Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vydařená generálka Písku na trávníku Olešníka

 
neděle, 4. srpna 2019, 15:24

Vítězstvím se naladili na novou sezonu České fotbalové ligy. Svěřenci kouče Milana Nouska ml. porazili v posledním přípravném utkání účastníka krajského přeboru z Olešníka 5:1.

Sobotní generálku začal Písek aktivně, ale první velkou možnost měl v 5. minutě olešnický Šíma, který po nedůrazu obrany nastřelil tyč. Na druhé straně zazdil slibnou šanci střelou do brankáře Valenta, dočkal se ve 21. minutě, kdy si na hranici šestnáctky pohrál se dvěma obránci a přesnou ranou k levé tyči otevřel skóre. Za tři minuty se Písečtí blýskli pěknou akci po ose Vávra – Valenta – Hrachovec, který zakončoval přesně za Matouškova záda.

Ve 30. minutě se nakupila série špatných rozehrávek od píseckých obránců, Grobár ideálně našel Šímu a ten sám proti Klementovi nezaváhal. Závěr poločasu patřil hráčům ve žlutomodrých dresech, kteří byli častým hostem v šestnáctce Olešníka, ale vázla finální přihrávka. Jak vyzrát na obranu vítěze krajského přeboru, který za celé jaro obdržel pouhé čtyři góly, ukázal aktivní Valenta. Probil se přes obránce, posunul míč na nabíhajícího Hrachovce, jenž udělal kličku brankáři a bezpečně zvýšil na 3:1.

Všichni si zahráli

Po změně stran došlo ze strany Písku k několika střídáním a tempo hry opadlo. Po dvaceti minutách měli možnost zvýšit Voráček a Presl, ale mířili těsně vedle pravé tyče. V 73. minutě se prosadil po Ulbrichově střela zblízka dorážející Voráček a třetí výhru v letní přípravě zpečetil v samém závěru čerstvý Jakub Held.

Příležitost dostalo všech 22 hráčů. Od začátku nastoupili nově příchozí Vacovský s Vávrou. „Když se celkově podívám na celý zápas, tak s výsledkem panuje spokojenost. Mrzí nás inkasovaný gól po školácké chybě v rozehrávce, ale vesměs generálka splnila účel. Vyzkoušeli jsme si pár věcí a docela se nám dařila kombinace. Samozřejmě jsou i věci, na kterých musíme v příštím týdnu zapracovat, ať je to proměňování šancí, nebo systém hry. Věřím, že budeme na první mistrák dobře připravení,“ řekl po skončení zápasu v Olešníku kouč Písku Milan Nousek ml.

Písečtí fotbalisté vstoupí do nového ročníku třetí ligy v sobotu dopoledne (10,15) na hřišti Loko Vltavín. Olešník, jemuž z různých důvodů chyběli Šahajda, Rožboud, Lafata, Jirkal, Tomek, Fořter a Tressl, zahajuje v neděli (17) v Jankově.

FK Olešník – FC Písek 1:5 (1:3)

Góly: 30. Šíma – 24. a 36. Hrachovec, 21. Valenta, 58. Voráček. 87. J. Held.

Olešník: Matoušek – Nýdl (30. Toth), M. Studnička, Kalášek, Vařák – Heller, Tomášek – Kouba (46. Šálený) Grobár, Šíma – Dudek.

Písek: Klement (46. Satrapa) – Sajtl (46. Zeman), Běloušek (70. Kulík), Vacovský (75. J. Held), Holý (46. M. Held, 75. Benetka) – Hrachovec (65. Petřík), Vávra (46. Hajdo), Voráček – Presl (75. Mařík), Ulbrich (75. Kubiš) – Valenta (70. Pecka).

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle