Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volyňský fotbal oslavil 110. narozeniny, na hřišti řádili Sivok s Čížkem

 
úterý, 6. srpna 2019, 10:43

Kolem čtyř stovek diváků dorazilo první srpnovou sobotu do Volyně, kde tamní Slavoj slavil výročí 110 let od založení fotbalového klubu.

Dopolední turnaj mladších žáků s přehledem ovládl bez ztráty bodu Tatran Prachatice, druhé místo vybojoval domácí Slavoj, bronzovou pozici obsadilo slovenské mužstvo Kováčové z partnerské obce a na čtvrtém místě skončily sympatické dívky z Viktorie Plzeň. Nejlepším střelcem turnaje se stal Daniel Sládek z vítězných Prachatic a nejlepším hráčem organizátoři vyhlásili Petra Krejsu rovněž z Prachatic. Nejlepší hráčkou byla Svobodová z Plzně a nejlepší brankářkou Aneta Bačová z domácí Volyně.

Jako předzápas staré gardy odehráli přátelské utkání starší žáci Slavoje, kteří se chystají na historickou účast v krajském přeboru, proti Vimperku. Hosté byli po celé utkání lepším týmem a zvítězili jasně 1:6. Čestný zásah domácích zaznamenal Stöger.

Slavoj v čele se současným předsedou klubu Václavem Valhodou, zástupci města i okresního fotbalového svazu během odpoledne také ocenil zasloužilé osobnosti z historie místní kopané. Z žijících legend jimi byli Václav Bláha, Juraj Jarjabka, Josef Paletář, Miroslav Sosna a František Vlasák, In Memoriam pak Miloslav Havel, Vladimír Mráz, Vlastimil Petráš, Stanislav Reichert a Václav Žák. Zlatým hřebem celých oslav byl ale podvečerní zápas mezi A týmem Slavoje a starou gardou pražské Sparty.

Vyloženě přátelské utkání, hrané zejména od technicky vybavených letenských fotbalistů v pohodovém tempu, bylo v jasné dominanci Sparty. Pány na hřišti byli zejména stále aktivní či nedávní ligoví fotbalisté Tomáš Sivok, Tomáš Zápotočný, Roman Lengyel a hlavně Tomáš Čížek, kterým svým zrychlením udivoval diváky a několikrát ukázal volyňským obráncům záda. Svůj výkon navíc korunoval dvěma góly, po jedné brance si připsali také Lukáš Zelenka a Tomáš Sivok. Také Volyně měla několik šancí na čestný gól, největší zahodili Tomáš Škopek, který v první půli dokonce nastřelil tyč Blažkovy svatyně, a po přestávce Petr Pubal. Legendární gólman Letenský Jaromír Blažek ale odjel z Volyně s čistým kontem – 4:0.

O poločasové přestávce ukázal své parádní a dechberoucí kousky freestyle fotbalista a profesionální míčový kouzelník Patrik Kundrát. Po skončení utkání pak následovala ještě bohatá tombola, která zakončila oficiální část oslav. Poté už se volyňští fotbalisté začali naplno oddávat oslavám svého klubu.

SK Slavoj Volyně – AC Sparta Praha stará garda 0:4 (0:2)

Branky: Čížek 2, Zelenka, Sivok.

Volyně: Mráz – Temňák, Dlouhý, Pasler, Myslivec – Kubeš, Mack, Malina – Procházka, Škopek, P. Pubal. Střídali Holín, Chochol, Prihara a Menšík.

Sparta Praha: Blažek – Denk, Lengyel, Zelenka, Bažant, Jeslínek, Budka, Čížek, Vrabec, Sivok, Jarolím, Margolius a Zápotočný.

Napsal(a) Jan Škrle | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama