Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Na Hluboké vyšly ze strkanice čtyři červené! Lafata skončil v nemocnici. Třeboň rozdrtila Milevsko

 
neděle, 26. května 2019, 16:23

AKTUALIZOVÁNO - Poslední Roudné vykřesalo naději na udržení vítězstvím v Želči, která v přeboru po sezoně končí tak jako tak. Rudolfov góly uzdraveného Radima Pouzara porazil Osek a polepšil si Katovice navázaly na předchozích pět výher v derby s Blatnou, kterou přehrály vysoko 5:1. Doma nezaváhal ani na jaře neporažený Lom s Č. Krumlovem, naopak si výrazně pohoršily předposlední Dražice bezbrankovou remízou s Jankovem. V derby v hlubockém podzámčí si odvěcí rivalové nic nedarovali. Olešník vyhrál hladce 4:0. Dohrávalo se na obou stranách jen o devíti. Stínem je zranění exsparťana Lafaty už v 10. minutě po zbytečně tvrdém zákroku domácího hráče na půlce hřiště. V neděli dopoledne Třeboň vyprášila hostující Milevsko v poměru 5:0. Po podzimu poslední Protivín si poradil doma s Čimelicemi a s předstihem slaví záchranu.

Katovice jasně přehrály Blatnou

Začátek derby Blatné s Katovicemi ovlivnil prudký liják. Balon na mokrém terénu dodával hře rychlost. Už v 10. minutě otevřel skóre domácí Čadek, ale to katovické favorita nezaskočilo a před 350 diváky zavelel k rychlému obratu. „Začátek se pro nás nevyvíjel dobře. Po autu jsme inkasovali a navíc se spustila hrozná průtrž mračen, takže jsme to měli složité. Kluci to ale zvládli, Vláďa Uher si dvakrát skvěle naběhl a posadil nás na koně. Od té doby to byla již jen otázka skóre,“ uvedl k derby šéf Katovic Tomáš Hajdušek st.

Ve vítězné jízdě nepřibrzdila druhý tým tabulky ani neproměněná penalta Repy, kterou Chlanda zlikvidoval. „Katovice mají opačné starosti než my, takže jsme v tomto utkání mohli jen překvapit. To se nám povedlo jen prvních deset minut, když jsme se dostali do vedení střelou Čadka. To už bylo z naší strany bohužel vše, co jsme ukázali. Hosté poté převzali otěže zápasu a ukázali, jak kvalitní mají kádr. Pěti brankami otočili skóre ve svůj prospěch a zaslouženě si odvážejí tři body,“ uznal asistent trenéra Blatné Roman Remeš, který pikantně nastupuje za starou gardu a béčko v Katovicích.

Krumlov zahazoval šance, Lom se nadřel

Na první pohled jasný výsledek 4:1 se pro Lom nerodil proti Krumlovu vůbec lehce. Trenér domácího Sokola Marek Císař, jenž odehrál první půli, dokonce přiznal, že hosté byli rozhodně fotbalovějším mužstvem, jenže doplatili na kombinaci bídné koncovky a výborně chytajícího brankáře Chylíka. „A to měl Krumlov ještě pokutový kop, který za stavu 4:1 Chylík zlikvidoval. Hodně nás podržel,“ chválil Císař ostříleného gólmana, spolu s dvoubrankovým střelcem Janů nejlepšího muže utkání. V krumlovském dresu byl hodně vidět forvard Ďurica, nakonec jediný střelec mužstva trenéra Domina.

Duel rozhodla pasáž po prvním poločase. Za stavu 2:1 měl Krumlov tři velké možnosti, které ale zůstaly bez využití. Po další akci Janů, který předložil navrátilci do sestavy Neužilovi v 57. minutě na 3:1, si už domácí duel pohlídali. Pro lomského kanonýra to byl již 21. gól sezony. Čtvrt hodiny před koncem završil náskok Lomu čtvrtou trefou Rabiňák.  Slavojáci ale bojovali až do konce. V 88. minutě fauloval domácí Voneš v šestnáctce Svobodu, ale Kabeleho penaltu k pravé tyči Chylík s přehledem lapil.

Góly Rudolfova dodal uzdravený Pouzar

Rudolfov se musel v duelu s Osekem obejít bez kouče Hrbáče, do hry naskočil už i uzdravený Pouzar, tak mužstvo vedl ze střídačky vedoucí mužstva Jan Budějcký. První poločas se odehrával v režii domácích, vyvářeli si šance, ale Kozlíka ani jednou nepřekonali. Nejblíže k tomu měli po sólu Maxa a Kovačičín, jehož střelu zastavilo břevno.

Ve druhém dějství vystrčili růžky i hosté, kteří postrádali Cardu s Marouškem. Nastřelili břevno Teringlovy branky a Hochova standardka letěla o vlásek mimo. Pak už se počítaly šance jen na domácí straně. V 64. minutě po individuální akci Kociny skóroval Pouzar z bezprostřední blízkosti a uklidnil domácí hráče. Čtyři minuty nato byl po centru Maxy ve vápně stažen Šindelář a Pouzar z penalty napodruhé dorážel hlavou za Kozlíkova záda. „Zbytek zápasu se už odehrával převážně uprostřed hřiště a došli jsme si pro veledůležité tři body,“ řekl Jan Budějcký.

Jankov trápila koncovka a výborný Baka

Předposlední Dražice potřebovaly nutně bodovat, ale proti Jankovu, který měl po propadáku s Hlubokou co napravovat, se musely spokojit jen s bodem. Do blízkosti jankovské branky se dostávaly sporadicky, to soupeř si vytvořil několik vyložených příležitostí, ale doplatil na mizernou koncovku. 

V sestavě Jankova poprvé v sezoně nastoupil uzdravený obránce Zajíc. Domácím citelně scházel marod Veselý. Jankov byl po přestávce aktivnější a po gólu volaly samostatné nájezdy Šebelky s Kollárem, které brankář Baka bravurně kryl. A když se v závěru neujala ani Stuchlíkova pumelice těsně vedle, zápas skončil bezbrankovou remízou. „Bod z Dražic je zklamáním, dnes jsme měli vyhrát, výkon tomu odpovídal,“ poznamenali Jankovští, kteří čekají na vstřelený gól už tři utkání.

Malšané vykřesali naději

Fotbalisté Roudného, kteří ještě vloni působili v divizi, mají letos velké starosti se záchranou v krajském přeboru. Aktuálně figurují s odstupem na posledním místě. V sobotním utkání však malšané vyhráli u podobně ohrožené Želče, která nejvyšší krajskou soutěž dobrovolně opouští. Zbývá už jen vyřešit, zda to bude na sestupové pozici.

Za prvním venkovním vítězství v jarní části nakročili malšané gólem mladíka Goretkiho. Krátce po přestávce vyrovnal ranou pod břevno Fiala, ale závěr patřil hostujícímu týmu. Brankáře Blažka prostřelil po Píšově úniku po lajně Kadlec a pojistku přidal po rohu hlavou Píša. Pro Roudné však bude ve zbývající části sezony obtížné, aby odvrátilo pád do I. A třídy. Na dva nejbližší sousedy nad sebou v tabulce, jimiž jsou Dražice a Želeč, totiž navzdory výhře ztrácí tři respektive čtyři body. V posledních třech kolech hostí Hlubokou, jede do Dražic a končí doma s Blatnou. Záchranu zaručuje pouze stoprocentní zisk a ani to nemusí s 33 body v konečném účtování stačit. Sestupovat by měla poslední tři mužstva.

V derby se červenalo, oba dohrávali o devíti

Pořádně žhavé bylo derby mezi fotbalisty Hluboké a mistrovského Olešníka. Hostující hráči potvrdili roli favorita (4:0), ale někteří aktéři brali derby více než prestižně. Zbytečně létaly jiskry. „Zápas hodnotím se smíšeným pocitem. Vyhráli jsme zaslouženě a rozdílem třídy, za což jsme rádi, ale stínem utkání je zranění Lafiho. Nesmyslně na půlce hřiště skluzem do kotníku a bez žluté karty,“ nechápal olešnický trenér Roman Chlumecký Jonášův faul na Lafatu na půlce hřiště už v 10. minutě, který skončil zlomeninou kotníku. „Je to tragédie, ať je to derby nebo ne, vždy je takové zranění smutné. Moc nás to mrzí. Davidovi přejeme brzké uzdravení,“ vzkázal domácí trenér Libor Žák s tím, že rozhodně nešlo o úmysl.

Hlubockého trenéra také mrzela zbytečná strkanice za rozhodnutého stavu 0:3. I v tomto případě plály pořádné emoce. „Další kaňkou byla šarvátka a dvě vyloučení na každé straně. Pro mě nepochopitelné, nemůžeme se nechat v takové situaci hloupě vyloučit. Jak jsem minule chválil disciplínu, tak jsme ji tentokrát postrádali,“ litoval ztráty dvou hráčů do nadcházejícího zápasu v Roudném. Sudí vyloučil oplácejícího brankáře Matouška s Nýdlem, na domácí straně faulujícího Kadlece a mstitele T. Adama. Derby se dohrávalo v jitřivé atmosféře a to jak na hřišti, tak především v hledišti…

 

Třeboň nadělila Milevsku bůra

K rybníku Svět přijelo v neděli dopoledne Milevsko. Narazila na sebe mužstva, která se v posledních zápasech trápila se zakončením. Lépe si v této disciplíně vedla domácí Třeboň. Kanonádu zahájila po necelé půlhodince Matouškem, který prudkou ranou od břevna a za brankovou čáru nedal Dvořákovi šanci zasáhnout. Závěr poločasu zvládli hráči Jiskry dokonale a v posledních osmi minutách dorazili vzduchotechniky dalšími třemi góly. Dvakrát se radoval Vávra, jednou Lonsmín. V poločase byl stav 4:0.

„V posledních dvou zápasech nám odešla koncovka, o to víc jsme rádi, že jsme tuto disciplínu proti vyspělému soupeři zvládli. Do půle jsme dali čtyři pěkné branky a bylo rozhodnuto, pak už se utkání spíše dohrávalo. Doma se nám ne úplně dařilo, proto jsme rádi, že jsme potěšili naše fanoušky. Závěr soutěže chceme odehrát se ctí a posbírat ještě co nejvíce bodů,“ poznamenal spokojený kormidelník Třeboně Karel Kladenský. V 58. minutě dal konečnou podobu výsledku do prázdné branky zakončující Růžička. Závěrečná půlhodinka se dohrála jen z povinnosti.

Protivín už má jistotu záchrany

Málokdo to čekal. Protivín patřil po podzimní části z poslední příčky mezi hlavní kandidáty sestupu, ale na jaře zmobilizoval všechny síly a i přes pár herních výkyvů došel jako první ze sestupového pásma za vysněnou záchranou. Důležitou výhru z Roudného potvrdil v neděli s Čimelicemi. Kobetičovi svěřenci si mohli oddechnout, krajský přebor si zahrají i v následující sezoně.

Po oťukávací první třetině zápasu otevřel skóre na jejím konci Adam Kasík, jenž na podzim hostoval z Písku v Čížové. Pro mladého útočníka to byl premiérový gól v modrobílých barvách Protivína, když potrestal nepřesný brankářův výkop. Čimelice ale srovnaly ve 35. minutě kapitánem Listopadem dalekonosnou dělovkou z dálky, ale už za čtyři minuty střelou levačkou k tyči vrátil Protivínu vedení J. Vorel. A když v první minutě druhé půle zvýšil po Prášilově standardce hlavou Uhlík a Kasík přidal svůj druhý gól, bylo rozhodnuto. Hovorka už jen snížil z penalty na konečných 4:2. „Konečný výsledek asi úplně nevystihuje poměr sil na hřišti, ale fotbal je o chybách a my jsme jich tentokrát udělali moc. Bojovní domácí potrestali všechny naše hrubky v obranné činnosti,“ poznamenal trenér Čimelic Rostislav Grossmann.

Výsledky 27. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – TJ Osek 2:0 (0:0)

Branky: 64. a 67. Pouzar. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Havlík. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Kocina, Pouzar – Kroupa, Hoch, Blatský, Hosnedl). Diváků: 50. V 67. min. nedal domácí Pouzar penaltu, uspěl až z dorážky.

TJ Blatná – SK Otava Katovice 1:5 (1:3)

Branky: 10. Čadek - 19. a 20. Uher, 28. Tušer, 52. vlastní (Sýkora), 70. Repa. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:2 (Peleška, Čadek – Chylík, Požárek). Diváků: 350. Ve 24. min. neproměnil hostující Repa penaltu.

Sokol Lom – FK Slavoj Č. Krumlov 4:1 (2:1)

Branky: 17. a 25. Janů, 57. Neužil, 74. Rabiňák - 36. Ďurica. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Novotný. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:3 (Persán, Klivanda, Svoboda). Diváků: 50. V 88. min. neproměnil hostující Kabele penaltu.

Sokol Želeč – Malše Roudné 1:3 (0:1)

Branky: 51. Fiala - 35. Goretki, 78. Kadlec, 86. Píša. Rozhodčí: Koranda - Klátil, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Škrábek – Zíka, Hála). Diváků: 40.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 0:4 (0:1)

Branky: 23. M. Studnička, 48. vlastní (Čermín), 51. Štos, 85. Dráb. Rozhodčí: Reisner - Peterka, Kroutl. Delegát: Štuk. ŽK: 3:1 (Křiváček, Hájek, Čermín – Heller). ČK: 2:2 (57. Kadlec, T. Adam – Matoušek, Nýdl). Diváků: 100.

TJ Dražice – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Kromka, L. Stuchlík – Popelka, Bürger). Diváků: 100.

TJ Jiskra Třeboň – FC ZVVZ Milevsko 5:0 (4:0)

Branky: 37. a 45. Vávra, 27. Matoušek, 40. Lonsmín, 58. Růžička. Rozhodčí: Kroutl - Herzog, Klátil. Delegát: Janíček. ŽK: 0:3 (Petr, Barda, Vakoč). Diváků: 200.

FK Protivín – SK SIKO Čimelice 4:2 (2:1)

Branky: 28. a 60. Kasík, 39. J. Vorel, 47. Uhlík - 35. Listopad, 67. (pen.) Hovorka. Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Polák. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (J. Vorel, Říha – Řezáč, Mezera, M. Viták, J. Viták). Diváků: 150.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Daniel Pekař, Miloslav Kusbach, Michaela Mikešová
 


 

Reklamní sdělení

Reklama