Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves a Strakonice došly po divokém začátku k zasloužené remíze

 
středa, 1. května 2019, 07:43

V 19. kole I. A třídy se na hřišti druhé Nové Vsi poprvé představily Strakonice. V pohledném otevřeném utkání, v němž se oba soupeři střídali ve vedení, se body spravedlivě dělily.

Zápas začal divoce. Běžela teprve 3. minuta a stav utkání byl 1:1. Nejdříve se po dlouhém autovém vhazování Balouška v šestnáctce nejlépe zorientoval Čapek – 0:1. A hned po rozehrání, kdy se hostující defenzíva ještě radovala z vedení, se prosadil Procházka střelou z velkého vápna – 1:1.

Celý poločas předváděla obě mužstva líbivý fotbal. Hosté hrozili především ze standardních situací, domácí z rychlých brejků. Škoda jen, že své šance neproměnili, asi by druhý poločas vypadal jinak. Trefil se pouze Janeček hlavou po rohovém kopu – 2:1. Za zmínku ještě stojí nacvičený signál Strakonic z přímého ve 45. minutě, ale výsledkem bylo pouze břevno M. Kostky.

Přestávka více prospěla hráčům Junioru. Najednou byli všude o kousek dříve. V 61. minutě Boukalík dalekonosnou střelou orazítkoval břevno domácí svatyně. Aktivitu Strakonice korunovaly vyrovnávacím gólem v 75. minutě. Střídající Máška se po pasu Balouška prosadil přes domácího obránce a předložil gólovou příhru V. Šrámkovi – 2:2. A kdyby v závěru proměnil velkou šanci M. Kostka, mohli si nakonec hosté odvézt všechny body.

V domácím mužstvu se činil matador Procházka, který si vypracoval gólové příležitosti, ale dobře chytajícího Lízala překonat nedokázal. Na zasloužené remíze se již nic nezměnilo.

TJ Nová Ves – FK Junior Strakonice 2:2 (2:1)

Branky: 3. Procházka, 25. Janeček – 2. Čapek, 75. V. Šrámek. Rozhodčí: Cigáň – Brom, Zabilka. DFA: Vrzal. ŽK: 4:1 (Vávra, Trejbal, Prokop, T. Novák – Bálek). Diváků: 80.

Nová Ves: Pešta – Kohout (65. Holý), Vávra, Pech, Trejbal – Neumann ml. (82. Jiránek), Novák, Prokop, Janeček (71. Beneš) – Procházka, Boháč. Trenér Miroslav Pekárek.

Strakonice: Lízal – J. Baloušek, M. Šrámek, M. Kostka, Boukalík – Němeček, Frček (59. Máška), Ouška (85. Kratochvíl), Bálek, Čapek – V. Šrámek. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková