Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice vstupují do herní části přípravy. Odehrají tři zápasy

 
pondělí, 29. července 2019, 10:57

Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice mají za sebou dva týdny letní přípravy. Hráči v ní absolvovali náročné fyzické tréninky. Do startu nového ročníku I. B třídy se bude tým věnovat herním prvkům.

Trenér mužstva Stanislav Jindra naplánoval letní přípravu na pět týdnů. První dva už mají hráči za sebou. „Byl to pro ně místy až dril, ale pokud chceme hrát znovu v horní části tabulky, potřebujeme být fyzicky dobře připravení,“ uvedl trenér.

Hráče kromě cvičení čekaly až osmikilometrové výběhy a lesní sprinty do kopců. Na trénincích se v Ledenicích schází slušný počet hráčů. I když trenér musí stále počítat absence kvůli práci a dovoleným, mívá k dispozici i 15 fotbalistů.

„To mi dělá radost. Je vidět, že mají chuť makat a posouvat se dál. Máme v týmu i pár rekonvalescentů a zatím vše absolvují bez úlev,“ dodal dále Jindra s tím, že od úterý se tým více přesune na hřiště a začne pilovat už herní věci. „Máme v týmu čtyři nové tváře a ještě jeden příchod vedení dotahuje. Je potřeba všechny kluky seznámit s naším stylem hry, aby věděli, co od nich budeme chtít.“

Příští týden čeká Slavoj první příprava. Ve čtvrtek se utká s Dřítní, která hraje taktéž I. B třídu, ale skupinu A. „Těšíme se. V Dřítni mají krásný areál a bude to kvalitní zápas se silným soupeřem. Bude to pro nás dobrá prověrka,“ tuší Jindra.

V dalším utkání pojedou Ledenice na půdu Křemže, se kterou se utkaly už v zimě. „Křemži známe a jsme rádi, že se můžeme s nimi potkat. Bude to také náročné, protože je posílena o hráče z českobudějovické Slavie. Budeme si chtít i otestovat určité taktické věci a standardní situace.“

Poslední prověrkou před startem podzimní části nové sezonu bude zápas s účastníkem I. A třídy. „Pojedeme na půdu Trhových Svinů a tohle bude pro nás těžká prověrka. Trhové Sviny patří mezi lepší týmy své soutěže. Kluci si zkusí, jaké to je hrát proti silnějšímu týmu a sám jsem zvědavý, jak dokážeme obstát,“ dodal na závěr Jindra. Soutěž začíná o týden později 17. srpna.

Program přípravných zápasů TJ Slavoj Ledenice:

1. srpen: TJ Dříteň – TJ Slavoj Ledenice 18:00

6. srpen: Sokol Křemže – TJ Slavoj Ledenice 18:00

10. srpen: TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Slavoj Ledenice 17:00

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman