Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Včelnice porazila v prvním finále poháru Hrdějovice 5:2

 
středa, 22. května 2019, 22:37

Ve středečním finále krajského Českého poháru si domácí TJ Nová Včelnice zadělala na slušný náskok do odvety, která se uskuteční za čtrnáct dní. Soupeře z Hrdějovic, hrajícího o patro níž (I. B), porazila zásluhou vysokého vedení z první půle rozdílem tří gólů.

Nová Včelnice se probojovala do dvouzápasového finále potřetí za sebou. Letos měla nejlehčí cestu, neboť její semifinálový soupeř Větrovy vzdal utkání ve Včelnici dva dny před výkopem s odůvodněním, že nedá mužstvo dohromady. Za znevážení soutěže dostal od STK tučnou pokutu. Hrdějovice na domácím hřišti pod tratí rozstřílely nekompletní Mirovice 8:1 (3:0).

Ani v prvním střetnutí uprostřed týdne se oběma finalistům nedávalo složení jedenáctek lehce dohromady. „Máme několik zraněných, lepilo se to, jak se dalo. Vypomohli kluci z béčka, ale dát ve středu do kupy základní mužstvo, je téměř neřešitelný problém. A nejen pro nás,“ podotkl předseda TJ N. Včelnice Luboš Cypra i na konto Hrdějovic. Trenér Michal Hrdlička s asistentem Jaroslavem Čížkem měli k ruce jen deset hráčů. Jedenáctý dorazil po půl hodině hry…

Už jsem tady, hlásil se jedenáctý z Hrdějovic

Včelnice využila přesilovku jednoho muže v poli navíc dokonale. Gólostroj spustila v 9. minutě a za čtvrt hodiny si vytvořila luxusní náskok 4:0. Po dvou gólech si připsali Miroslav Hornát a Richard Horák. „S příchodem jedenáctého hráče Hrdějovic se hra vyrovnala, ale pravdou také je, že naši kluci za jasného stavu polevili. Druhý poločas se spíš dohrával,“ uvedl Cypra k dalšímu průběhu prvního finále.

Hrdějovický Tomáš Hondlík do přestávky snížil, ale po změně stran zvýšil v 50. minutě Dominik Tuček na 5:1. Až sedm minut před koncem došlo na poslední úpravu skóre. Za hostující Slavoj, který vedl s kapitánskou páskou čtyřicátník Přemysl Kukačka, se podruhé prosadil Tomáš Hondlík a odvrátil hrozící debakl. „Doufáme, že nám nadějný třígólový náskok bude do druhého utkání stačit. Bylo by škoda, kdybychom ho promrhali,“ dodal Cypra k odvetě, která je na pořadu ve středu 5. června 2019 od 17,30 hodin.

TJ Nová Včelnice – Slavoj Hrdějovice 5:2 (4:1)

Góly: 9. a 13. M. Hornát, 17. a 24. Horák, 50. Tuček – 39. a 83. T. Hondlík. Rozhodčí: Boček – Vican, Svoboda. ŽK: 0:2 (Hašek, Hůda). Diváků: 50.

N. Včelnice: Tušil – Mareš, Blažek, L. Šlapanský, V. Hornát, Tuček, Jaroš, O. Šlapanský, M. Hornát, Horák, Nebeský.

Hrdějovice: Novák – Babec, M. Hondlík, Hůda, Lipold, Hrdlička, Kukačka, T. Hondlík, Hašek, Ridvan, Miklík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle