Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta, sestavy a nejlepší hráči ve 25. kole KP

 
středa, 15. května 2019, 21:17

Po 25. kole je jasno o tom, kdo se stane mistrem. Pro letošní sezónu je to Olešník, vedený trenér Romanem Chlumeckým a v základu s bývalým reprezentačním forvardem Davidem Lafatou. Suverénní jízda Olešníku pokračovala v Protivíně, kde lídr vyhrál 2:0. K brzkým oslavám mu pomohla také remíza druhého Lomu v táborském derby proti Dražicím, pro něž je ale bod v tuhém boji o záchranu málo. Dál se na jaře trápí Hluboká, pod novým trenérem Žákem sice doma napoprvé zvítězila, ale v neděli opět prohrála, dostala rychtu 0:5 od Katovic.

Výsledky 25. kola krajského přeboru


FK Protivín – FK Olešník 0:2 (0:1)

Branky: 42. Grobár, 79. Štos. Rozhodčí: Toucha, Hoch - Žemlička. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Grobár, Štos). Diváků: 250.

Protivín: Hanus - Zach, Vojta, Uhlík, Blažek (60. Kasík) – Prášil, Říha (86. Dan), Zb. Vorel, Moravec (83. König), Bečvář – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Olešník: Matoušek – Dráb, M. Studnička, Kalášek – Tressl, Nýdl (77. Vařák), Lafata, Heller, Grobár, Šíma – Štos (88. Kouba). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Říha – Tressl

Václav Křišťál, předseda Protivína: „Hra se nám příliš nedařila, nedokázali za celý zápas vážně ohrozit branku soupeře. Hosté udeřili v závěru poločasu. Pak Lafata nastřelil hlavou břevno a zakrátko tyč. Po přestávce Olešník hru kontroloval, my nebyli schopni ho ohrozit a po další chybě v obraně jsme v závěru inkasovali podruhé.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „V Protivíně nás nečekalo nic lehkého. Hrají o záchranu a musí dělat body. My jsme ale domácí k ničemu nepustili a v poločase jsme vedli 0:1, kdy si obránce srazil do vlastní sítě přízemní centr z pravé strany od Tressla. A to ještě Lafata trefil dvakrát tyč. Druhou půli jsme odehráli zodpovědně a ke konci zápasu přidali druhou branku Štosem, kdy opět přihrával Tressl.“


SK Rudolfov – SK SIKO Čimelice 3:3 (2:1)

Branky: 14. Sládek, 24. Šindelář, 90. Maxa - 23. Varhan, 78. Řezáč, 86. Hovorka. Rozhodčí: Kroutl - Krauskopf, Mach. Delegát: Němeček. ŽK: 0:2 (Viták, Varhan). Diváků: 98.

Rudolfov: Teringl – Žoček (46. Hrbáč), Novotný, Hajný, Dvořák -Jasenský, Kovačičin (86. Janák), Maxa, Peiger, Sládek – Šindelář (28. Vo Son). Trenér Jiří Hrbáč.

Čimelice: Krt – Řezáč (81. Řežábek), J. Viták, Hegenbart, M. Viták - Varhan, Nekl, Převrátil, Káš, Nosek - Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Maxa, Hajný - Varhan, Hegenbart, Káš

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a odehráli jsme patrně náš nejlepší poločas na jaře. Bohužel se nám zranil Honza Šindelář a na naši hru to mělo velký vliv. Druhý poločas patřil jednoznačně hostům, byli silní na míči a nám se nedařilo udržet míč na útočné polovině. Přesto jsme celkem pozorně bránili. Bohužel opět naše nekoncentrace a přišla strašlivá desetiminutovka a soupeř dvěma góly otočil. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat Maxou na konečných 3:3.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Opět jsme úplně zbytečně ztratili dva body. Po úvodní brance domácích jsme po pěkné akci Varhana srovnali a chtěli dál hrát aktivně na míči. Bohužel jsme ještě do přestávky z evidentně ofsajdové pozice inkasovali. Druhá půle byla zcela v naší režii, vytvářeli jsme si řadu dobrých situací před brankou Rudolfova, domácí však dobře bránili v hlubokém bloku. Dvěma brankami se nám nakonec podařilo vývoj utkání otočit, ale v poslední minutě jsme po hrubé chybě v defenzívě inkasovali vyrovnávací branku. Je to škoda, herně na tom nejsme špatně, ale my se na naše góly strašně nadřeme a na druhé straně dostáváme laciné branky po chybách v obraně."


Sokol Želeč – SK Jankov 4:0 (1:0)

Branky: 74. a 87. Pavličko, 7. Šváb, 76. Brůžek. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Herzog. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Švec, Pavličko, Kukučka - Bürger, Honner, Klíma). ČK: 0:1 (po utkání Maxa). Diváků: 60.

Želeč: Blažek - Škrábek, O. Kosobud, Pavličko - Kukučka, Holub, Švec, Brůžek, Fiala (85. Šindelář) - Šváb (18. Prokeš), Sokolt (88. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Jankov: Hučík - Bürger, Honner, Kroneisl, Popelka (88. Maxa) - Rytíř (72. Prediger), Fajtl, Hüttner, Šebelka, Klíma – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kosobud, Pavličko, Holub – nikdo

Petr Lukáč, trenér Želče: První půle byla spíše bojem o střed hřiště, ve druhé jsme postupně získávali více prostoru a projevilo se to konečně i střelecky. Body zaslouženě zůstaly v Želči.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Opět jsme se na vlastní kůži přesvědčili o tom, jak tenká je hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Z hlediska našeho výkonu na hřišti ani není moc co hodnotit. Domácí hráli s chutí a celkový ráz utkání určila první branka již v sedmé minutě. My jsme po celý zápas nedokázali najít cestu k ohrožení branky domácích, a proto je konečný výsledek spravedlivým vyjádřením obrazu hry. Za tento projev se musíme omluvit všem našim fanouškům a udělat vše proto, abychom ho napravili v následujícím derby s Hlubokou.“


TJ Dražice – Sokol Lom 2:2 (1:2)

Branky: 24. L. Stuchlík, 56. Kromka - 14. Neužil, 27. Rabiňák. Rozhodčí: Koranda - Peterka, Krčín. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:5 (D. Štecher, L. Stuchlík, Kouřil - Neužil 2, Jelen, Voneš, Šimák). ČK: 0:1. (38. Neužil). Diváků: 80.

Dražice: Baka – M. Stuchlík (85. Cimburek), Horka, D. Štecher – Bareš, Hořejší, J. Štecher, Böhm (72. Kouřil), Novotný – L. Stuchlík, Kromka. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Voneš – Mařík (89. Do Trung), Balogh (90. M. Císař), Rabiňák, Šimák, Janů – Kůst (80. Zeman), Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: celý tým – Chylík, Šimák, Jelen

Vlastimil Stuchlík, vedoucí Dražic: „Po středeční dohrávce, která se nám nepovedla, jsme chtěli v okresním derby favorita z Lomu obrat o body, i když jsme hráli bez několika hráčů základu. Po dlouhodobém zranění se sice vrací Horka, ale zase se zranil Veselý a další chybí z různých pracovních důvodů. Vzhledem k průběhu zápasu nám k tomu moc nechybělo, bohužel naše koncovka je bídná. Kluci to sice odmakali, ale bod doma v boji o záchranu je málo.“

Lukáš Zeman, asistent Lomu: „Zápas ovlivnilo vyloučení Davida Neužila ve 38. minutě, kdy jsme vedli 2:1. Do té doby jsme měli zápas pod kontrolou. Brankář Chylík vyrazil i penaltu a inkasoval až z dorážky. Pak jsme se museli zatáhnout a spoléhat na brejky. Věřili jsme, že se nám z nějakého podaří skórovat. Bohužel jsme obdrželi gól z rohového kopu na 2:2 a v závěru nás podržel skvělým zákrokem brankář Chylík. Myslím, že pokud by nedošlo k vyloučení našeho hráče, prodloužili bychom sérii vítězných zápasů v řadě.“



TJ Blatná – FK Slavoj Český Krumlov 1:3 (0:1)

Branky: 78. Peleška - 12. Ďurica, 60. Strapek, 62. Dudák. Rozhodčí: Vican - Havlík, Žemlička. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:2 (Čadek, Prokopec - Persán, Prokopec). Diváků: 200.

Blatná: Burian (46. Chlanda) – Sýkora (37. Jícha), Šejvar, Uldrich, Míka – Levý (46. Peleška), Prokopec (75. Hlaváč), Sedláček, Motyka – Čadek, Křivanec. Trenér Michal Brabec.

Č. Krumlov: Říha – Paráček, Dudák, Kabele, Svoboda – Malý (81. Smolen), Novák, Ješina, Persán – Ďurica (90. Trapl), Strapek (90. Vnuk). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Šejvar, Sedláček, Křivanec - celý tým

Roman Remeš, asistent Blatné: „Zápas byl od začátku v režii hostů, kteří hráli silový, ale i pěkný kombinační fotbal. Nastoupili jsme s hodně mladým mužstvem, a byť si kluci nevedli špatně, na soupeře to tentokrát nestačilo. Po tomto zápase máme sedm lidí na marodce, takže nám nezbývá než doufat, že se do zbývajících zápasů s předními týmy tabulky alespoň někdo uzdraví.“

Václav Domin, trenér Krumlova: „Pro nás to bylo důležité utkání, myslím, že jsme ho zvládli a zaslouženě získali tři body. Pochvalu si zaslouží celý kolektiv.“


TJ Osek – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (1:1)

Branky: 29. Hoch, 53. Říský, 66. Carda, 81. Hosnedl - 4. Komárek. Rozhodčí: Polák - Přibyl, Kaštánek. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:1 (Kroupa - Vakoč). Diváků: 85.

Osek: Kozlík – Kinkor, Carda (81. Lávička), Krejčí, Benda – Hosnedl (85. Ježek), Hoch, Brabec, Maroušek – Říský, Kroupa (62. Blatský). Trenér Jaroslav Voříšek.

Milevsko: Mára – J. Kosobud, Petr, Vakoč (85. M. Novotný), Málek (85. P. Novotný) – Kálal (75. Paták), Komárek, Maršík (87. Hejl), Marvan (69. Sedlák) – Petr Dvořák, Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Hoch, Říský, Maroušek, celý tým - Komárek

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Úvod utkání vůbec neodpovídal konečnému jednoznačnému výsledku. Hosté na začátku předvedli svojí kvalitu, když ve 4. minutě dostal Komárek až příliš času na zakončení. Naše mizérie skončila až téměř po půlhodině hry. nejprve vychytal hostující Mára střelu Říského a vysunutí Hosnedla. Pak ale přišel nádherný moment utkání, který vedl k jeho obratu. Hochův projektil z 25 metrů rozvášnil prokřehlé fanoušky. Druhý poločas patřil už pouze nám, když svůj klid v zakončení tentokrát ukázali Říský, Carda a Hosnedl."

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Bohužel, výsledek zápasu je pro nás až moc krutý. Začali jsme aktivně a nehráli špatně. Po brance Komárka jsme šli do vedení a další možnosti jsme nevyužili a trestali domácí. Poločas byl 1:1. Druhá půle byla v produktivitě a efektivitě jasně pro domácí. Z pěti střel jsme třikrát hloupě inkasovali. Takový je fotbal a my se musíme připravit po třech venkovních zápasech na nedělní domácí duel s Rudolfovem.“


Jiskra Třeboň – Malše Roudné 1:0 (0:0)

Branka: 59. Holzepl. Rozhodčí: Novotný - Kotalík, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:8 (Koktavý, Doležal – D. Vogl, Neckář, Cahyna, Kadlec, Goretki, Hála, Zíka, Hřebejk). ČK: 0:1 (po utkání Hřebejk). Diváků: 100.

Třeboň: Skála - Schneider, Koktavý, Tůma - Holzepl (89. Bartl), Doležal (87. Cimerhanzl), Kubata, Vávra, Matoušek (90. Týnavský) - Růžička (73. Lonsmín), Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Roudné: Hřebejk – Zachař, Cahyna, Hrouda, Zíka – Goretki, Hála, Kadlec (77. Wohlgemuth), D. Vogl (68. Benda) – Neckář (84. Pazourek), Tibitanzl (55. Budín). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Koktavý – Hřebejk

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Z naší strany byl tento zápas o trpělivosti, protože Roudné přijelo s nebezpečnou obrannou taktikou s rychlými kontry. Trochu nám trvalo, než jsme se s tím vyrovnali, teprve pak přišly naše velké příležitosti, které jsme neproměnili. Druhá půlka pokračovala stejně až do momentu, kdy náš kapitán Holzepl trefil parádně trestňák z dálky a poslal nás do vedení. Roudné poté hru otevřelo, my naopak vyztužili zadní řady a zápas dovedli do vítězného konce. Nic jednoduchého, jsme rádi, že jsme to zvládli.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Chtěli jsme se pokusit získat nějaké body a také jsme tomu přizpůsobili hru. V prvním dějství nás vydatně podržel při šancích brankář Hřebejk oproti tomu naše šance jsme řešili tragicky. O utkání rozhodl dalekonosný trestný kop, na který jsme nedokázali odpovědět. Náznaky šancí jsme měli, ale v ofenzívě jsme sterilní. Utkání se odehrálo v klidu a bez tvrdých zákroků v duchu fair play, proto osm žlutých a jedna červená na naší straně kazí dojem z poklidného utkání.“


TJ Hluboká n/Vlt. – SK Otava Katovice 0:5 (0:3)

Branky: 27. Tušer, 36. Miklas, 41. Požárek, 87. Kadula, 89. Cibulka. Rozhodčí: Krčín - Macko, Peterka. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:0 (Legdan). Diváků: 100.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Legdan, T. Adam, Rubick – Němec, Pomeje, Stráský (46. Hájek), Tejko (53. Lovička) – Kadlec, Křiváček. Trenér Libor Žák.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Tušer, Chylík (64. Zoubek) – Miklas (46. Cibulka), Janoch, Kagui, Repa (82. Hromíř)– Uher (85. Koutský), Požárek (72. Kadula). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Libor Žák, trenér Hluboké: „Velké zklamání z výsledku a z předvedené hry. Pětadvacet minut jsme zvládli, měli jsme tři velké šance, ale postupem času jsme soupeři nestačili vůbec v pohybu, v kombinaci, prostě Katovice byly jednoznačně lepší a zcela po zásluze nás porazily. S takovým přístupem bez běhání se fotbal hrát nedá, nezbývá než zvednout hlavy a snažit se zvládnout výsledkově zbylé zápasy.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Od začátku utkání jsme ohrožovali domácí branku, ale dlouho jsme se nedokázali brankově prosadit. Branka Uhera nám nebyla uznána. Až ve 27. minutě poslal Tušer z přímého kopu míč do šibenice, Šiller jej sice vyrazil, ale míč stejně zapadl do domácí branky. Ve 36. minutě dostal pas za obranu Miklas a samostatný nájezd z levé strany rutinérsky proměnil. Těsně před poločasem unikl po pravé straně Horejš a Požárek po jeho milimetrovém pasu od autové čáry zvýšil na rozdíl tří branek. Domácí měli jen jednu šanci a tu jim Švehla bravurně zneškodnil. Druhý poločas nebyl z počátku z naší strany tak kvalitní. Pomohl nám ale příchod Kaduly na hřiště, který opět rozhýbal naši ofenzívu. Právě on po dalším centru Horejše přidal čtvrtou branku. Skóre završil Cibulka tvrdou střelou levačkou pod břevno. Naše vítězství bylo zasloužené a mohlo být ještě vyšší. Soupeře jsme předčili zejména v rychlosti kombinace a v pohybu.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle