Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Lažiště v domácí premiéře nestačil na Osek

 
středa, 21. srpna 2019, 17:02

Ve 2. kole KP na sebe narazily Lažiště a Osek. Oba týmy zahájily soutěž úspěšně. Osek doma suverénně porazil Táborsko B a Lažišťští přivezli nečekaně bod z Milevska. Tudíž se čekal se zajímavý a ofenzivní fotbal. To se zejména v první půli nepotvrdilo.

V úvodu utkání se dostali ke dvěma nebezpečným střelám zpoza šestnáctky hosté, ale Vojtíšek si s nimi bezpečně poradil. Poté přišla první, a na dlouhou dobu poslední šance. Do otevřené domácí obrany vyslal Hosnedl pas na D. Říského, který postupoval sám na Vojtíška, ale ten stačil jeho střelu nohou vyrazit. Poté drželi balon na noze spíše domácí, ale pozorná hostující obrana je do vážnější šance nepustila. Až do závěru poločasu se tak na hřišti nic zajímavého neodehrávalo.

Na konci první 45minutovky zahrávali hosté Hochem rohový kop, který se domácím podařilo odvrátit na další roh. I ten další roh domácí odvrátili, ale pouze k Hochovi, který ho vrátil zpět do vápna. Cardovu hlavičku stačil Vojtíšek vyrazit, ale na dorážku J. Říského byl již krátký. Hned za minutu rozehrával Volmut trestný kop. Jeho centr prolétl kolem všech hráčů až k překvapenému Budošovi, který ho se štěstím vyrazil přímo na nohu Linharta. Jeho rána ale těsně minula Budošovu levou tyč. To byla do té doby asi největší šance domácích.

Byl míč za čarou?

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. Ale opět to bylo pouze dobývání oseckého území. Hostující obrana držela domácí střelce na dostřel a ti prakticky Budoše neohrozili. Hosté v první dvacetiminutovce druhé půle navštívili domácí polovinu pouze sporadicky. Až v 67. minutě hlavičkoval nebezpečně Carda, ale jeho střelu vyrazil pohotově Vojtíšek na roh. Ten opět skončil na hlavě Cardy. Jeho hlavičku domácí brankář nadvakrát vyrazil, ale dle pomezního rozhodčího Lepiče, to bylo již za brankovou čárou. Toto rozhodnutí vyvolalo velké emoce a pravděpodobně to byl rozhodující moment tohoto utkání. Od této chvíle se jinak slušná hra přiostřila, přibyly i diskuze s rozhodčími a samozřejmě se začalo i „žlutit“.

Za tři minuty to bylo již o tři branky. Nákop Hosnedla nedostal do bezpečí Albert. Toho využil D. Říský, který obešel Vojtíška a poslal balon do prázdné branky. V 77. minutě si zpracoval na vápně Makošův centr střídající Hrbek, přehodil si ho na levačku a zkušeně snížil střelou na zadní tyč. Jiskru naděje pro domácí uhasil J. Říský, který se protáhl kolem Bízka a z úhlu prostřelil Vojtíška počtvrté. Poté se ještě do dvou šancí dostal zkušený Hrbek, ale jednou ho vychytal Budoš a podruhé přestřelil. To bylo v tomto utkání vše.

Chyběli Vokatý s M. Sedláčkem

První domácí zápas v KP po pěti letech se domácím příliš nevydařil. Hosté vyhráli zaslouženě, jelikož byly úspěšnější a důraznější před oběma brankami, což je pro výsledek vždy rozhodující. Domácím nebylo nic platné, že měli balon více na svých kopačkách než hosté. Osecké opět táhli za vítězstvím klíčoví hráči (J. a D. Říšští, Hoch a Carda). To na domácí straně bylo znát zejména v ofenzívě, že chybí útočná esa Vokatý a M. Sedláček, kteří loni nastříleli přes třicet mistrovských branek. Navíc ze základní sestavy chyběl i defenzivní středopolař Hušek. Nebýt střídajícího Hrbka, tak se do pořádné brankové příležitosti ani nedostali, což je opravdu málo.

V příštím týdnu budou Osečtí chtít pokračovat ve vítězné sérii, když se jim to pokusí překazit nevyzpytatelná Blatná. Lažišťští zajíždějí do Rudolfova a potřebují nahradit domácí ztrátu, aby jim neutekl začátek soutěže.

FK Lažiště – TJ Osek 1:4 (0:1)

Branky: 77. Hrbek – 42., 80. J. Říský, 67. Carda, 70. D. Říský. Rozhodčí: Žemlička – Lepič, Toucha. ŽK: 6:4 (Hojdekr, D. Sedláček, Bízek, Jar. Rauscher, Linhart, Makoš - Benda, Brabec, Hosnedl, Budoš). Diváků: 120.

Lažiště: Vojtíšek – Macek, Bízek, Albert, Jar. Rauscher – Makoš, Hojdekr (70. Hrbek), Jak. Rauscher, Volmut (81. Ostadál), D. Sedláček (55. Málek) – Linhart. Trenér Raušer.

Osek: Budoš – Rybák (15. Čapek), Krejčí, Carda, Benda – Hosnedl (88. Hájek), Hoch, Brabec, Kinkor – J. Říský – D. Říský (81. Lávička). Trenér Voříšek.

 
 
Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle