Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice udržely třetí příčku výhrou v derby s milevskou rezervou

 
úterý, 18. června 2019, 12:43

V posledním kole krajské 1. A třídy bylo na pořadu derby. Bernartice hostily na svém trávníku milevskou rezervu. Tato utkání bývají tradičně velmi zajímavá a divácky solidně navštěvovaná. Bernartice chtěly soupeři oplatit podzimní porážku a udržet si třetí místo v soutěži. Hostům již o nic nešlo a jejich sestupu do nejnižší krajské soutěže bylo rozhodnuto již v minulých kolech. Přijeli s řadou šikovných mladíků, tentokrát bez pendlů z Áčka. Ti totiž museli odehrát své utkání v nařízeném termínu ve stejný den. Ve vyrovnaném utkání měli více štěstí domácí a díky svému kanonýrovi posledních zápasů vyhráli stejným poměrem gólů, jakým na podzim prohráli na milevské umělce.

Utkání začalo za velkého horka svižně. První střelecký pokus Trantiny z velké vzdálenosti skončil vedle brankové tyče. Ve 12. minutě vyslal svou navštívenku z pravé strany Kutil, s tou si však zkušený bernartický gólman Tomáš Fučík poradil. Vedle pravé tyče skončila i střela hostujícího Bártíka v 17. minutě hry. Šikovný oblouček Římanka z pravé strany ve 26. minutě hry skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče v autu. O dvě minuty měl velkou možnost autor předchozího pokusu, po kvalitní akci hlavičkoval v obtížně poloze z malého vápna nikým neatakovaný nad bránu.

Podobnou akci měli i domácí v 35. minutě. Pěchotův přetažený centr z levé strany hlavičkoval na zadní tyči hrotový útočník Novák též jenom nad bránu. Ve 40. minutě vypálil z levé strany Kutil pouze vedle vzdálenější tyče. Poslední ohrožení brány bylo zaznamenáno u domácích. Minutu před koncem první půle Novákovu bombu z pětadvaceti metrů vytěsnil milevský gólman Mára na nad břevno, Lze říci, že více gólových šancí si v první půli vypracovali šikovní milevští mladící, jejich koncovka však byla nulová. V herně vyrovnané první půli se diváci gólu nedočkali.

 Rychlá odpověď Jakuba Nováka         

Druhý poločas začali lépe domácí a ujali se v utkání vedení. Ve 48. minutě našel Kukrál přesnou přihrávkou z pravé strany u zadní tyče Jakuba Nováka, který první střelou ještě brankáře Máru nepřekonal, ten míč vyrazil před jeho kopačky a z dorážky se již nemýlil – 1:0.

Utkání mělo podobný charakter jako v prvním poločasu a bylo zcela vyrovnanou záležitostí. Pak se hrálo dvacet minut uprostřed hrací plochy bez větších šancí na obou stranách. V 70. minutě skončil trestný kop kapitána hostů Pince vedle pravé tyče bernartické brány. O tři minuty později se po dobré přímočaré akci a hlavně dokonalému zakončení podařilo hostům srovnat skóre zápasu. Jakeš prohodil kolmo míč na nabíhajícího Šimona Kutila, který se trefil přesně - 1:1.

Trantinova přihrávka na zleva nabíhajícího Nováka v 77. minutě hry skončila střelou do padajícího gólmana. V 79. minutě se povedl parádní kousek zakončený gólovou trefou i domácím. Brož pronikl středem k pokutovému území, tam šikovně přenechal míč Jakubu Novákovi, který z první trefil přesně pravou šibenici Márovy brány – 2:1. To byla vskutku fotbalová paráda bernartického šutéra posledních zápasů. V 83. minutě mohlo být srovnáno. Vojtěch Neužil, který vystřídal a byl na hřišti pouhé tři minuty, napálil pravou tyč Fučíkovy brány. V pohledném oboustranně bezstarostném utkání se dohrávaly poslední minuty v přátelské atmosféře. K té přispěli svým rozhodováním i kvalitní rozhodčí.

 

TJ Sokol Bernartice – FC ZVVZ Milevsko B 2:1 (0:0)

Branky: 48. a 79. Jakub Novák – 73. Šimon Kutil. Rozhodčí: Valeš – Kollmann, Bumba. ŽK: 1:1 (Růžek – Římanek). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Ťupa (46. Mára), T. Češka, Trantina, Psohlavec – Kukrál, Smrčina – Patrik Brož, Peterka, Pěchota (53. Růžek) – Jakub Novák. Trenér Petr Vašíček.

Milevsko B: Mára - Ond. Dvořák (56. Bulín), Mácha, Martin Hejl, R. Šťastný – Fil. Milaberský, Jakub Pinc (K), Bártík, Římanek (66. Fil. Doubek) – Kutil (88. Voj. Brož), Jakeš (80. Voj. Neužil). Trenér František Doubek.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama