Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Z tříbodového zisku se v premiéře těšily Soběslav a Katovice

 
středa, 14. srpna 2019, 19:21

Jen dva z pěti úvodních zápasů jihočeských mužstev v divizi A skončily úspěšně. Soběslav si bez větších potíží poradila se Sedlčany. Vítězství korunovala ve druhé půli třemi góly v rozmezí pěti minut. Venku zabodovaly jen Katovice, které po kolektivním výkonu porazily dalšího nováčka Mýto. Selhala Čížová v Rokycanech. S oslabenou družinou podlehla nadšeně bojujícímu staronováčkovi divize gólem v závěru. Mladíci J. Hradce a rezervy Dynama se seznamovali s celostátní soutěží po všech stránkách.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 1. KOLE DIVIZE A 


FC Rokycany - Sokol Čížová 1:0 (0:0)

Gól: 85. Kroc. Rozhodčí: Nehasil - Šmat, Coufal. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:3. Diváků: 310. Páteční předehrávka.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Zahrádka, O. Gregor (16. M. Gregor), Majer, Janda, Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: J. Novák, Majer

Petr Janda, hrající asistent Čížové: „K zápasu jsme odjížděli bohužel jen s dvanácti hráči a v první polovině utkání se nám navíc ještě zranil záložník Ondřej Gregor. První poločas jsme odehráli slušně a měli jsme i víc možností než soupeř, který si žádné šance nevypracoval. Dobré to bylo až do šedesáté minuty, dokud jsme stačili běhat. Pak se ale začala projevovat naše horší kondice, neboť jsme toho předtím moc nenatrénovali a v létě odehráli v podstatě jen jedno přípravné utkání. Rokycany nás začaly přehrávat. Dvě šance ještě náš brankář Novák stačil zneškodnit, pět minut před koncem jsme však dostali smolný gól. Problém byl v tom, že nás bylo málo a nemohli jsme na rozdíl od domácích sestavu prostřídat."


SK Klatovy 1898 - SK Dynamo Č. Budějovice B 3:1 (1:0)

Góly: 26. Diviš, 55. Nekola, 73. Janda - 88. Matoušek. Rozhodčí: Štefan - Machýček, Dohnal. Delegát: Havránek. ŽK: 1:2. Diváků: 220.

Dynamo B: Luksch – Malecha (46. Matoušek), Kočí, Jáša, Míka – Šplíchal, Pařízek, Tomek (82. Kalu), Kalousek – Etemike (56. Bouguetouta), Lindák. Trenér Jaromír Plocek.

Ohlas doplníme.


FK Spartak Soběslav – Tatran Sedlčany 4:0 (1:0)

Góly: 39. a 66. (pen.) Vaněk, 68. Kutner, 71. Varačka. Rozhodčí: Švorc - Starý, Průcha. Delegát: Bláha. ŽK: 3:4. Diváků: 214.

Soběslav: Kuník – Podráský, Boháč, Suchan, Bouška – Žalda (70. Mazouch), Hromada, Bouchal, Vaněk (77. Suda) – Kutner – Varačka. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Vaněk, Bouchal, Kuník

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Výsledkově se začátek sezóny povedl, což mě samozřejmě těší. Myslím, že pro Sedlčany je to dost kruté. S naším výkonem až tak spokojen nejsem. Z naší strany tam bylo hodně nevynucených chyb, hlavně v rozehrávce a přechodové části, byly tam i dvě fatální chyby, kterých bychom se měli příště vyvarovat. Byly tam ale i fáze zapasu, kde jsem byl spokojen, a věřím, že se budeme zápas od zápasu zlepšovat. Vyzdvihl bych dobrou práci mužstva v defenzivě a oku lahodící akci před třetím gólem. Ve středu v poháru dostanou určitě šanci hráči širšího kádru a v sobotu budeme chtít v derby bodovat naplno.“


Český lev-Union Beroun – FK Jindřichův Hradec 1910 4:1 (1:0)

Góly: 13., 56. a 83. (pen.) Horel, 47. Krejča - 72. Toman. Rozhodčí: Hodek - Pálek, Fencl. Delegát: Pospíšil. ŽK: 1:4. Diváků: 140.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Völfel (62. Chyška), Králíček, Votava – Cajz (76. Krejník), Abderrabi (88. D. Cettl), Jindra, Janák – Princ (65. Kubín), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Blažek, Cajz.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bohužel s naším prvním vystoupením nemohu být spokojen. Beroun byl naprosto hratelným soupeřem a jen naším přičiněním jsme mu pomohli k vítězství. Naše hra byla nedůrazná, hodně nepřesná, chyběla kvalita a to všechno v koktejlu s individuálním pochybením některých hráčů znamenalo porážku.“


TJ Slavoj Mýto – SK Otava Katovice 1:2 (0:1)

Góly: 83. Zajíček - 19. Kadula, 74. Pavlovič. Rozhodčí: Štrincl - Kříž, Kožár. Delegát: Šmat. ŽK: 2:0. Diváků: 320.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Janoch, Cibulka – Miklas (66. Požárek), Kahuj, Pavlovič, Bálek – Kadula (82. Hromíř), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „V historicky prvním divizním utkání jsme vycházeli ze zabezpečené a dobře organizované obrany. Zároveň nám vycházely rychlé přechody do útoku, ke kterým máme na krajích vhodné hráče. Domácím jsme zneprůchodnili střed hřiště, kde jsme si dávali pozor na českého reprezentanta ve futsalu Rešetára. První branku vstřelil po samostatné akci Kadula. Na půlce si převzal míč a navzdory přesile obránců a jejich atakům se dokázal na vápně uvolnit a přesnou a tvrdou střelou k tyči nás poslal do vedení. Do konce první půle ještě běžel sám na brankáře Miklas, ale výborně chytajícího Vilda neprostřelil. Ve druhé půli jsme opět pozorně bránili a podnikali rychlé protiútoky. Sami na brankáře běželi Uher a Požárek, ale domácí gólman byl zase úspěšnější. Vyzrál na něj až Pavlovič, který se ve vápně uvolnil a technickým obloučkem nad padajícím Vildem zvýšil naše vedení. Domácí snížili poté, co se k odraženému míči dostal Zajíček a podél vybíhajícího Švehly poslal míč do naší sítě. Mohli jsme přidat třetí rozhodující gól. Nakonec nás to ale nemrzelo, protože jsme všechny centry do vápna odvrátili. Považujeme naše vítězství za zasloužené. Z hráčů tentokrát nechci nikoho vyzdvihovat. Na každém byla zřejmá touha zvítězit, což se právě díky nasazení všech hráčů povedlo. Nyní se již těšíme na páteční utkání doma s Mariánskými Lázněmi.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň – FK Hvězda Cheb 0:2 (0:0), 75. a 86. Komberec.
FK Hořovicko - SK Senco Doubravka 2:2 (2:2), penalty 3:4, 25. Březina (pen.), 42. Mareš - 11. Künstner, 41. Patrovský.
FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Robstav Přeštice 0:5 (0:3), 4. a 8. (pen.) Šmídl, 6. Mudra, 76. Strejček, 83. Skála.


Napsal(a) Redakce