, po něm Šindelář přesně nacentroval na zadní tyč, kde hlavičkoval za Chlandova záda osamocený Štěpán Prokeš. „Následující půlhodinu jsme se pak probírali z šoku a hráli v hrozné křeči. Nedařilo se nám vůbec nic. Naštěstí se nám podařilo do poločasu srovnat,“ řekl domácí asistent trenéra Roman Remeš, jak bleskurychlý gól s jeho týmem zamával.

Ve 37. minutě potěšil tři stovky blatenských příznivců Kryštof Šejvar, i když vydatně mu k tomu pomohl kiks brankáře Píchy při centru Mišiaka, který vyrazil přímo před domácího obránce, jenž zblízka nezaváhal. „Po obrátce jsme si za dvacet minut vypracovali nespočet příležitostí ke vstřelení branky, tentokrát už nám nebylo souzeno ani při těch stoprocentních. Následně jsme pak i my přežili dvě velké šance hostí, jejich koncovka byla ale hodně podobná té naší,“ komentoval druhou půli Remeš. „Pro nás další ztráta bodů v domácím prostředí, vyhrát jsme si ale za takto bídný výkon nezasloužili,“ dodal k zápasu s obdobným výsledkem jako na jaře.

Krumlovská pětiminutovka smetla Lom

Loni bronzový Sokol Lom se představil v Č. Krumlově bez Šimáka, Janů, distancovaného Jelena, Do Trunga. Přesto šli hosté už ve 3. minutě po rohu hlavičkujícím Davidem Neužilem do vedení a následné převaze Slavoje odolávali více než půlhodinu. Trenér Domácích Václav Domin v minulém střetnutí s Olešníkem (0:2) litoval zahozených šancí, tentokrát měli jeho svěřenci mušku výrazně přesnější a ukázali svou ofenzivní sílu naplno. Během pár minut v závěru první půle bylo rozhodnuto a do kabin se šlo za rozhodnutého stavu 4:1!

Gólovou lavinu spustil 31letý Michal Klivanda hlavou po rohu. Za tři minuty propálil Chylíka David Růžička a sotva otřesení hosté rozehráli, přidal jim Tomáš Tauber třetí gól a do kolen poslal hosty minutu před poločasem opět Růžička. Za pět minut dali domácí čtyři góly! Převahu ve druhém dějství stvrdil v 60. minutě Ladislav Vávra. Další příležitosti už domácí nezužitkovali. Lom v oslabené sestavě na slavojáky nestačil, podal podprůměrný výkon a odvezl si nejvyšší porážku při své účasti v přeboru.

Na třetí gól Lažiště už Třeboň neodpověděla

Aktivněji začali v nedělním dopoledním duelu hosté. Svým pohybem dělali domácím velké problémy a ti se nemohli dostat do hry. Žádnou větší šanci si ale nevypracovali. Postupem času se dostali do hry i domácí a hned z první vážnější akce skórovali. Jak. Rauscher našel hlavu M. Sedláčka, který se trefil přesně k tyči. Za chvilku si to oba zopakovali, ale tentokráte střelu nohou M. Sedláčka chytil Kopecký. Hosté hráli a my jsme měli nebezpečné brejky. Po dalším si narazil Makoš s Volmut a poslal centr do vápna, kde ho minul J. Rauscher ale na zadní tyči skvěle zavíral Albert a zvýšil na 2:0. Jedinou větší šanci hostí nevyužil Holzepl.

Druhá půle začala podobně jako první. Postupem času se tlak stupňoval, ale domácí hrozili z brejků. Navíc musel střídat pro zranění brankář Vojtíšek. V 75. min. propadl dlouhý nákop Matouška až na nohu Průchy a ten z voleje trefil přesně. Hned za chvilku neudržel Tesař střelu Holzepla a pohotový Přibyl dorazil. Zdálo se, že hosté skóre otočí, ale opak byl pravdou. D. Sedláček vyslal na zteč Makoše, ten si poradil s obráncem a Kopeckým vyraženou jeho střelu dorazil M. Sedláček. „Myslím, že pěkný zápas se šťastným koncem pro nás. Hosté běhavější a více na míči, my více šancí, zejména po pěkných brejkových akcích,“ poznamenal lažišťský činovník Pavel Hodina. „Do druhé půle jsme udělali změny a doslova vydřeli vyrovnání. Jenže další parádní brejk soupeře rozhodl, že jsme odjeli s prázdnou. Nechali jsme na hřišti hodně sil, tahali jsme ale v zápase za kratší konec, Lažiště vyhrálo zaslouženě,“ uznal kouč Třeboně Karel Kladenský.

Jankov prvním přemožitelem Dražic

Po úvodní desetiminutovce začal diktovat tempo hry Jankov. Odměnou mu byla první vstřelená branka v 19. Minutě, když Kroneisl obešel Hořejšího a naservíroval Petru Klímovi přihrávku, ze které nešlo nedat - 1:0. Hned vzápětí na druhé straně Novotný otřel svůj pokus o tyč Komárkovy branky. Důležitou druhou trefu zaznamenali Jankovští v posledních vteřinách první půle. Centr Klímy si Jan Šebelka zpracoval a druhým dotykem jej napálil za Baku - 2:0. Dražice ve druhém poločase nic nevypustily a prezentovaly se velmi dobrým dojmem. Měly několik střeleckých pokusů a asi jedinou opravdu vážnou možnost v 78.minutě, kdy centr Veselého poslal těsně vedle tyče hlavičkující Dvořák.

V 81. minutě po Popelkově úniku nepřidal třetí gól domácích Beránek, i přesto mohli Jankovští nakonec slavit druhou výhru v řadě. „První poločas jsme byli o něco lepším týmem a řekl bych, že jsme zaslouženě vedli. Ale opět se potvrdilo, jak bývá výsledek 2:0 nevyzpytatelný. Dražice nás druhou půli přehrávaly a zaplať pánbůh, že nedokázaly vstřelit snižující branku. To bychom měli ještě velké problémy. Musím soupeře pochválit, hrál opravdu dobře a nás toto vítězství stálo možná více sil, než si sami hráči představovali. Druhé čisto konto v řadě nás moc těší,“ pochvaloval si Petr Maxa, vedoucí jankovského mužstva.

Derby na Křemelce pro Osek

Ani čtvrté utkání nebylo pro nováčka ze Strakonic úspěšné. Prvních bodů se nedočkal, i když v okresním derby začal dobře. Již v 9. minutě po autovém vhazování prodloužil Máška míč do vápna, kde Moudrý překonal hlavou brankáře Budoše - 1:0. Ve 21. minutě se domácí zlobili na rozhodčího, že neodpískal na půlce nedovolený zákrok na Balouška, po němž se hosté dostali do brejku Davidem Říským, který přesně našel ve vápně svého bratra Jakuba a ten neměl problém skórovat - 1:1. Zakrátko výborně kopnutý trestný kop Hocha ještě lepším zákrokem vytáhl Lízal na rohový kop a vzápětí zlikvidoval i hlavičku Cardy. Ve 41. minutě vybojoval Baloušek ve vápně balon pro Mášku, ale jeho střela šla těsně vedle tyče.

Do druhého poločasu nastoupili domácí nekoncentrovaně a ve 48. minutě je za to potrestal J. Říský druhým gólem - 1:2. V 56. minutě kopal Junior dva rohy za sebou a oba zakončoval Baloušek. První mu reflexivně vytáhl Budoš a po druhém pálil těsně nad. Po tomto závaru před hostující brankou přišla pro domácí další sprcha v podobě dvou slepených gólů a rázem bylo po naději získat nějaký bod. V 57. minutě se trefil z trestného kopu Hoch a o minutu později po rohovém kopu si dal Peroutka vlastní gól - 1:4. V 75. minutě střelu Němečka hosté zachraňovali na brankové čáře. V poslední minutě ještě Osečtí zahodili velkou šanci, když trestný kop Blatského Lízal neudržel a dorážku poslal J. Říský nad a odmítl zkompletovat hattrick.

 

VÝSLEDKY 4. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FC MAS Táborsko B – FK Protivín 0:4 (0:1)

Góly: 38. (pen.) J. Vorel, 52. Zb. Vorel, 71. Hrynevich, 73. Bečvář.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Sokol Lom 5:1 (4:1)

Góly: 39. a 44. Růžička, 36. Klivanda, 40. Tauber, 60. Vávra - 3. Neužil.

FK Olešník – Sokol Sezimovo Ústí 3:1 (1:0)

Góly: 16. Pecka, 77. a 88. (pen.) Dudek - 84. Hoffmann.

SK SIKO Čimelice – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (1:1)

Góly: 13. Hovorka - 17. (pen.) Vakoč.

TJ Blatná – SK Rudolfov 1:1 (1:1)

Góly: 37. Šejvar - 1. Prokeš.

FK Lažiště – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Góly: 6. a 81. M. Sedláček, 24. Albert - 75. Průcha, 78. Přibyl.

FK Junior Strakonice – TJ Osek 1:4 (1:1)

Góly: 9. Moudrý - 21. a 47. Jakub Říský, 57. Hoch, 60. vlastní (Peroutka).

SK Jankov – TJ Dražice 2:0 (2:0)

Góly: 19. Klíma, 45. Šebelka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák
 


 
Reklama