Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Radim Pouzar: Musím být stoprocentně zdravý, jinak na hřiště nepůjdu

 
pondělí, 6. května 2019, 18:15

Fotbalisté Rudolfova v posledních utkáních citelně postrádají svého špílmachra Radima Pouzara. Šestatřicetiletý tahoun Rudolfova si léčí zraněný sval, svému mužstvu ale dál pomáhá, jak nejlépe umí. V posledním důležitém utkání proti Roudnému Pouzar figuroval na rudolfovské soupisce spolu s Janem Budějckým coby asistent hlavního trenéra Jiří Hrbáče.

Naposledy se Radim Pouzar objevil na hřišti před čtrnácti dny v utkání s Jankovem. Vydržel však pouze do 73. minuty, kdy byl vystřídán Vojtěchem Vejvarem. Rudolfovského tahouna trápí již od února zraněný sval a právě v Jankově jeho utrpení dosáhlo vrcholu. „Už to prostě dál nešlo. Trhlina ve svalu se zvětšovala a poslední zápasy jsem odehrál se sebezapřením. V Jankově už jsem cítil, že nemůžu být týmu prospěšný,“ uznal Pouzar.

Ke svému zranění přišel v únoru během přípravného utkání. Ve svalu se mu objevila malá trhlinka, se kterou se ale dalo hrát. A Radim Pouzar je bojovník, kterého jen tak něco neskolí. „Musel jsem dohrát futsalovou sezonu, neboť nás bylo málo.  Na úvod jarní části krajského přeboru nás zase čekaly důležité zápasy s Hlubokou, Dražicemi a Blatnou. Nebyl čas odpočívat,“ vysvětluje Radim Pouzar. Až nyní ho stále se zvětšující trhlina zastavila. Rudolfovský srdcař se však snaží být svému týmu užitečný alespoň na lavičce.

Pomáhá na střídačce

S trénováním už nějaké zkušenosti má, neboť trénuje talentované kluky ve fotbalové akademii a také tým čtrnáctiletých žáků v Dynamu. Radim Pouzar tedy má jistě co říci také svým spoluhráčům na Rudolfově. Ačkoliv byl sám bouřlivákem, své kolegy v mužstvu se snaží spíš uklidnit. „Samozřejmě se budeme chtít v přeboru zachránit, ale pokud to nevyjde, svět se nezboří,“ říká, že by ze sestupu nedělali životní tragédii. „Mladí kluci, kteří teď hrají, budou alespoň dobře připraveni na I. A třídu, kdyby nám to se záchranou náhodou nevyšlo,“ přemýšlí hráč a nyní i asistent trenéra.

Pro záchranu v krajském přeboru hodlá ovšem udělat maximum, a má i jasno, jakým způsobem by se měl Rudolfov prezentovat. „Musíme hrát především disciplinovaně a chceme hrozit z rychlých brejků. Tak, jako jsme to předvedli v první půli v Roudném,“ naráží Pouzar na sobotní derby, v němž Rudolfov nakonec prohrál 2:3.

Pevně věří, že i sám ještě nějakými góly přispěje, zároveň ale ví, že jestli chce být ještě na hřišti platný, musí si odpočinout a doléčit poraněný sval. „Vidím to tak na tři týdny, během kterých potřebuji být v klidu a regenerovat. Věřím, že naskočit do zápasu bych zase mohl až v Milevsku. Musím být ale stoprocentně zdravý, jinak na hřiště nepůjdu,“ uzavírá Radim Pouzar.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama