Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligisté poprvé doma: Písek hostí silné Domažlice, Táborsko nováčka Hostouň

 
pátek, 16. srpna 2019, 13:51

Oba jihočeští zástupci v České fotbalové lize (skupině A) se o víkendu poprvé ukáží vlastním fanouškům. Na závěr náročného „anglického“ týdne a dobrém vstupu do sezony se chtějí předvést v tom nejlepším světle.

Po sobotní remíze na Vltavínu a postupu ve středečním poháru v Dobříši čeká svěřence Milana Nouska ml. těžký soupeř, který se zařadil do užší špičky ČFL. V posledních dvou sezonách skončil na čtvrté a páté příčce. Domažlice hostily na úvod sezony jednoho z nejtěžších soupeřů, ambiciózní béčko Sparty Praha. Během Chodských slavností dorazilo stadion Střelnice přes 1800 diváků. Na třetí ligu neskutečný počet. Favorit měl co dělat, aby v závěru uhájil těsný náskok 2:1. A to prohrával už od první minuty gólem Petra Došlého. Ve středečním poháru vyhrály Domažlice ve Zbuzanech 3:1 (Pek, Brabec, Matas). 

„Na úvod máme docela dobré prověrky,“ pousmál se trenér Nousek nad dalším silným protivníkem z čela loňské tabulky třetí ligy. Píseckým ale otevřená hra vyhovuje daleko lépe, než když někdo brání po celé utkání. Prokázali to už s Vltavínem. „Možná jsme svou aktivitou a ofenzivou domácí zaskočili,“ poznamenal Nousek. Trenér Frýdek uznal, že dvěma body vytěžili maximum.

Velká dávka ofenzivního fotbalu se předpokládá i v sobotním střetnutí s Domažlicemi. Pokud by se opakovala poslední přestřelka v poměru 4:4, mají se písečtí fanoušci na co těšit. „V Domažlicích se tehdy hrál pohledný zápas nahoru dolů a v podobném rytmu se asi bude odehrávat i teď. Co trochu znám trenéra Domažlic, určitě nebude nějak ustupovat ze své taktiky a stylu hry a diváci se mohou těšit na líbivý a velice ofenzivní fotbal,“ odhaduje Nousek. V kádru pro nejbližší utkání nebude opět pouze David Kubiše, který sbírá zlaté medaile v Číně na Světových hrách policistů a hasičů.

Sobotní zápas s výkopem v 10,15 hodin řídí trojice rozhodčích Krejsa - Matějček, Štefan.


Trenér Miloslav Brožek před Hostouní: Respektujeme nováčka, ale doma chceme vyhrát

V neděli 18. srpna v 17 hodin přivítá stadion Kvapilka a domácí celek FC MAS Táborsko prvního soupeře ve Fortuna ČFL. Bude jím Sokol Hostouň, tým z okresu Kladno, který postoupil z divize. Po výhře v Benešově a pak i v I. kole poháru je Táborsko dobře naladěno.

Trenér FCT Miloslav Brožek na adresu nedělního protivníka řekl, že zkušená stoperská dvojice exligistů Trapp – Dosoudil budí respekt. „Možná to bude znít troufale, ale máme na to soupeře přehrát pohybem a kombinací. Máme respekt k nováčkovi, ale domácí prostředí nám velí vyhrát. Chceme potvrdit předchozí dobré výsledky,“ míní Miloslav Brožek. Ten doufá, že do ochozů dorazí co nejvíce diváků, kteří uvidí ze strany domácího celku pohledný fotbal. „Naší snahou bylo, abychom dobře zregenerovali, máme zraněné hráče, nejsme v úplně komfortním složení. Víme, že nás v neděli čeká tuhý boj a zřejmě dobývání branky soupeře,“ uzavřel Miloslav Brožek.

Zápas odřídí trio rozhodčích: Černý – Severýn, Cichra.

Prodej vstupenek zůstává jako obvykle v kase od plaveckého bazénu a z ulice Kvapilova. Ceny vstupenek jsou 60,-Kč a 30,-Kč (zlevněná). Před zápasem bude ještě možnost koupit permanentky na podzimní část sezony u kasy z ulice Kvapilova. Cena jsou 350,-Kč a 180,-Kč (zlevněná). Klub přidá pro fanoušky-cyklisty kolostav ke vchodu od přilehlé haly Eden.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha, Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama