Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vypadla z poháru se vztyčenou hlavou

 
čtvrtek, 15. srpna 2019, 10:17

Více než tři sta diváků si našlo cestu na soběslavský stadion ve středečním 1. kole MOL Cupu. Spartak po vyřazení J. Hradce hostil třetiligový Benešov.

Soběslav, která nechala odpočívat elitního střelce Vaňka, byla Benešovu po celých devadesát minut vyrovnaným soupeřem. „Hrálo se vyrovnané utkání, které rozhodly maličkosti. Divákům se zápas musel líbit i když pro nás nedopadl dobře,“ uvedl vedoucí soběslavské mužstva Michal Lemberka.

Zápas začal z obou stran opatrně. Benešovští už domácí napodruhé nepodcenili. „Takřka totožné týmy spolu odehrály zápas u nás v létě na turnaji, kdy se nám povedlo vyhrát 2:0. Bylo to téměř zrcadlové utkání,“ poznamenal Lemberka.

Úvodní dějství skončilo bez gólů, ale sotva zahájil druhý poločas, ujali se hosté vedení. Po chybě Soběslavských na levé straně a nedůrazu před brankou se míč odrazil na šestnáctku a Vrňák prostřelil chumel hráčů i marně natahujícího se Kuníka.

Rozhodla sporná penalta

V 59. minutě přidal Benešov postupovou pojistku z diskutabilní penalty. Brankář Kuník neudržel těžký centr, a když se ho snažil nadvakrát zkrotit přes clonícího protihráče, posoudil to rozhodčí jako faul a nařídil pokutový kop. Vrňák z bílého bodu nezaváhal.

Ze Středočechů spadla nervozita a s vědomým dvougólového náskoku se zatáhli na vlastní polovinu. Domácí se snažili o kontaktní gól, kterým by mohli zdramatizovat závěr utkání, ale po delší době vyšli střelecky naprázdno.

„Naše snaha však v góly nevyústila, i když šancí byl dostatek. Benešovská obrana včetně brankáře pracovala velmi dobře. Gratulujeme hostům k postupu a děkujeme více než třem stovkám diváků za návštěvu,“ dodal po pohárovém vyřazení Michal Lemberka.

FK Spartak Soběslav – SK Benešov 0:2 (0:0)

Branky: 47. a 59. (pen.) Vrňák. Rozhodčí: Kubec – Kožár, Štrincl. ŽK: 3:2. Diváků: 326.

Soběslav: Kuník – Zeman, Boháč, Suchan, Podráský – Hromada – Mazouch (56. Bouška), Bouchal (74. Suda), Kutner (64. Varačka), Žalda – Dvořák.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama