Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov přestřílel béčko Dynama. Jako poslední skóroval Martin Popelka

 
čtvrtek, 18. července 2019, 22:43

Středeční podvečer patřil na Složišti rezervnímu týmu Dynama a Jankovu. Tyto celky odehrály první letní přípravný zápas na novou sezónu a divákům poskytly zážitek v podobě sedmi branek, z nichž některé stály opravdu za to. Domácí výběr, jenž po letech v juniorské lize bude od nového soutěžního ročníku působit v divizi, třikrát s Jankovem srovnával krok, ale na gól Martina Popelky tři minuty před koncem už reagovat nedokázal a prohrál 3:4.

Hosté z Jankova nastoupili do střetnutí bez Patrika Sedlice, který na začátku týdne podepsal kontrakt v zahraničí. V sestavě chyběly i obě letní posily Tomáš Smékal s Martinem Lovičkou. Svěřenci domácího kouče Jaromíra Plocka měli v nohách náročný dopolední trénink, přesto do duelu s Jankovem vstoupili svižně.

První šanci měl Matoušek v 9. minutě po ne úplně vzorné komunikaci gólmana Komárka se stoperem Loškem, ale gólově se z toho neurodilo. Ve 13.minutě chyboval v rozehrávce Honner, avšak s následným protiútokem čtyři na dva naložili fotbalisté Dynama prachbídně. Hostům trvalo celých devětadvacet minut, než vážněji ohrozili domácí branku, jenže poté hned udeřili.

Kollára v pokutovém území fauloval Luksch a nařízenou penaltu proměnil v úvodní gól Jan Šebelka - 0:1. Srovnáno bylo do dvou minut. Po rychlé akci na pravé straně vytěžil vyrovnání Martin Lindák, přestože byl v šestnáctce Jankova proti přesile bránících hráčů - 1:1. Ve 42.minutě mohl domácí poslat do vedení Kalousek, jenže v dobré příležitosti mířil nad branku.

Počtvrté už domácí nesrovnali

Druhý poločas nabídl pět gólů a hned ten první byl opravdu výstavní. Petr Klíma napřáhl z nějakých dvaadvaceti metrů a krásným "angličanem" poslal o břevno míč za bezmocně letícím Lukschem - 1:2. Dynamo reagovalo Jakubem Pařízkem, který využil ztráty Kroneisla a přízemní střelou, které v cestě do sítě pomohla tyč, vyrovnal - 2:2.

V 63.minutě po malé domů měli domácí výhodu nepřímého kopu, avšak míč do branky nepropálili. Na druhé straně měl po nadýchaném centru Klímy velkou možnost hlavičkující Bürger, Luksch se blýskl parádním zákrokem. A když v 68.minutě v neskutečné tutovce netrefila prázdnou branku posila Dynama tmavé pleti, udeřil opět Jankov. Dobře zakroucený přímý kop Martina Kollára z levé strany skončil nikým netečován až v brance - 2:3.

Mladíci Dynama však dokázali srovnat i potřetí, byť s velkou pomocí sudího Peterky, který deset minut před koncem odpískal velice, velice přísný pokutový kop za údajný faul Loška. Marek Kalousek nabídnutou příležitostí nepohrdl a přesnou střelou k tyči potřetí vyrovnal - 3:3.

Vyhrát chtěly oba celky, nakonec šťastnější byli hosté. Ti totiž udeřili tři minuty před koncem. Po dobré práci Predigera přihrál Bürger na hraně velkého vápna Rytířovi, jeho střelu Luksch ještě dokázal vyrazit, ale dobíhající Martin Popelka z dorážky tuto sedmigólovou přestřelku rozhodl - 3:4.

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Utkání splnilo svůj účel. Do utkání jsme šli, stejně jako Dynamo, z plné přípravy. S balónem na hřišti jsme byli v podstatě jen jednou, v úterý jsme absolvovali náročný kruhový trénink, ale s nasazením v zápase jsem spokojen. Bylo tam samozřejmě dost zbytečných ztrát, se hrou dopředu máme dlouhodobější potíže, ale také tam bylo dost věcí, které mě potěšili, včetně výkonů některých hráčů.“

Další utkání odehraje Jankov v neděli 21. 7. 2019 od 17:00 hodin v Trhových Svinech.

SK Dynamo ČB B - SK Jankov 3:4 (1:1)

Branky: 31. Lindák, 53. Pařízek, 80. Kalousek z pen. - 29. Šebelka z pen., 48. Klíma, 78. Kollár, 87. Popelka. Rozhodčí: Peterka - Macko, Ovčáček. Bez karet. Diváci: 40.

SK Jankov: Komárek (46. Hučík) – Bürger, Honner, Lošek, Popelka – Beránek, Kroneisl, Kollár, Rytíř, Klíma – Šebelka. Střídali: Fajtl, Jirkovský, Prediger, Zajíc.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama