Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetím nováčkem KP je Junior Strakonice! Do A třídy jde Velešín

 
úterý, 18. června 2019, 23:52

Závěrečné postupové boje sice o víkendu utichly a sezona 2018/19 definitivně uzavřela svou poslední kapitolu, to ale ještě neznamená, že se nemůže nic změnit na obsazení nadcházejícího ročníku krajského přeboru, potažmo všech soutěží, které řídí Jč. KFS. Pondělní oficiální zpráva STK zní, zachráněný Sokol Želeč nahradí z I. A třídy dodatečně postupující Junior Strakonice. Poslední možný náhradník.

Redakce Jihočeského fotbalu už v sobotu odpoledne si zahrála na Sibylu a věštila správně, když napsala, že utkání Junioru Strakonice proti Lhenicím může být o místenku do krajského přeboru.  Už dopředu jsme věděli, že ve skupině B druhý Chýnov (první oslovený s 53 body) na postup reflektovat nebude. Zájem neměla ani ve skupině A druhá Nová Ves (50 bodů), nováček, který mohl pod končícím trenérem Pekárkem slavit další postup (od III. třídy!). Dvakrát porazil postupující Lažiště, doma neokusil ani jednu porážku. I tady tušili, že by byl kraj zřejmě nad jejich síly.

Nejedná se jen o herní stránku, ale především o ekonomickou. A také o zázemí. Stejně zamítavou odpověď poslali na krajský svaz lheničtí „peckáři“ (47 bodů ve sk. A), další nováček, který pod zkušeným koučem Čechem udělal obrovský pokrok.  Pak došlo na tandem ze skupiny B: třetí Bernartice a čtvrtý Lišov (oba shodně 44 bodů), v jejichž případě rozhodly o konečném umístění vzájemné zápasy. Bernartice patří už delší dobu mezi špičku A třídy. Lišov je dalším nováčkem, který po loňském útoku za ztracenými pozicemi vystoupal o patro výš a především na podzim byl příjemným překvapením soutěže. Plusem je probíhající kompletní rekonstrukce lišovského areálu.  V obou případech zněla opověď ne, děkujeme.

Krajský přebor Na Křemelce

Strakonický Junior (44 bodů) byl jako čtvrtý tým skončeného ročníku I. A třídy „poslední na ráně“ při doplňování nejvyšší soutěže v kraji. V nedělní dohrávce nestačil na Lhenice a skončil těsně pod stupni vítězů. Na druhou stranu byl jediným, kdo projevil zájem o dodatečný postup. Nově vzkříšený klub a nástupce SK Strakonice 1908 začal od píky ve IV. třídě (2013/14) a postupně, co rok to postup, se prodral až mezi krajskou smetánku. Jen v A třídě se zdržel dvě sezony.  Jak s nečekanou možností naloží tentokrát?

Tím ale postupové rošády nekončí. Je třeba doplnit volné místo po Strakonicích v A třídě. Největší počet bodů na druhých místech získal FC Velešín (57 bodů), a jak nám prozradil předseda STK Vladimír Eibl, na postup kývl. Želeč se po odstoupení z krajského přeboru přihlásila do I. B třídy. A ještě jedna zajímavost na závěr. Kdyby Strakoničtí neakceptovali postup, snížil by se počet sestupujících – v krajském přeboru by se udržely Dražice (jako 14. tým) a I. A třídě Loko ČB.

Týden před losovacím aktivem krajských soutěží je tedy o složení všech účastníků jasno.

Napsal(a) Michal Průcha, Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama