Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice nezaváhaly v Milevsku. Náskok na čele zvýšily na tucet bodů

 
středa, 29. března 2017, 18:55

Za slunečného nedělního počasí zahájili druhou část soutěže fotbalisté lídra TJ Dražice. Navázat na úspěšný podzim chtěli v utkání s Milevskem, jehož béčko okupuje samotný spodek tabulky.

Hosté byli tedy favority, ale umělý povrch a nerozehranost jejich borců znamenaly, že první poločas neměl až takovou kvalitu. Byli sice fotbalovější a hra se odehrávala vesměs na polovině domácích, ale k nějakým gólovkám nedocházelo. Střely K. Novotného a D. Štechera mířily mimo tyče, stejně jako hlavička Horky nebo dorážka Kromky.

Až přišla 21. minuta, J. Štecher zatáhl balon po levé straně a byl faulován hodně nečistě hrajícím Červenkou. Přímý kop rozehrál obávaný exekutor podobných situací Valášek a jak je jeho zvykem, posadil balon přímo na hlavu Horkovi. Pro dražického střelce pak už nebyl problém z bezprostřední vzdálenosti vsítit úvodní branku - 0:1.

Domácí se i v dalším průběhu převážně bránili tlaku Dražic. Z ojedinělého protiútoku zahrozil jen Csanda ve 38. minutě Střela však směřovala doprostřed branky a nemohla překvapit připraveného brankáře Baku.

Druhý poločas začali lépe vzduchotechnici, zatlačili hosty před pokutové území, ale k vážnému ohrožení Bakovy branky se nedostávali. Jejich snahu pak hodně zbrzdila akce na druhé straně hřiště. Ve 49. minutě se dostal do šance agilní J. Štecher. Jeho prudkou střelu brankář jen reflexivně vyrazil před sebe přímo na kopačku Veselého. Tomu sice první střelu dokázal obránce zablokovat, ale opět tak nešťastně, že Veselý dostal ještě druhou šanci, při pokusu o kličku byl však faulován a rozhodčí správně odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil Jiří Štecher – 0:2.

Když přidal Kromka další gól hned o dvě minuty nato, bylo prakticky rozhodnuto. Hezký fotbalový moment začal K. Novotný, zatáhl balon po pravém křídle a ideálně nacentroval na nabíhajícího Jana Kromku. Nejlepší kanonýr soutěže se hlavou nemýlil a potřetí rozvlnil síť za zády gólmana Máry – 0:3.

V 57. minutě se opět K. Novotný vzdaloval svým pronásledovatelům po pravém křídle a opět našel svým centrem ve vápně svého spoluhráče. Tentokrát si míč našel Horku, jehož hlavička však zamířila pouze do horní tyče.

Účet zápasu uzavřel Jiří Štecher v 65. minutě. Po rohovém kopu Valáška vrátil přetažený balon před branku Bareš, nejvýše vyskočil J. Štecher a svým druhým zápisem uzavřel střelecký den – 0:4. Domácí mohli jen korigovat nepříznivý výsledek, kdyby rozhodčí Krčín odpískal pokutový kop po faulu Schloffa na pronikajícího Patáka. Píšťalka zůstala němá a na stavu skóre se už nic nezměnilo.

„Závěrem nutno dodat, že jsme si vítězství zasloužili. Celý zápas jsme byli lepším týmem, a i když tu a tam ještě něco nefungovalo podle představ, na Milevsko to stačilo. Ta opravdová prověrka nás čeká hned koncem tohoto týdne. Na náš trávník přijede Sokol S. Ústí, který se dere tabulkou vzhůru a jistě nám bude chtít oplatit podzimní porážku,“ uvedl vedoucí dražického mužstva Lubomír Kolář.


FC ZVVZ Milevsko B – TJ Dražice 0:4 (0:1)

                     Góly: 49. a 65. J. Štecher, 21. Horka, 51. Kromka.                       

Rozhodčí: Krčín - Kroutl, Hučík. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:0. Diváků: 60.


Milevsko B: Mára - Masopust, Červenka, Pavel Novotný, Šimák (72. Reiniš), Sedlák, Starý (46. Milaberský), P. Komárek, Pinc, Paták, Csanda. Trenér Jiří Hadáček.

Dražice: Baka - Valášek, Fořt, Hořejší, Schloff, K. Novotný (59. Petr Novotný), J. Štecher (75. M. Stuchlík), Veselý, D. Štecher (68. Pfeifer), Kromka (66. Bareš), Horka (88. Smutný). Hrající trenér Miloš Veselý.                        


Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Petr Vlasák