Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Lažiště skolilo Lhenice a přiblížilo se postupu, krutý výprask Veselí

 
neděle, 5. května 2019, 09:22

Třetím Lhenicím připravil první porážku v odvetné části lídr Lažiště a učinil výrazný krok za prvenstvím. Padla i druhá Nová Ves, čímž se zvýšil náskok Lažišťských na devět bodů. Z prvního zisku se těšil Vimperk v Plané. Ve skupině B nezaváhal po devítigólové přestřelce vedoucí Sokol S. Ústí na hřišti v Plané nad Lužnicí. Překvapila vysoká porážka veselské Lokomotivy u předposledního Meteoru Tábor.

Vydařenou jarní jízdu Lhenic přerušil lídr z Lažiště. V utkání dvou mužstev jara si dovezl ze hřiště svého soupeře cenné vítězství. Jelikož Nová Ves přenechala všechny body ve Vodňanech, zvýšili Lažišťští svůj náskok na čele již na devět bodů. Vedoucí mužstvo tabulky ve vyrovnaném střetnutí vyhrálo poločas nejtěsnějším rozdílem. Od 24. minuty se hrálo za neustáleho deště. Výsledek pečetil minutu před závěrečným hvizdem rozhodčího Tomáš Vokatý. Vodňany navázaly na výhru v minulém kole v Suchém Vrbném a díky dvěma dorážkám expíseckého Filipa Šťastného ve druhé půli přehrály druhou Novou Ves, i když po první půli gól prohrávaly.

Trhové Sviny po výhře na půdě Semic tentokrát své příznivce zklamaly, neboť doma na těžkém terénu prohrály s českobudějovickou Slavií. Hosté po vyhraném poločasu pečetili výsledek pět minut před koncem utkání gólem Leoše Hromádky. Planá po vítězném utkání v Lažišti tentokrát ztratila doma dva body, když pouze remizovala s trápícím se Vimperkem. Šumavan na jaře bodoval poprvé. Vše důležité se odehrálo v první půli, hosté šli do vedení gólem Martina Kvapila z pokutového kopu, po dvou minutách srovnal skóre domácí kanonýr Petr Šteyer. Prachatický Tatran doma pouze remizoval se Semicemi. Hosté si trochu spravili chuť po minulé domácí prohře s Trhovými Sviny. Domácí se s hosty střídali ve vedení, nerozhodný výsledek nakonec stanovil Matyáš Babka proměněním penalty v 64. minutě hry. Za hosty se dvakrát prosadil Radek Veleman.

Strakonický Junior remizoval bezgólově s Bavorovicemi. Suchovrbenská Lokotka vyhrála bezpečně ve Větřní, po vedení v první půli o dva góly přidali Tomášem Choutkou ještě dvě trefy a to ještě v nastaveném čase ještě neproměnil další nařízený pokutový kop. První proměnil v první půli Tunisan Khalil Ayeb. Lokotka se posunula díky lepšímu skóre již před Bavorovice.

Béčko Milevska přišlo o první výhru v 93. minutě

Lídr skupiny B Sokol Sezimovo Ústí v klidu vyhrál v utkání bohatém na góly na hřišti zachraňující se v Plané nad Lužnicí, když zaznamenané gólové trefy rozdělil stejnoměrně do obou poločasů. Dvakrát se skóroval šikovný Jakub Škarda. Jeho pronásledovatel z Chýnova sice po poločasu prohrával v Nové Včelnici po dvou brankách Ondřeje Blažka. Třemi góly v průběhu druhé půle však otočil skóre utkání ve svůj prospěch a drží stále s vedoucím mužstvem tabulky kontakt, jeho ztráta na něj je šestibodová. Dačice v domácím prostředí remizovaly s týnskou Olympií. Na vedoucí gól dačického šutéra Pavla Dediče odpověděl za hosty Pavel Vařil dvanáct minut před koncem. Remíza byla spravedlivým vyjádřením úsilí obou mužstev po bodovém zisku.

Nemanice na domácím trávníku, odkud se body lehce nevozí, prohrály se Ševětínem. Na vedení hostů dokázal ještě vyrovnáním odpovědět Filip Rein proměněním pokutového kopu. Do přestávky se hosté opět ujali vedení, výsledek pak pečetil kapitán mužstva Lukáš Kupec v 66. minutě zápasu také proměněním penalty. V utkání zachraňujících se mužstev deklasoval čekanický Meteor veselskou Lokotkou (v odvetách získala jen 4 body za remízy) šesti trefami a poslal tím na předposlední sestupové místo opět plánský Sokol. Za domácí se dvakrát gólově prezentovali Vojtěch Kollárik a Martin Kolář. Boj o udržení bude ještě hodně zajímavý a dramatický.

Čtvrté Bernartice hostily v neděli nebezpečný Lišov. Hosté v průběhu celého utkání byli více na míči, avšak jejich akce končily před pokutovým územím s minimálním přesným zakončením svých akcí. Bernartice daly úvodní gól po čtvrthodince hry Jakubem Novák. Ve druhé půli zvýšil náskok v 67. minutě Adam Staněk. Hosté se jednou prosadili dvacet minut před koncem zápasu Davidem Mlýnkem. Snažili se o vyrovnání skóre, avšak svými vynikajícími zákroky jim v tom zabránili skvěle chytající Tomáš Fučík a dobře fungující obrana. Bernartičtí tedy i po sedmém jarním kole drží jarní neporazitelnost. Milevská rezerva sahala po vítězství, když jejich vedoucí gól zaznamenal zkušený kapitán Marek Masopust deset minut před koncem. Hosté to nezabalili a ve třetí minutě nastaveného času jejich šutér Tomáš Tengl zajistil dělbu bodů.


VÝSLEDKY 20. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Lhenice – FK Lažiště 0:2 (0:1)
Branky: 40. Jak. Rauscher, 89. Vokatý.
Rozhodčí: Průchová – Tůma, Šíma. ŽK: 3:1 (Mahák, Iliev, Dvořák – Vokatý). Diváků: 91.

SK Planá – TJ Šumavan Vimperk 1:1 (1:1)
Branky: 40. Šteyer – 38. (pen.) Kvapil.
Rozhodčí: Boček – K. Kříž st., Ernst. DFA: Pípal. ŽK: 2:2 (Gulaš, Beran – Císař, Luk. Frček). Diváků: 60.

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Slavia Č. Budějovice 1:3 (1:2)
Branky: 42. Kodras – 28. Wegenkittl, 30. Rajzl, 85. Hromádka.
Rozhodčí: Kříž ml. – Cigáň, Ondra. ŽK: 0:3 (Slípka, Bohůnek, Hromádka). Diváků: 70.

FK Tatran Prachatice – FC AL-KO Semice 2:2 (1:1)
Branky: 20. Sova, 64. (pen.) M. Babka – 43. a 58. Veleman.
Rozhodčí: Brom – R. Mráz, Hošek. ŽK: 3:3 (Juroš, M. Babka, Růžička – Buchtele, Pav. Keclík, Jak. Keclík). Diváků: 90.

FK Vodňany – TJ Nová Ves 3:1 (0:1)
Branky: 68. a 79. Šťastný, 48. Pat. Hrachovec – 42. Prokop.
Rozhodčí: Tůma – Průchová, Šíma. ŽK: 2:1 (Šťastný, Želízko – T. Novák). Diváků: 80.

SK Větřní – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:4 (0:2)
Branky:
72. Sivák – 74. a 90. Choutka, 36. Květoun, 42. (pen.) Ayeb.
Rozhodčí: Ondřej – Panský, Nedvěd. DFA: J. Urban. ŽK: 5:2 (Dušek, Vnuk, Kotlár, Pat. Podskalský, Sukdolák – Choutka, Milota). Diváků: 50.  Hostující Choutka neproměnil v 92. minutě penaltu.

FK Junior Strakonice – FC Mariner Bavorovice 0:0
Rozhodčí:
Žurek – R. Mráz, Pánek. ŽK: 0:2 (T. Kučera, R. Hanousek). Diváků: 120.


SKUPINA B

Centropen Dačice – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:1 (0:0)
Branky: 47. Dedič – 78. Vařil.
Rozhodčí: Písek – Valeš, Kocina. ŽK: 1:2 (Máša – Dobal, Boček). Diváků: 40.

TJ Nová Včelnice – FC Chýnov 2:4 (2:1)
Branky: 32. a 41. Ond. Blažek – 43. Vlast. Hruška, 62. Doubrava, 76. Mládek, 79. Král.
Rozhodčí: Leiš – Náprava, Řehoř. DFA: Bicek. ŽK: 1:0 (Jaroš). Diváků: 50.

Sokol Planá nad Lužnicí – Sokol Sezimovo Ústí 3:6 (1:3)
Branky: 16. Pěknic, 66. Šmídmajer, 77. Janovský – 43. a 86. Jak. Škarda, 2. Doubek, 6. Voj. Říha, 58. Dav. Hladík, 88. Voj. Brůžek.
Rozhodčí: K. Kříž st. – Boček, Ernst. ŽK: 1:3 (Drtina – Voj. Říha, Jak. Škarda, Šmíd). Diváků: 120.

SK Nemanice – SK Ševětín 1:3 (1:2)
Branky: 21. (pen.) Rein – 3. Šachl, 44. Petr Novotný, 66. (pen.) Kupec.
Rozhodčí: L. Eibl – Votava, Řehoř. ŽK: 1:1 (Jind. Lukáš – Radim Novotný). Diváků: 120.

FK Meteor Tábor – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 6:1 (3:0)
Branky: 1. (pen.) a. 32. Kollárik, 50. a 69. Mart. Kolář, 23. Janošík, 88. Jan Pípal – 65. Ježek.
Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Landík. ŽK: 0:2 (Hejl, Mikeska). Diváků: 40.

FC ZVVZ Milevsko B – SK Čtyři Dvory 1:1 (0:0)
Branky:
80. Masopust – 90+3. Tengl. Rozhodčí: Brych – Jevčák, Landík. ŽK: 1:1 (Jakeš – Vosejpka). Diváků: 25.

Sokol Bernartice – SK Lišov 2:1 (1:0)
Branky:
15. Jak. Novák, 67. Adam Staněk – 70. D. Mlýnek. Rozhodčí: Valeš – Cigáň, Kříž ml. ŽK: 1:2 (Pat. Brož – Bouchal, D. Mlýnek). Diváků: 80.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Klein