Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize nabídla jednoznačné derby a skvělou jízdu Čížové v Klatovech

 
sobota, 4. května 2019, 21:19

Jedním z taháků 24. kola divize mohlo být jihočeské derby mezi Jindřichovým Hradcem a Soběslaví. Z něho se nakonec stala jasná záležitosti. Hostující celek tomu domácímu nastřílel čtyři góly a bylo rozhodnuto. Táborský B-tým protáhl utkání proti Berounu do penalt, ve kterých sice prohrál, ale odčinil tak třízápasovou sérii bez bodového zisku. Jako poslední z jihočeských zástupců se představila Čížová, která zajížděla do Klatov, ve kterých předvedla nevídaný a naprosto jednoznačný výkon.

Táborští po třech zápasech alespoň s bodem

Rezervě Táborska se v poslední době nedaří. Tobiášovi svěřenci odcházeli jako poražení z předešlých třech zápasů a nejinak tomu bylo v sobotu proti Berounu. Hostující celek si hned na začátku utkání vytvořil solidní základ, když se po pár odehraných minutách trefil Tomáš Břížďala a navíc mohli vedení ihned v 15. minutě navýšit, proti byl ale brankář Němeček, který chytil penaltu i následné dorážky. Domácí fotbalisté se však nenechali rychlým úderem zaskočit a záhy se začínalo od znovu, a to zásluhou Daniela Mpondo Martins Toutoua, který vyrovnával. Žádná další gólová akce nepřišla, a tak byli diváci v Soukeníku po první půli svědky vyrovnaného utkání.

Jestliže nástup do první půle patřil hostům z Berouna, ten druhý připadl naopak domácím. Prvotní tlak totiž v branku přetavil po Mikuláštíkově rohu hlavou Kwamina Baidoo Bryanta. Vzápětí zazdil velkou šanci kapitán Kubec. „Po změně stran jsme začali aktivněji a podařilo se nám vyrovnat,“ komentoval vstup do druhé poloviny Kamil Tobiáš. Táborští se dostali do vedení, které se sice snažili hájit, to se jim ovšem dařilo jen do 68. minuty. K míči se dostal Marek Horel, jemuž se podařilo vyrovnat. „Byli jsme potrestáni za to, že jsme ze standardní situace nepokryli hráče na první tyči,“ vracel se táborský lodivod k druhé inkasované brance. Do konce základní hrací doby se skóre nezměnilo, a tak bylo jasné, že oba týmy si odnesou alespoň bod. V penaltách se pak hrálo o ten druhý, který získal Beroun, jenž tedy na jihu Čech ukořistil ještě bodík navíc.

Derby? Jednoznačná záležitost

Minulé derby Jindřichova Hradce a Soběslavi nabídlo zajímavou podívanou, která nakonec skončila vítězstvím pro Jindřichohradecké 3:2. Že tomu v sobotu bude jinak, to naznačily již první minuty. Od začátku zápasu se hrálo podle soběslavských not. Domácí v nekompletním složení se snažili, fotbalovější hosté však diktovali tempo hry. Ve 13. minutě je po krásné střele z 35 metrů poslal do vedení Zeman. Po dlouhém nákopu a chytré hlavičce Kutnera to bylo již 0:2. Hradečtí poprvé zahrozili ve 30. minutě, ale Kuník vytáhl střelu na roh. „O výsledku se prakticky rozhodlo v prvním dějství,“ poznamenal hradecký kouč Marek Černoch.

Druhý poločas byl herně vyrovnanější, nicméně Soběslav zkušeně kontrolovala vývoj utkání a přidala ještě další dvě branky. „Soběslav zvítězila naprosto zaslouženě,“ uznal sportovně Černoch.  Z protiútoku zvýšil Vaněk, který si se Zemanem připsal i po jedné asistenci, v úplném konci se ještě prosadil střídající Dvořák. „Zodpovědný a poctivý výkon našich hráčů nás opět přiblížil k jistotě divize na příští sezónu,“ pochvaloval si Michal Lemberka, vedoucí mužstva Spartaku. Gólman Kuník udržel potřetí čisté konto – první na jaře.

Čížová v Klatovech řádila

V dobré formě hrající Čížová tentokrát zavítala na klatovskou půdu. S uzdravenými Dvořákem a Nečasem začala více než dobře. Brankář Rojík fauloval ve vápně již v 2. minutě, za což si vysloužil žlutý kartónek. Nařízené penalty se ujal Martin Jirouš a stejně jako v minulém utkání ji bez obtíží proměnil. Po půl hodině čížovský kanonýr potvrdil, že se o něho tým může výrazně opřít, když přidal na kopačky svého týmu větší klid a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Ve druhé části Klatovy hru více otevřely, což se jim nakonec stalo osudné. Čížová přidala čtyři (!) další zásahy, a to především z brejkových situací. Nejprve se v krátkém rozmezí trefili Rozhoň a Nečas. Hattrick dokázal zkompletovat Martin Jirouš (celkem dal již 26 gólů) a střelecký výčet uzavřel Dvořák. „Byli jsme lepší, a to jak v první půli, tak ve druhé. 6:1 v Klatovech asi nikdo jen tak nevyhrává, takže dnes nemáme sebemenší důvod být nespokojení,“ hodnotil jednoznačnou výhru trenér Čížové Zdeněk Staroba.

Výsledky 24. kola divize A:

FC MAS Táborsko B – Český lev-Union Beroun 2:2 (1:1), penalty 4:5

Branky: 11. Toutou, 49. Bryanta – 5. Břížďala, 68. Horel. Rozhodčí: Švorc - Opočenský, Hurych. Delegát: Duchoň. ŽK: 3:1 (Němeček, De Almeida, Kopřiva). Diváků: 58.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Spartak Soběslav 0:4 (0:2)

Branky: 13. Zeman, 36. Kutner, 78. Vaněk, 90. Dvořák. Rozhodčí: Erlebach - Lu. Slavíček. Delegát: Le. Slavíček. ŽK: 1:1 (Vaněk - Blažek). Diváků: 150.

SK Klatovy 1898 – Sokol Čížová 1:6 (0:2)

Branky: 3., 31. a 74. Jirouš, 63. Nečas, 66. Rozhoň, 84. Dvořák. Rozhodčí: Šimeček - Nedvěd, Klupák. Delegát: Skála. ŽK: 4:1 (Dvořák). Diváků: 150.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař