Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy po remíze 1:1 ztratily dva body s Dražejovem

 
úterý, 30. dubna 2019, 09:17

Domácí byli po podzimu jasně na sestup, ale na jaře začali stíhací jízdu za záchranou. K tomu však nutně potřebují naplno bodovat právě se soupeři, jakým je Dražejov.

Také na soupeře vlétli, hrálo se až na výjimky před brankářem Drnkem, ale ten se představil ve skvělé formě. Po sérii rohů měl na hlavě několikrát gól M. Šíp, jenže štěstí si vybral zřejmě v minulém kole. Ve 40. minutě po dlouhém autu sklepl D. Pek míč k J. Pešlovi a ten ukázkovou střelou rozjásal domácí publikum – 1:0.

V poslední minutě po úniku přehodil Záleský brankáře, ale míč šel mimo branku. Byl však faulován a kopal se přímý kop z šestnácti metrů. Touto obrovskou šancí ovšem domácí lehkovážně pohrdli, když dělovka Peka šla mimo bránu.

Po přestávce pokračoval tlak Stachovských, ale opět je zrazovala stará bolest a tou je koncovka. Postupně své šance zahodili Hovorka, Pešl i Šíp, a tak hosté v 65. minutě po rohovém kopu udeřili. Brankáři Šebánkovi znemožnili výběh, ten se k míči dostal pozdě a stačil ho jen slabě vyrazit před sebe. V chumlu hráčů se nejlépe zorientoval F. Brázda a vyrovnal na 1:1.

Po dosavadním průběhu utkání to byl pro domácí šok, ze kterého se už nevzpamatovali. Sice byli nadále lepší, ale čistou gólovku si již nevypracovali, a tak ztratili zcela zbytečně tolik potřebné dva body. Hosté naopak odjížděli spokojeni, když z minima dokázali vytěžit maximum.

Sokol Stachy – TJ Dražejov 1:1 (1:0)    

Branky: 41. Pešl – 72. Brázda. Rozhodčí: Bezpalec – Pánek, Zloch. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:3. Diváci: 80.

Sokol Stachy: Šebánek - Eigner, Kroupa, Dvořák, Klose, Šíp. M., Pek, Pešl, Červený, Hovorka, Záleský. Střídali:   Vrhel, Šíp Vl., Demeter, Foltýn.

Napsal(a) (ta) | Foto Sokol Stachy