Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov si v Bernarticích nezasloužil prohrát. Neproměnil šance a odjel s prázdnou

 
úterý, 7. května 2019, 19:20

V rámci 20. kola krajské 1. A třídy odehráli bernartičtí fotbalisté svůj zápas na domácím trávníku s těžkým protivníkem z Lišova, na jehož hřišti v podzimní části soutěže vyhráli. Jeho fotbalové kvality moc dobře znají a současné postavení Lišovských mezi třemi nejlepšími mužstvy ve skupině není náhodné. Po kombinační stránce byl soupeř lepším mužstvem. Bernartice ale opět zvolily správnou taktiku, která se jim s těmito fotbalově dobře vybavenými mužstvy vždy vyplatila.

Nikam se nehrnuly, hrály v klidu odzadu a opíraly se o spolehlivou obranu a zkušeného výborně chytajícího gólmana. Co byla platná soupeři herní převaha v poli, když se jejich aktivita před pokutovým územím skončila. Buď o míč přišli dobrým přistupováním domácích beků, nebo jejich zakončení bylo nepřesné. Domácí využili z minima maximum a v první půli se ujali vedení. Druhá půle jiný obraz hry nenaskytla. Hosté se vehementně snažili o vyrovnání, avšak jejich úsilí končilo opět na dobře organizované obraně nebo gólmanovi. Bernartičtí pak odskočili na dvoubrankový náskok. Po druhém úspěchu trochu polevili v ostražitosti a dovolili hostům snížit stav. Ty to ještě více nabudilo a presovali domácí na jejich polovině. Přes stálý tlak se jim srovnat skóre utkání nepodařilo, i proto, že jejich hlavičkové zakončení jejich stopera pět minut před koncem zápasu bernartický gólman fantastickým zákrokem vytáhl zpod břevna. Hosté odcházeli z trávníku smutní a nebylo divu. Po takovém herním výkonu, který předvedli, si alespoň bod zasloužili. Kdo ale neproměňuje šance, je mu herní převaha v poli k ničemu.         

První poločas byl zpočátku vyrovnanou partií. V 5. minutě Kándl vypálil levačkou a Tomáš Fučík nadvakrát jeho střelu k levé tyči zlikvidoval. V 15. minutě prováděl rohový kop zleva Pěchota, míč se mu vrátil opět na kopačku a jeho následný přetažený centr na zadní tyč v pokutovém území šikovně usměrnil do sítě stoper Jakub Novák 1:0. O minutu později z pravé strany zahrozil i hostující Lukáš Mlýnek, jehož střela skončila vedle zadní tyče. V 18. minutě vypálil Bouchal, bernartický gólman byl na místě a míč lapil.

Výtečného Fučíka pokořili jen jednou

Po centru  Staňka se dostal po souboji s lišovským bekem ve 22. minutě hry Peterka na zadní tyči, obránce však ukopl balón na roh. Bouchalův trestný kop prováděný těsně za půlkruhem pokutového území skončil jen na domácí zdi. Ve 39. minutě skončil pokus Aleše Červenky také vysoko nad bránou. Střela lišovského útočníka Kándla po akci Červenky bránu také netrefila. V poslední minutě trestný kop faulovaného Staňka ukončil svou dráhu letu na dobře postavené zdi. Hráči tedy odcházeli do kabin za jednobrankového vedení domácích.

Na začátku druhé půle byli o poznání aktivnější hosté. Ve 47. minutě střela Lukáše Mlýnka doprostřed brány skončila v rukavicích bernartického brankáře. Kándlův střelecký pokus v 51. minutě Tomáš Fučík nadvakrát zlikvidoval. V 57. minutě unikl po levé straně Kándl jeho přihrávka proletěla nikým nezasažena a skončila za postranní čárou v autu. Nebezpečný oblouček Bouchala o dvě minuty později bernartický brankář vytáhl do pole a obrana si již s míčem poradila. V 67. minutě Brožův centrovaný balón hlavičkoval na zadní tyčí Rakovan vedle brány. Po zmatku v lišovském pokutovém území se dostal k míči Adam Staněk a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Snaha brankáře Maršána o úspěšný zákrok byla marná – 2:0.

Netrvalo dlouho a hosté se také konečně dočkali gólového vyjádření svého herního úsilí. V 71. minutě kapitán hostů Bouchal našel v pokutovém území přesnou přihrávkou Davida Mlýnka a ten rozvlnil síť za zády bernartického gólmana poprvé 1:2. Po trestném kopu Wernera hlavičkoval v 77. minutě Červenka, kvalitní zákrok Tomáše Fučíka však proniknutí míče za bankovou čáru do sítě neumožnil. Poslední a velkou šanci na vyrovnání měli hosté v 86. minutě. Trestný kop Wernera přesně do šibenice hlavičkoval stoper Bambule, avšak opět skvělý zákrok kapitána domácího mužstva Tomáše Fučíka jim to neumožnil. Zajímavé a hlavně oboustranně poučné utkání skončilo jednobrankovým vítězství domácích.

Příští utkání odehrají Bernartice na soupeřově trávníku v Týně nad Vltavou. Hraje se v sobotu 11. května od 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Lišov 2:1 (1:0)

Branky: 15. Jakub Novák, 68. Adam Staněk – 71. David Mlýnek. Rozhodčí: Radek Valeš – Roman Cigáň, Karel Kříž ml. ŽK: 1:2 (Patrik Brož – Bouchal, David Mlýnek). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec (58. Ťupa), Novák, Tomáš Češka, Patrik Brož – Kukrál, Smrčina – Staněk, Peterka, Pěchota (86. Růžek) – Martin Buriánek (56. Adam Rakovan). Trenér Petr Vašíček.

Lišov: Maršán – Shýbal, Brtna, Bambule, Fiktus – Werner, David Mlýnek, Aleš Červenka, Lukáš Mlýnek (55. Burda) – David Bouchal (K), Kándl. Trenér Jiří Beneda.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák