Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zásluhou vydařené první půle porazilo béčko Příbrami

 
pondělí, 15. července 2019, 22:33

V dalším přípravném utkání v Táboře na stadionu v Kvapilově ulici hostili domácí borci rezervu prvoligového 1. FK Příbram. Oba soupeři byli pro letošní sezónu zařazeni do A skupiny České fotbalové ligy.

V zápisu o utkání se objevili Jakub Navrátil, Martin Kučera a Zbyněk Musiol. Toť je vše, co zatím zbylo ze základní sestavy druholigového manšaftu FC MAS Táborska z minulé sezóny.

Úvod duelu patřil domácím a góly na sebe nedaly dlouho čekat. Již v 18. minutě se útočník Martins Toutou protáhl mezi hostujícími stopery a podél gólmana Melichara otevřel skóre 1:0. O čtyři minuty později využil tentýž hráč pas Martina Kučery za obranu a po přehození brankáře skóroval do prázdné branky – 2:0.

Táborští borci byli lepší ve všech směrech a hosté tahali za kratší konec. A přišla akce, která patřila k ozdobám zápasu. Marin Kučera našel dlouhým pasem Leoše Vozihnoje, který si pohrál s krajním obráncem Šímou a jeho ostrý centr trefil Zbyněk Musiol za záda brankáře - 3:0.

Ve 40. minutě dostal zpětnou přihrávku od Vozihnoje navrátilec z Litoměřic Marek Novák, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. V samém závěru první půle centr Stephana Almeidy do malého vápna zasunul skluzem k tyči Zbyněk Musiol a navýšil skóre na poločasových 4:0.

Hosté hráli nepřesně a zejména stoperská dvojice Mišůn – Mezera vytvářela množství chyb. V útoku hostů si nejlépe vedl nestárnoucí Miroslav Slepička, ale domácí obrana jej do šance nepustila.

Příbramští zmírnili debakl

Hned v úvodu druhého dějství kličkovanou táborského gólmana Adama Zadražila potrestal František Belej. Sebral mu na penaltě míč a do prázdné branky snížil – 1:4. To už na hřišti byli domácí Patrik Schramhauser a další posila z pražské Sparty Filip Rydval.

Hosté zlepšili pohyb a zejména kombinaci. Střed domácí obrany ve složení Navrátil – Penc (posila ze Sparty) byl pod neustálým tlakem, ale do vyložené šance hosty nepustil. Přesto pohyblivý František Belej v 77. minutě z úhlu těsně minul levou tyč domácí svatyně.

Trenér domácích poslal na plac postupně odchovance Jardu Větrovského, Tomáše Postřihače, Michala Máchu a Filipa Radostu. Šanci dostala také nová akvizice, Brazilec Mari Muňos. Hra se vyrovnala, ale skóre zůstalo beze změny.

Borci FC MAS Táborsko tak zaznamenali první vítězství ve třetím přípravném zápase. V sobotu 20. července se představí na turnaji v Soběslavi. První střetnutí sehrají od 11.40 hod. s FC Slovan Havlíčkův Brod.

FC MAS Táborsko – 1. FK Příbram B 4:1 (4:0)

Branky: 18. a 22. Toutou, 28. a 44. Musiol – 47. Belej.

Táborsko: Roman Dudka (z FK Stará Říše) – Stephano Almeida, Jakub Navrátil, Václav Penc (Sparta Praha), Šimon Havrda (Slavia Praha) - Leoš Vozihnoj, Martin Kučera, Ibrahim Diarra (Mali), Marek Novák (návrat z Litoměřic) - Zbyněk Musiol, Martins Toutou.
Střídali Adam Zadražil, Michal Mácha, Jaroslav Větrovský, Filip Radosta, Patrik Schramhauser, Tomáš Postřihač (všichni z B-týmu), Filip Rydval (Sparta Praha), Muňos (Brazilec).

Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Karolína Kabíčková