Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav sahala v derby s Čížovou po vyrovnání

 
sobota, 8. června 2019, 22:50

Soběslav domácí Čížovou v derby v rámci 29. kola pořádně potrápila. Zdálo se, že druhý tým tabulky utkání za stavu 2:0 pohodlně dohraje, jenže v závěru snížil Vaněk a drama bylo na světě. Přesto se šťastným koncem pro svěřence Zdenka Staroby, který se musel obejít bez kanonýra Jirouše. I s touto překážkou si ale Čížová nakonec poradila.

Favorit utkání začal na vlastní půdě dobře. Ve třinácté minutě domácí diváky poprvé rozradostnil exligista Martin Šlapák, který se prosadil krásnou trefou. Zpracoval si těžkou přihrávku vzduchem, obhodil obránce a míč poslal obloučkem za Kuníka - 1:0. Další gólová radost přišla zanedlouho, jenže byla předčasná. Sudí totiž viděl domácího hráče v ofsajdovém postavení, a tak branku neuznal. Nejblíže navýšení vedení pak byl Lukeš, jenž ale otřel míč jen o spojnici, od které se balon odrazil. Do dalšího dějství se tedy šlo za hubeného náskoku druhého týmu soutěže.

Svěřenci Zdeňka Staroby se do druhé půle více zatáhli a hrozili především z brejkových situací, které často končily postavením mimo hru. Až za delší dobu Čížové jedna z únikových situací vyšla. Bleskový protiútok do otevřené obrany vedl Janda, přihrál doprava Chytrému,jehož pokus ze strany stačil brankář Kuník vyrazit, ale přímo k nohám Petra Jandy, který neměl s uklizením balónu do sítě žádné obtíže.

Finiš spartakovců

Zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže pak sestřelil domácí brankář J. Novák Žaldu a kopala se penalta. Filip Vaněk levačkou nezaváhal a dal Soběslavi ještě malou naději na vyrovnání. Ačkoliv hosté v závěru tlačili, co to jen šlo, měli po rohu blízko k vyrovnání, druhou branku se jim vsítit nepodařilo.

„Kdyby měl soupeř trochu více štěstí, mohlo se jít klidně do penalt. V kontextu utkání si ale myslím, že jsme zvítězili zaslouženě,“ komentoval po utkání domácí trenér Zdeněk Staroba. „Ve vyrovnaném utkání jsme bohužel nezachytili začátek. Později se hra vyrovnala a dalo by se říct, že jsme zbytek poločasu byli lepším týmem. Druhá půle byla jen o tom, že my jsme se tlačili za vyrovnání a soupeř hrál na brejky. Jeden se Čížové vydařil a my poté jen kontrovali z penalty. Vyrovnání nedovolil v 90. minute domácí obránce, který vyhlavičkoval střelu Vaňka z brankové čáry,“ hodnotil derby vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka.

Sokol Čížová – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Branky: 13. Šlapák, 80. Janda - 88. (pen.) Vaněk. Rozhodčí: Janíček - Tesař, Eibl. Delegát: Rauch. ŽK: 2:0 (D. Novák, Šlapák). Diváci: 156.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle