Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestup táborské rezervy zpečetila porážka v Přešticích a výhra Dobříše se Soběslaví

 
neděle, 26. května 2019, 12:51

Po předehrávce v divizi A, kterou v pátek obstarala Čížová s Jindřichovým Hradcem, se pokračovalo i v sobotu, kdy se do akce pustily také ostatní jihočeské kluby. Táborsko B nestačilo na Přeštice, a tak je v jarní části sezony stále bez výhry v základní hrací době a také prvním známým sestupujícím. S přestihem zachráněná Soběslav zajížděla k předposlední Dobříši, kde na začátku druhého poločasu nabrala dvougólovou ztrátu, kterou už nesmazala. V podhůří Brdské vrchoviny nechala stejně jako vloni všechny body.

Přeštice udeřily v úvodu

Jestliže si Přeštice nemohly v tomto utkání na něco stěžovat, byl by to vstup do utkání, ve kterém přivítaly táborský B-tým ve velkém stylu. V 10. minutě jihočeskou síťku poprvé rozvlnil Martin Suchý po standardní situaci. Netrvalo to vůbec dlouho a jeden z hostujících obránců nepřesně rozehrál. Toho domácí opět využili nejlépe, jak mohli. Lukáš Mudra nabídnutou příležitostí neopovrhl a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Skóre už se před odchodem do kabin neměnilo, a tak zůstávalo z pohledu jihočeského celku nepříznivé 0:2.

Do druhé půle Táborsko vstoupilo s cílem zkusit smazat dvougólovou ztrátu. Nicméně k tomu nepomohli ani jediní dva náhradníci, které mohl trenér Kamil Tobiáš poslat do pole. Přeštice náskok udržely a do tabulky zapsaly vždy cenné tři body. „Herně jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Hlavně ve druhé půli jsme měli velmi dobré střely, které měly skončit gólem, bohužel ale tyhle situace neumíme dotáhnout do zdárného finále,“ posteskl si po zápase táborský kouč Kamil Tobiáš. Mužstvo přišlo i o teoretickou naději a po roce se vrací do krajského přeboru. Podle propozic mají sestupovat poslední tři družstva.

Soběslav jen korigovala Boháčem

Utkání začalo velmi opatrně. Ani jeden z týmů pochopitelně nechtěl inkasovat a skutečně se v prvním poločase diváci branky nedočkali. Soběslavští fotbalisté na jaře poprvé v základní sestavě s brankářem Markem Nývltem a obráncem Dominikem Sudou si vytvořili dvě tři šance, avšak ani jednu z nich do brány neprocpali. Dobříš na vlastním hřišti hrozila především z brejkových situací, nicméně svým příznivcům důvod k radosti také nedala.

To až v začátku druhé půle, kdy Spartaku zasadila hned dva důležité údery. Nejprve Nývlta propálil exligista Filip Dort a za pár minut na něj úspěšně navázal také Štěpán Maryška. Dobříšští hráči tedy najednou byli v komfortním postavení, když vedli o dvě přesné trefy. Soběslav se následně tlačila dopředu a zkoušela srovnat, dočkala se však jen kosmetické úpravy skóre, když v 77. minutě zaznamenal jedinou branku svého týmu Jan Boháč. „Druhá půle měla parametry A možná i B třídy. Dostali jsme góly po našich hrubých chybách. Celkově nám chyběla kvalita,“ nebyl příliš spokojený vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka. Dobříš si polepšila třemi body a přeskočila v tabulce J. Hradec.

Sobotní výsledky v divizi A

TJ Přeštice – FC MAS Táborsko B 2:0 (2:0)

Branky: 10. Suchý, 12. Mudra. Rozhodčí: Talpáš - Hányš, Volf. Delegát: Rauch. ŽK: 3:0. Diváci: 89.

MFK Dobříš – FK Spartak Soběslav 2:1 (0:0)

Branky: 51. Dort, 62. Maryška - 77. Boháč. Rozhodčí: Štěrba - Jati, Šmat. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:0. Diváci: 160.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Karolína Kabíčková