Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Nováčci doma prohrávali. Protivín potrápil Olešník

 
neděle, 18. srpna 2019, 21:23

Kvarteto týmů nezaváhalo ani ve druhém kole nejvyšší krajské soutěže a drží si stoprocentní bilanci. Vedoucí Lom dokonce ani neinkasoval. Na opačném konci tabulky si připsaly druhou porážku S. Ústí, Čimelice a Strakonice. Olešník se nadřel na očekávané body s Protivínem, béčko Táborska na Svépomoci zdolalo poločasovým výsledkem Rudolfov. Trojlístek nováčků na domácí půdě nezískal ani bod. To původně sestupující Dražice jedou nad plán. Nasbíraly již šest bodů, za celé jaro jich měly jen deset. Podrobnosti přineseme.

Táborským stačil na tři body poločas

Stadion Svépomoc v Táboře bude letos domácím stánkem nejen Lomu, ale i táborské rezervy. Po propadáku v Oseku hostila Rudolfov a v omlazené sestavě, kterou posílil na poločas jen Diarra, dokázala získat první body. Všechny tři branky utkání s Rudolfovem padly už v úvodním dějství. „Odehráli jsme slušný první poločas. Byla tam řada kombinačních akcí, výborně jsme řešili přechodovou fázi, bohužel v koncovce nebyla řešení správná. Skóre mohlo být výraznější,“ poznamenal táborský lodivod Karel Musil.

Už v 7. minutě překonal brankáře Teringla záložník Roman Mischnik, který patřil k nejlepším táborským hráčům. Po dvaceti minutách jej napodobil Vladislav Štefl a domácí rázem vedli již 2:0. Hostující Marek Sládek v závěru první půle snížil a vykřesal naději. Rudolfov bez Pouzara nasadil na závěrečnou čtvrthodinu Šindeláře, Prokeš nastřelil tyč, ale na vyrovnání nedosáhl. „Ve druhém poločase jsme se vrátili k dorosteneckému fotbalu, akce nahoru dolů, spousta zbytečných ztrát a bez zakončení. Pro náš mladý tým je výhra důležitá hlavně z hlediska sebevědomí,“ uvedl Musil.

Milevsko se podělilo s Blatnou

Vzduchotechnici mají spadeno na nerozhodné výsledky. Vloni jich uhráli rovných deset a letošní sezonu nastartovali již dvěma plichtami. Druhá vzešla z utkání v Blatné. Domácí trenéři zamíchali po vysoké porážce v Dražicích sestavou a na trávníku to bylo vidět. „První poločas nebyl z naší strany opět ideální, lze to omluvit čtyřmi změnami v sestavě, které jsme oproti minulému kolu udělali,“ sdělil blatenský asistent Roman Remeš.

V úvodu druhého poločasu potrestal nepozornost domácí obrany forvard Jaroslav Hadáček a Milevsko šlo lacino do vedení. Blatná, které se v týdnu vrátil zpět z Lomu útočník Michal Kůst, se postupně oklepala ze šoku a začala soupeře přehrávat. „Vyústěním toho byla vstřelená vyrovnávací branka Jakubem Novým. S naší hrou ale ještě nejsme zdaleka spokojeni. Bod, respektive remíza, je z našeho pohledu spravedlivá,“ řekl Remeš. V milevské brance musel zaskočit za Dvořáka 17letý benjamínek Vojtěch Neužil.

Třeboň nachystala další drama v Paďousích

Do „Paďous“ se po roce vrátil krajský přebor a svěřenci trenéra Marka Pěkniceho pomýšleli na první body. Už v 6. minutě je k nim přiblížil Martin Doubek a slibný náskok drželi až do 72. minuty. Hra měla nasazení, hostům chyběl klid v koncovce. Šancí si připravili požehnaně. Domácí měli tři velké příležitosti k pojištění náskoku. Třeboňský kouč Karel Kladenský měl šťastnou ruku při střídání. Zrovna poslal na trávník další dvě čerstvé síly. Navrátilec z Bavorovic Marek Pancíř dal po půlminutě pobytu hlavou vyrovnávací gól.

Drama přinese samotný závěr. Minule promrhala Třeboň body s Protivínem pasivitou a inkasování dvou gólů v posledních čtyřech minutách. Situace se opakuje jako přes kopírák jen s tím rozdílem, že za velkým obratem jdou hráči Jiskry. „Z naší strany to byl další šílený zápas,“ kroutí hlavou Kladenský, který si na střídačce vytrpěl své. Hosté měli převahu a v 85. minutě neúnavný Jan Matoušek tečovanou ranou z dálky strhl vedení na třeboňskou stranu. Hektický závěr završil druhý náhradník Jakub Schneider gólem do odkryté brány. „Herně to opět nebylo špatné, ale koncovka nám doslova drhne,“ oddechl si Kladenský.

Derniéru čimelického Němce pokazil Lom

V domácím týmu nastoupil ke svému poslednímu zápasu s kapitánskou páskou za chvilku 38letý zadák Michal Němec. Byl to právě on, kdo se dostal v první minutě do vynikající šance, avšak zakončil těsně vedle. Ve 12. minutě Němec za potlesku všech přihlížejících opustil hřiště a nahradil jej Hovorka. Ještě předtím hlavičkoval do břevna Hegenbart. Hosté se osmělili na konci první půle, střelu Neužila skvěle vychytal Hřebejk.

Začátek druhého poločasu domácí hrubě nezvládli. Špatnou rozehrávku ve středu hřiště potrestal přízemní střelou Ondřej Kosobud. Následně zahrozil střídající Vysušil. Lom si postupně vytvořil převahu. Domácí to zkoušeli v 64. minutě, kdy Varhanův pokus Chylík vyrazil a ještě v téže minutě hlavičkoval mimo Mezera. Dvacet minut do konce nařídil sudí penaltu (podle domácích hodně přísnou) a David Neužil se nemýlil. Čimeličtí se trápí v koncovce a budou muset vyhlásit konkurs na střelce.

Olešník se nadřel na výhru s Protivínem

Obhájce byl v domácím střetnutí velkým favoritem, minulý podzim tu vyprášil hosty 5:1. Jenže zatímco olešnická obrana obdržela za uplynulé jaro pouhé čtyři góly, tentokrát si vybrala slabší chvilky. V 15. minutě zúročil brejk přehozením brankáře Hanuse Tomáš Kouba. Ale už zapět minut dokázal odpovědět hlavou po rohu Zbyněk Vorel. Pak se dvakrát vyznamenal proti Dudkovi brankář Hanus. Šest minut před pauzou naservíroval Šíma ideální přihrávku před prázdnou branku pro Slavomíra Vařáka, který nemohl netrefit. Jenže za pár minut po úniku J. Vorla dorážel Buko Leroy Abatawa premiérovým zásahem na 2:2.

Utkání bylo dlouho na vážkách. Protivín sympaticky bojoval o každý míč a využíval veškeré možnosti k zaútočení. Výsledkem byla oboustranná ofenzivní podívaná. V 69. minutě připravil divákům fotbalovou lahůdku Lukáš Dudek. Odražený míč poslal ze 40 metrů na vápně stojícímu Hanusovi rovnou do branky. Parádní kousek se ukázal jako rozhodující a vítězný.

Osecká ofenziva řádila i v Lažišti

V sestavě nováčka citelně chyběli ofenzivní M. Sedláček a Vokatý, kteří v minulé sezoně nasázeli přes třicet branek, ve středu pole Hušek. Osek vyhrál zaslouženě, protože byl ve vyrovnaném duelu směrem dopředu nebezpečnější a měl i více individualit. Po opatrném začátku měl na konci první desetiminutovky velkou šanci D. Říský, samostatný nájezd mu vychytal nohou domácí brankář Vojtíšek. Lažišťští měli v dalších minutách míč častěji na kopačkách, ale nic vážnějšího si nevytvořili. Až v závěru po druhém rohu Hocha za sebou hlavičkoval Carda a Vojtíškem vyražený balón dorazil Jakub Říský. Vzápětí se štěstím vykopl nohama propadnutý míč Budoš k Linhartovi, ale ten těsně minul.

Také po přestávce se domácí častěji zdržovali na soupeřově polovině, ale veškerá snaha končila u velkého čtverce. Až přišel další roh a pokus hlavičkujícího Martina Cardy vyrazil Vojtíšek údajně dle asistenta rozhodčího Lepiče za lajnou a byl stav nula dva. Ihned po druhém gólu udělal chybu Albert a David Říský pohodlně skóroval. Poté střídající Jan Hrbek levačkou snížil. Ale poslední slovo měli hosté. Jakub Říský prošel ze strany do vápna a z úhlu prostřelil Vojtíška. V závěru mohl dvakrát korigovat Hrbek, ale nejprve ho vychytal Budoš a poté přestřelil.

Dražice dobyly Křemelku, Lízal na vše nestačil

V úvodní půlhodině se do vyložených šancí dostávali jen hosté z Dražic a jen zásluhou brankáře Strakonic Lukáše Lízala zůstávalo skóre 0:0. Již ve 4. minutě Hojdar z dobré pozice nastřelil tyč. Zakrátko Stuchlíkovu dobře mířenou střelu vytáhl Lízal konečky prstů. Ve 24. minutě měl na noze gólovou šanci Kromka, ale Lízal opět zachránil. Ve 30. minutě ruku stopera Dražic Horky ve vápně posoudil rozhodčí jako penaltovou a David Bálek ji bezpečně proměnil. Při Štecherově střele znovu úřadoval Lízal výborným zákrokem a tak šli Strakoničtí do kabin s jednogólovým náskokem.

Junior mohl po čtyřech minutách druhé půle navýšit náskok, ale brankář Baka začaroval při hlavičce Němečka. V 58. minutě už hosté udeřili. Po dvou hrubých chybách za sebou pohodlně vyrovnal Michal Hojdar. V 67. minutě měl hned dvě gólovky na noze opět Hojdar, ale skončily jen v rukavicích skvělého Lízala. V 70. minutě domácí obrana neuhlídala po trestném kopu Jana Kromku a ten hlavou míč usměrnil do sítě. Ještě jednu velkou šanci vychytal Lízal v 76. minutě, když z blízka chytil střelu Stuchlíka. A protože se domácí (vyslali do boje střídající veterány Zušťáka s Kostkou) do šance už nedostali, odvezli si hosté plný počet bodů.

Jankov využil přesilovku jen k vyrovnání

Úvodní desetiminutovka patřila Krumlovu. Fotbalisté Slavoje dobře kombinovali a po rohu Nováka v 10.minutě poprvé ohrozili Komárka krásnou střelou Kabeleho, kterou gólman Jankova vyrazil. Poté byli více nebezpečnější domácí. Alespoň co se gólových příležitostí týče. Jenže Šebelka svoje sólo nepřetavil v gól a Kollár v 33.minutě v tutové šanci hlavičkoval vedle. V 39.minutě přišel lacino na vlastní polovině o balón Beránek a jeho chybu nová posila Slavoje Ladislav Vávra potrestala úvodní brankou zápasu. Druhý poločas ovlivnila červená karta hostujícího Svobody, jenž v 50.minutě obdržel druhou žlutou a musel předčasně do sprch.

Jankov svého soupeře zatlačil a vypracoval si další velké šance. Podruhé v utkání zklamal na malém vápně zakončující Kollár, Smékalovu nebezpečnou hlavičku skvěle vyrazil Trnka, dorážka Bürgera zamířila nepochopitelně nad branku. V 57.minutě šel sám na Trnku Smékal, ale ani on hostující oporu v brance nepřelstil. Jankov se přeci jen dočkal v 68.minutě, kdy Kollárův rohový kop gólově zakončil Marek Kroneisl - 1:1. Po náznacích a několika střelách na obou stranách už jiná branka nepadla, a tak se soupeři rozešli smírně. „Ať si říká kdo chce, co chce, my jsme dnes měli zvítězit 4:1. Obrovských šancí jsme měli dostatek, ale totálně jsme je zazdili. Můžeme tu zase týden chodit a říkat si, jak jsme podali dobrý výkon, jenže po dvou kolech místo čtyř bodů máme jeden. Dnes jsme si to prosr… svojí lemplovitostí a nekvalitou v zakončení,“ bědoval vedoucí mužstva Petr Maxa.

 

VÝSLEDKY 2. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 2:1 (2:1)

Góly: 7. Mischnik, 21. Štefl - 37. Sládek.

Sokol Sezimovo Ústí – TJ Jiskra Třeboň 1:3 (1:0)

Góly: 6. Doubek - 72. Pancíř, 85. Matoušek, 90. Schneider.

FK Olešník – FK Protivín 3:2 (2:2)

Góly: 15. Kouba, 38. Vařák, 68. Dudek - 20. Zb. Vorel, 40. Buko Leroy.

SK SIKO Čimelice – TJ Sokol Lom 0:2 (0:0)

Góly: 48. O. Kosobud, 71. (pen.) Neužil.

TJ Blatná – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Góly: 69. Nový - 47. Hadáček.

FK Lažiště – TJ Osek 1:4 (0:1)

Góly: 77. Hrbek - 42. a 80. J. Říský, 67. Carda, 70. D. Říský.

FK Junior Strakonice – TJ Dražice 1:2 (1:0)

Góly: 31. (pen.) Bálek - 57. Hojdar, 70. Kromka.

SK Jankov – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:1)

Góly: 68. Kroneisl - 39. Vávra.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle (5x), Daniel Pekař (1)