Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek inkasoval v závěru. Ani napočtvrté s Ústím nebodoval

 
středa, 1. května 2019, 21:46

Písečtí fotbalisté nevyzráli na ústeckoorlickou Jiskru ani na čtvrtý pokus. Stejně jako v předchozích případech, i ve středeční předehrávce 27. kola ČFL padli těsně o jednu branku. Šťastnější Východočeši otočili skóre tři minuty před koncem a svátek práce oslavili třemi body.

Písecký trenér Milan Nousek zařadil do základní sestavy mladíčky Pecku se Sedláčkem. „V minulých zápasech oživili hru, chtěli jsme jim dát šanci od začátku a určitě nezklamali,“ sdělil na pozápasové tiskovce.

Hosté, kteří k utkání přijeli den předem, se v úvodu bránili převaze Písku. Už v 10. minutě šel do vedení z první vyloženější akce, po rychlém protiútoku poslal kapitán Hanzlík z křídla povedenou přihrávku před branku na dobíhajícího Romana Vávru, a domácí vedli 1:0. „Dostal jsem ideální nahrávku na zadní tyč, byl jsem tam sám, to nešlo nedat,“ poznamenal autor první trefy, která byla pro něj ve žlutomodrých barvách premiérová.

Ústečtí se pokusili odpovědět sérií několika po sobě jdoucích rohových kopů, ani jeden ovšem nenadělal domácí obraně příliš velkou práci. Své útočné snažení zúročili po nenápadné akci ve 30. minutě, kdy Afričan Madibi dostal příliš volného prostoru a času, aby vystřelil z hranice šestnáctky a vinou nešťastné teče Pecky bylo vyrovnáno.

Tvrdý direkt na konci

Ústí vsadilo po přestávce na obranu a snažilo se hrozit z brejků. Písek v druhé půli trápily především mezírky v obraně. Prvně byli domácí varováni, když se jeden z Ústeckých dostal do samostatného úniku, na poslední chvíli mu ale obětavým skluzem zabránil ve skórování vracející se Vacovský.

Utkání hrané na sousedním atletickém stadionu (na hlavní ploše probíhal Breibischův memoriál) moc krásy nepobralo. Když spělo do remízové podoby, hosté udeřili podruhé. V 87. minutě po totožné akci jako při píseckém gólu dorážel do odkryté svatyně střídající Matěj Krátký a spustil v ústeckém táboře gejzír radosti.

„Přijeli jsme do Písku s torzem týmu. Máme šest hráčů na marodce a konečný výsledek je nad naše očekávání. I když nikdo nesestupuje, stále je o co hrát. O prémie, o co nejlepší umístění, prestiž klubu a přízeň partnerů,“ řekl na tiskovce spokojený kouč Jiskry Vladimír Chudý. Písecký trenér Milan Nousek ml. moc důvodů k radosti neměl. „Zápas se mi nehodnotí dobře, protože to, s čím jsme šli do zápasu, jsme neplnili ani z poloviny,“ posteskl si. „Jsou to věci, o kterých si říkáme, pracujeme na jejich odstranění, jenže se furt opakují. A to nás poněkolikáté stálo body. Vyvodíme z toho nějaké důsledky.“

FC Písek – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 1:2 (1:1)

Branky: 10. Vávra – 30. vlastní (Pecka), 87. M. Krátký. Rozhodčí: Klupák - Šimeček, Krupka. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Pinc – Langer, Chleboun). Diváci: 150.

Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Běloušek, Hanzlík – Pecka (59. J. Held), Vávra (83. M. Held), Ulbrich (75. Hrachovec), Sedláček (56. Voráček) – Ratkovič, Presl. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Adam Pavlíček, Michal Průcha | Foto Jan Škrle