Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První domácí zápas Lišov zvládl. Porazil nováčka Kovářov

 
čtvrtek, 29. srpna 2019, 10:07

V neděli dorazil do Lišova nováček I. A třídy z Kovářova a pikantností zápasu bylo, že se mužstva ve své historii utkala o mistrovské body vůbec poprvé. Na to, jak zápas dopadne, se přišlo podívat 120 diváků, z nichž asi 30 přijelo povzbudit hostující celek.

Za příjemného počasí začala obě mužstva poměrně opatrně, a tak diváci čekali na první vážnější akci až do 9. minuty, kdy po kombinaci Bouchala s Kandlem unikl obráncům domácí Lukáš Mlýnek, ale ve skluzu přestřelil branku. Chvíli poté jeho bratr David krásně zatáhl míč do vápna, přihrávkou pod sebe našel Kándla, který slabou střelou trefil brankáře Baštýře. V 16. minutě se vážněji prosadili hosté, když Kvasnička našel přesně na hranici velkého vápna Brůžka, který po zpracování míče přestřelil branku. V 19. minutě po pěkné kombinaci Bambuleho a Kandla utekl opět Lukáš Mlýnek, jeho střelu ale křižující obránce srazil do rohu.

Ve 26. minutě se zrodila největší šance hostů, když Svojše ze středového kruhu poslal krásnou průnikovou přihrávku mezi obránce, na míč si naběhl Smetana, jehož tvrdou i umístěnou střelu tečoval brankář Maršán na roh. Nedáš – dostaneš opět platilo, když ve 29. minutě dotírající Bambule vybojoval na Novákovi míč a předložil jej před bránu Kandlovi, který dal pohodlně na 1:0.

Domácím narostla křídla a v 31. minutě po pěkné kombinaci Kándla s Davidem Mlýnkem přiletěl do vápna centr, který hlavou v pádu tlačil do brány Kandl, ovšem Baštýř bravurním zákrokem, míč chytil. V 37. minutě už ale průniku míče do brány nezabránil. Domácí hráči Bambule, Bouchal, Kándl a David Mlýnek hráli na polovině hřiště „tiki taka“, a když k tomu chtěli přibrat obránce Shýbala, ten nekompromisně dlouhým nákopem z poloviny poslal míč do šestnáctky. Tento přetažený míč si zleva na rohu malého vápna našel Kandl a hlavou Baštýře přeloboval - 2:0.

V 39. minutě vybojoval hostující Hubička míč na hranici šestnáctky a tvrdě vystřelil, Maršán vyrazil míč na roh. Po jeho zahrání Suchanem se míč po několika odrazech k němu vrátil a na jeho zpětný centr se zavěsil opět Hubička, míč ale hlavou usměrnil vedle brány.

Brůžek zdramatizoval závěr

Druhý poločas začali lépe aktivní a sebevědomí domácí, když ve 48. minutě z trestného kopu z 30 metrů trefil kapitán Bouchal tvrdou střelou břevno. V 51. minutě prošel Kándl z půlící čáry přes 3 hráče, Baštýř mu včasným vyběhnutím nedovolil skórovat. V 55. minutě po autovém vhazování vybojoval míč Bambule, prošel s ním zprava k hranici šestnáctky a míč předložil úplně volnému Davidu Mlýnkovi, který ho s přehledem umístil k tyči - 3:0. V 57. minutě se osmělili hosté, když nejprve vyslal na bránu „propagační“ střelu střídající Holub, aby si to po chvíli zopakoval, tentokrát tvrdě a zpoza hráčů. Maršán v poslední chvíli vyrazil míč kolenem.

V 62. minutě mohlo být rozhodnuto. Bouchal prošel opět od půlky přes několik hráčů, jeho zakončení však překazil znovu Baštýř, když jeho střelu vyrazil hlavou. Domácí pod dojmem, že se daří, začali hrát víc lehkovážně až nezodpovědně. Hosté se snažili vymanit z pasivity a chtěli ještě zápas zdramatizovat. To se jim povedlo, když v 71. minutě tvrdě vystřelil z 25 metrů Hubička. Maršán obětavě míč vyrazil do strany, kde se ho zmocnil Smetana a vrátil před prázdnou bránu Brůžkovi a ten už si věděl rady - 3:1.

Za tři minuty bylo hostům ještě lépe, protože exželečský Brůžek prošel s míčem nikým neatakován před hranici šestnáctky a jeho střela s tečí obránce skončila v brance - 3:2. Domácí očekávali vrácení míče po přerušené hře s následným míčem rozhodčího, a tak nebyli všichni koncentrovaní. Tento moment vnesl do zbytku zápasu velkou porci nervozity, vzájemného osočování, faulů i žlutých karet. Z fotbalových momentů už jen tři.

V 78. minutě nebezpečně zahraný rohový kop Bouchala dopadl na hlavu Davida Mlýnka, ale bez efektu. V 84. minutě dlouhý nákop Suchana před bránu Maršán ve skrumáži vyrazil a stačil vyrazit i dorážku Holuba. Konečná podoba skóre byla uzavřena v 88. minutě, když Bouchal na hranici sebeobětování skluzem uvolnil střídajícího Vávru, ten se zprava vřítil do šestnáctky a tvrdou střelou vymetl šibenici - 4:2. Fotbalová lahůdka ukončila domácí obavy o výsledek a také zajímavý zápas, který se divákům líbil, a tak obě mužstva byla po zápase odměněna potleskem.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „První poločas jsme měli pod kontrolou. Ve druhém poločase jsme ze začátku dali rychlý gól a myslel jsem si, že zápas již dohrajeme v klidu. Bohužel jsme trochu polevili a zápas se díky dvěma rychlým brankám hostů zdramatizoval. Naštěstí dal Petr Vávra ke konci pojistku. Jsem rád, že tři body zůstaly doma.“

SK Lišov – TJ ZD Kovářov 4:2 (2:0)

Branky: 30. Kandl, 38. Kandl, 55. D. Mlýnek, 89. Vávra – 68. a 70. Brůžek. Rozhodčí: Boček – Kříž, Prinz. ŽK: 3:2 (Kandl, D. Mlýnek, Maršán – Svojše, Smetana). Diváci: 120.

Lišov: Maršán – Shýbal, Brtna, Koláček, Mach – Mlýnek D., Bambule, Bouchal, Mlýnek L. (25. Fiktus, 85. Kyrián) – Kándl (60. Burda), Kandl (68. Vávra). Trenér Jiří Beneda.

Kovářov: Baštýř – Hubička, Kvasnička, Suchan, Jarošík, Novák (46. Holub), Faukner, Svojše, Smetana, Škoch, Brůžek.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov